返回列表 發帖
回復 28# Jacz

你講呢堆,可能性系零咯

回復 33# 721AXA

Touch mi  十誡&火熱動感 live 好驚嚇

想問問其他有開過part2的歌手 rundown係咪保留part1大部份曲目

回復 116# uran

作曲,對上一首係失戀有根據
監制,都有好幾首: 别管他(2000),she's a ladie(2001),相信自己(2002)

唔知有無人鍾意聽 Stay With Me 呢首sidetrack,最近成日聽

SHOW MI RUNDOWN好好 但把聲一般
LOVE MI 把聲好過SHOW MI
TOUCH MI RUNDOWN OK 不過降KEY 但有SIDE TRAC ...
hans_lung 發表於 2016-8-23 00:07

TOUCH MI LIVE 其實都好驚嚇 例如火熱動感lalala

估計投票果D人都係non-fans
如果係fans未必會投呢堆一線歌

我想佢唱愛的輓歌, 理想對象, 宿命主義, 實不 ...
masterdragon 發表於 2016-9-10 18:53

如何掉眼淚.  幾耐無唱過

傳聞
16/9 嘉賓:箭嘴安
22/9 嘉賓:丁太
25/9 嘉賓:牛華
Jacz 發表於 2016-9-12 00:53

知唔知19號嘉賓

最後賽前預測 (根據樓上各方資料, 上次standby songlist及自己估計):

01. Prologue
02. Bang Bang Bang ...
masterdragon 發表於 2016-9-15 23:31

係就好了,有無可能啊,好多冷門歌

朋友收到少量rundown...佢提及side cut 只係Medley方式唱!
hin0526 發表於 2016-9-16 15:04

除了你愛我愛不起,仲有咩?

蕭煌奇冷到咁 我估九成九人都唔知佢咩水 宣傳國語新歌?
721AXA 發表於 2016-9-16 16:04

我係其中一個唔知佢係乜水

邊度有完整rundown

其實佢依家嚴重d定美祖1314嚴重d
cbacbacba1 發表於 2016-9-17 23:20

好明顯係呢個嚴重d啦

其實佢開3-4場真係夠了,就算Sandy都係開4場,唔係話紅唔紅,毕竟年紀大了,真係唔好去得太盡

youtube好少片 LOL
721AXA 發表於 2016-9-18 20:48

因為歌迷都無晒心情

有無人知道今晚嘉賓

張衛健
Wing1211 發表於 2016-9-19 15:32

連續兩晚?

但佢兩個都仲有聲,唱到,但Sammi係直頭講野都走音個隻,嚴重好多,其實佢係咩菌病得咁緊要?

同埋我發覺 ...
Jacz 發表於 2016-9-19 15:47

一般人感冒都會變聲,咳!點都要一個過程,就算食药都未必馬上好

點解咁鍾意唱終身美麗

其實個side track都唔係好像side track
愛的輓歌勁hit加季選歌
上一次流淚4台冠
lemontea1069 發表於 2016-9-26 22:31

愛的輓歌隔佐好多年無唱過就變side track,上一次流淚其實咁多次紅館有無唱過
你愛我愛不起,心血來潮其實都唱得好hea咯,就唱兩次副歌。。。

有上一次流淚都叫side track真係笑死我
佢係咪當左回來我身邊係主打 (近年先知原來無派到) ...
JasOh103 發表於 2016-9-27 00:11

不要驚動愛情就快變成終身美麗唯獨你是不可取替d friend

兩首都cut我最愛既bridge 仲cut埋心血個music break
回水呀!! ...
JasOh103 發表於 2016-9-27 01:14

其實呢四首歌,佢可以每晚揀其中兩首完整唱仲好啦

咁相信同自己同祝你快樂都係first plug啦!演唱會一次都冇唱過
我始終覺得唔應該太大期望,佢對sid ...
uran 發表於 2016-9-28 11:56

好似無,第三plug係祝大家好過,全碟最唔應該plug呢首

希望Side Track演唱會Opening係Feel so good+大暴走+神化
然後有:喜歡憎你、苦戀、回來我身邊、醫生與我、記認、Stay With Me、猶豫、不過、安全感……最後係祝你快樂
Encore係大合唱:心血來潮、你愛我愛不起、Arigatou