返回列表 發帖

除了gigi,真系無乜亮點,除非佢請到學友彭羚葉蒨文啦
不過學友會唔會為一首歌而去啊,又唔見佢去伍樂城唱 一生一火花

gigi 一系唔做,一做就系主打女歌手

同意你的看法  號召力零, 但好過負分既...伍樂城twins 杜汶澤負號召力...

初初睇海報, 我以為 ...
lblemon 發表於 2014-4-18 21:52

如果系e面,隔離果位都唔會系gigi啦

環球咁大間公司都咁小氣
add 發表於 2014-4-23 23:43

其實呢幾年樂壇衰落成甘,我覺得環球唱片都好大責任噶

輸嘉賓啫~
星夢情真 發表於 2014-5-10 10:23

咪系咯,呢d作品展賣唔賣得,基本睇嘉賓,有幾多個系為了真心欣賞果位創作人而去睇呢

fa同edmond暫時係四個作品展都出現的歌手
l00540 發表於 2014-5-10 13:31

如果陳輝陽開的話,就會無edmond
但千嬅,安仔仲可以keep到

如果陳輝陽開的話
男主力係EASON, 安仔, 同古巨基
女主力係千FA,SAMMI, 同容小姐 ...
lemontea1069 發表於 2014-5-11 04:43

就甘睇應該都唔錯

回復 291# lemontea1069

mark lui   伍樂城  同佢合作太少了

回復 293# lemontea1069

edmond 同 eric 就真系hit的歌无乜   mark 伍,都有hit歌

其实数来数去 我觉得EK好听的歌都不够40首

另外佢作曲好闷 副歌都是同一个模式 一个音高过一个音 阶梯式

...
失憶蝴蝶 發表於 2014-5-20 21:48

但好賣過伍樂城好多

回復 311# 失憶蝴蝶

d人聽到eason唱4-5首,肯定撲去買飛啦

我覺得gigi會出兩次
opening: 煙霧瀰漫
中段dancing medley: 一年之計,我鍾意

FF: 可能唱埋偶像嘅再見 ...
l00540 發表於 2014-6-27 09:23

好似话除了eason,其他人都只唱一首歌

唔會啩 Gigi有份影海報ga wo
l00540 發表於 2014-6-27 11:28

Eric表示因為有太多歌手,所以每個歌手上台都應該只會唱一首歌,唯獨Eason會唱4至5首歌,並大賣關子作品展尾段會有神秘安排。

一日3首定3日都唔同歌每次唱一首先?~
kenny1102 發表於 2014-6-29 20:24

如果真系一人一晚只唱一首,呢個可能性好大

感覺會有學友,琴晚chilam演唱會,佢自己話想刷新做嘉賓的記錄

回復 378# jackbsiu

郭生自己说的,如果真的一人一首,都吾排除同一歌手,每晚唱吾同的歌,反正又吾出碟,无所谓啦

回復 382# l00540

根本成個show比環球搞禍晒,又唔出碟,又唔比kay出現

艾石仔 發表於 2014-7-17 21:44

兩排左一分別是誰?

究竟今晚會唔會有學友

許志安梁漢文楊千嬅,三人繼續雄霸作品展

梁漢文唱了三首,怪唔知海報有份啦

Iron Man
天下之大
荷花
最佳損友
夕陽無限好
一枝花(Gin Lee)
留不低
正氣歌
給我愛過的男孩們 (楊千嬅 ...
Issac_12A 發表於 2014-7-17 21:29

楊千嬅囍帖街(蘇永康)
楊千嬅不會是阿公唱吧

太多eason,真系覺得好無意思,學友sally只唱一首都去,真系好比面

夏森美真係on9到不能
點解唔俾kay去
jason567 發表於 2014-7-18 00:12

唔系球球公司唔比咩

唱得好好聽
rubylovessss 發表於 2014-7-18 00:24

gin lee 唱live不嬲都好好,呢首一枝花一定唱得好好聽

今晚無直播帖了?

今日最男係梁漢文
最女楊千嬅
艾石仔 發表於 2014-7-19 00:04

原來每日都唔同,甘聽晚最女會唔會系萬年女金啊?

無安仔轉送禮
學友轉林子祥
艾石仔 發表於 2014-7-18 23:57

阿lam唱左咩啊?

Iron Man
Eric Kwok我最喜愛歌曲
第10位 李克勤 花落誰家
第9位 李克勤 孔明燈
第8位 梁詠琪 荷花
第7位 梁 ...
艾石仔 發表於 2014-7-19 01:12

竟然唱明明 吾唱年年
听晚星梦可以有无名氏未?
我估听晚最男系李克勤

sammi 微博話準備演出,難道今晚有SAMMI?
Alantse722 發表於 2014-7-19 21:26

乜距有歌系eric kwok的咩?

19/7 rundown
Iron Man Eric Kwok

Eric Kwok我最喜愛歌曲
第10位 留不低 吳雨霏
第9位 再見穿梭機 李克勤
...
hinz 發表於 2014-7-19 20:34

荷花越升越高
點解第9位有兩首

side track 1 首咁多, 頑固污漬 .
lokben 發表於 2014-7-19 21:43

真系好冷門。。。

給我愛過的男孩們 黃偉文
wyman唱成首呀?
tungbilly 發表於 2014-7-19 22:37

呢part如果請到原唱彭羚就好了

一陣克勤拿最男,可唔可以唱 再一次想你 啊
最女系咪爆冷由gin lee 奪得

我覺得真系好偏心陳奕迅,雖然系玩,但系可唔可以比一次最男克勤姐
成日都陳奕迅陳奕迅陳奕迅
一個人唱了8-9首,就算mark lui甘中意黎明,都唔會比佢唱甘多首啦

回復 621# kenny1102

甘岩。。甘岩而已

好彩睇禮拜四果場, 都係有個人吸引啲
阻住 發表於 2014-7-20 00:13

同意到不能,咪系咯,一晚悶過一晚

A. 可能係要同Kay 睇齊,唔撐環球show
B. 因為千嬅同梁詠琪會攞最女,所以避席
C. 因為師兄在場,費事俾 ...
阿薯 發表於 2014-7-20 00:13

系睇左你d選項先知道講緊邊個。。。除了d  基本上都是答案
eric kwok 之前又話好中意華麗呢首歌,今次某人唔去,都唔穩人代唱,應該有d野

氣氛今晚好過第一場好多好多
第一場反而個人覺得好悶 可能eric講多左好多自己嘢

又唔怪得eric 後面係eas ...
hinz 發表於 2014-7-20 00:24

其實佢會唔會搶晒人地噶風頭啊,最後不如叫多d人來合唱咪仲好咯,搞到成個個人演唱會甘

回復 632# hinz

照你甘講,如果呢個show無eason,咪仲衰過伍樂城

有冇人知邊場有錄?
星夢情真 發表於 2014-7-20 10:03

都讲左吾出碟的啦

想問幾晚既最歌5 強係邊D?

氣氛係幾好
但響一大堆真係冇乜人會聽過既歌之下
好奇點解呢D hit 歌可以唔出現 ...
hkay 發表於 2014-7-20 18:43

咪系咯,明明系年年hit過明明