返回列表 發帖
羅賓會唔會係最真心一對2.0呢?Jason首首冠!

回復 4# matt0605

宜家tvb最男,兩年換一人

回復 15# PangChiYeung

20年前應該係,1996年係最女5強

我的志願如果997冠堆便四台冠了。
Ching2015 發表於 2016-8-12 12:00

今次唔好又話tvb斷四台冠了

回復 24# KITSTON

第2

又唔算反面,唔plug歌去tvb啫

舊年華納都去埋勁歌記招啦 可能傾唔到大獎咪集體缺席咯 ...
PangChiYeung 發表於 2016-8-20 19:46

上年華納得三個單位爭獎,都傾唔掂

好似話分三首二十大比華納同男演繹比柏豪,女演繹比Shiga, 但分唔到三個大獎,最後唔出席。最女一定係祖祖 ...
Ching2015 發表於 2016-8-21 09:58

唔知幾時開始樂壇頒獎禮有呢d作風,其實其他台一樣都係,一傾唔掂,就成間公司開始杯葛某個傳媒

回復 57# PangChiYeung

其實完全可以頒10大,只要1人1首就得cut埋翻唱

勁歌金曲獎
01 過客別墅 張敬軒
02 你瘦夠了嗎 鄭欣宜
03 我們都是這樣長大的 林欣彤
04 歲月無悔 許廷鏗
05 別來無恙 陳柏宇
06 真相 許廷鏗/胡鴻鈞 
07 這麼近那麼遠 容祖兒
08 黃昏點唱機 容祖兒Feat.林海峰
09 我們都受傷 吳若希
10 原來她不夠愛我 吳業坤
11 關家姐 關心妍
12 明知故犯 胡鴻鈞
13 投降吧 鄭俊弘 
14 揚帆 鄭俊弘
15 少年遊記 洪卓立
16 郵輪 許廷鏗 
17 安徒生的錯 林奕匡
18 逾越生死 Callstar 
19 找對的人 張敬軒
20 眼淚的秘密 吳若希

可以cut:1 4 6 7 9 12 14
再out3首唔hit

明明年頭都仲有plug磨牙, 舊街角同七百萬種樂與怒......

之後
發生咩事......? :( ...
matt0605 發表於 2016-8-25 15:38

你講開年頭,超級勁歌推介都有 雙雙
反正呢兩間公司都唔肯玩頒獎 索性連榜都唔使上
其實華納就算唔玩tvb,係其他幾台都係做陪襯的啦,最叻咪得2014有個叱吒男金

回復 63# Ching2015

係好危,又唔hit,不過我覺得衛蘭根本唔會出席頒獎禮,佢都唔care

又玩重新上榜,唔知幾多年未試過了

容祖兒今年係咪要再破紀錄,成為首位全年沒有冠軍歌的最受歡迎女歌手

回復 93# Ching2015

但果時鬼咁夜先播

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,冠軍歌是吳若希,還有許廷鏗,陳展鵬、胡定 ...
cymusic 發表於 2016-9-1 00:12

啱啱想問,點解林奕匡<愛情小品> 仲未派tvb,就上榜了
下週又冠我的志願

Ivana唔玩都仲有得上榜

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,冠軍歌是譚嘉儀,還有何雁詩,林奕匡、吳若 ...
cymusic 發表於 2016-9-21 20:43

張智霖、吳業坤<兵兵> = Sammi 犀利?
又吳若希……

究竟Mag幾時先有得上勁歌(⊙o⊙)(⊙o⊙)

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,冠軍歌是何雁詩,還有陳展鵬、HANA菊梓喬、 ...
matt0605 發表於 2016-10-12 22:21

吳若希終於無冠?

頭先睇預告嘉賓有丁噹同Mag
matt0605 發表於 2016-10-13 23:44

希望可以趕到候選啦

如果乜青都冠埋 jason係咪4冠
hehemamama 發表於 2016-10-15 10:30

係啊

岩岩睇廣告話優秀選第二回今個星期六做完勁歌之後開始係tvb fun投票
matt0605 發表於 2016-10-18 21:18

今年總選時間咪係12月初?

許靖韻居然未out,陳展鵬會唔會好似上年鍾嘉欣咁,去優秀選,總選唔會出席

回復  PangChiYeung

其實我想糖妹去多D>.< 話哂今年拍台慶劇
matt0605 發表於 2016-10-19 22:33

糖妹有咩歌

不如陳柏宇最男啦

回復 181# hechart

周志康送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位上榜歌MV,冠軍歌是陳柏宇<乜青>,還有許靖韻<蝴蝶>、陳展鵬<誰可改變>、Super Girls<分手的美>、林欣彤<懸崖花>及鄭欣宜<懶人包>等。

最後一首好似唔係上榜歌

我用TVB Fun睇架咋,好難copy上黎
BTW 一個都不能少同懶人包都有
KITSTON 發表於 2016-10-22 23:38

克勤有???

有呀

(我會唔會太有心機咁打晒出黎)

完整候選名單:
小塵埃 - 化險為夷
少女標本 - Sug ...
KITSTON 發表於 2016-10-23 00:12

好心就俾多d歌上榜啦,反正都有得候選