返回列表 發帖
終於爆咗一埸,開show前應該賣得晒三場嘅
1+1<2 下次互做嘉賓,唔好再一齊開啦

無知問聲,通常淨幾多飛時城網會show少量

19/1/2017 11:00銷情

680/300賣晒

16號: 單丁30行,十連都仲有     
17號: 少量 淨餘14張單丁飛,最前30行
18號: 售罄                 
19號: 少量 淨餘單丁飛,最前28行 

回復 204# John

原來係咁。thx

演唱會期間,王菀之和張敬軒將會推出一張EP,收錄〈友誼的小船〉及各自翻唱對方的兩首歌,王菀之翻唱張敬軒的〈酷愛〉MV已於1月24日首播並已派台。
而張敬軒翻唱王菀之的其中一首歌則是〈下次愛你〉,應該要農曆年後才會聽到。

.資料來自 2017-01-24《叱咤樂壇》

新歌又冇,翻唱都得兩首

5歌EP仲唔夠?
已經係幾年前仲未有8歌大碟同4歌EP嘅標準配置
JayantL 發表於 2017-1-25 14:16

兩個加埋5首喎,即係每人得2.5隻舊歌,好夠?

演唱會門票將以平郵方式於2017年1月27日或之前寄出至持卡人指定之地址;惟不接受郵寄至中國內地及海外國家。
持卡人如在2017年2月3日仍未收到演唱會門票,請致電AEG熱線2697 1989查詢(星期一至五,上午10時至下午1時,下午2時至6時)。

原本因為唔係個人show失望諗住打對折睇兩場
隔一排又心痕買多一場
到宜家臨開show又想睇晒四場周圍搵18/2飛
我做乜X

終於爆咗一埸,開show前應該賣得晒三場嘅
1+1
effy 發表於 2017-1-3 00:52

wow 真係俾我估中,賣晒三場

開到兩邊fans同街客都唔滿意都幾勁
都係分開開 show好過喇
對Alex Fung失望多啲

唔佢哋唱太多膠歌冇乜點唱自己歌先覺唔夠長掛
勁歌熱舞搞兩part做咩
想睇唱跳駛乜睇張敬軒王菀之
入場睇張敬軒王菀之又有幾個想睇佢唱跳膠歌

頭場氣氛好差,櫻花樹下佢遞麥都冇人合唱
encore嗌得又亂
希望今晚氣氛好啲

張軒紅色高踭鞋同背後deep V嚇到我,以為佢會唱紅

今晚好正
如果琴晚50分,今晚一定100

今晚有無人去左睇?張軒係咪真係話要暫別樂壇去讀書?
好突然,第一次想佢放飛機... ...
uponand 發表於 2017-2-17 23:12

yes...但佢話唔會消失太耐

其實張軒自己都有講ivana藝術 自己啲歌商業啲
分開solo都幾體現到呢一點
軒solo嗰part真係氣氛好好咯,又有high又有感動真係好享受enjoy嗰氛圍
唱都好過第一晚好多,握手位唱 羅賓 真係
頭髮亂了 我估係因為上唔到嗰個節目先攞黎演唱會唱,其實想知原本兩首係咩,flow應該會好好多

認同,佢而家又唔寫歌出碟又為出而出唞下都好
佢話想去學古典音樂,令自己可以寫到多啲歌
直情好期待 ,始終最愛都係佢自己唱作既歌

回復 239# kwanie

thx,Blessing 應該係 末日 之後

要補充一下,張軒歌迷會無提前走,

你可以埋怨佢地唔帶頭嗌second encore,
不過唔應該武斷認為佢地為左 ...
uponand 發表於 2017-2-20 09:24

你係歌迷會嘅人?
咁請問下佢地唔帶頭嗌encore坐喺度做咩,靜坐示威?
可否都提下佢地上連登望一望因為佢地冇做為冇得聽encore嘅歌迷有幾嬲

我有追post
四晚當中有自稱hins嘅crew上過嚟吹下水
但唔sure呢個list係咪嗰個人出 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-2-20 22:01

唔同人,第一個開show前一晚講話尾場都冇驚喜,第二個就今日上黎講話其實有準備嗰三首
過客別墅都講得通,但不吐不快就唔係好信。
    張軒一直都避唱不吐不快咁密密麻麻嘅歌詞。 ...
hin0526 發表於 2017-2-20 23:09

爆料條友話係不同班同學

學友23場同埋城城15場嘅rundown每場都一樣,都喺無second encore
乐坛风云 發表於 2017-2-23 19:07

冇關注呢兩個,佢哋fans有無嗌encore先?
介意嘅唔係有無second encore,而係fc完全唔嗌encore,嗌完佢哋唔encore完全無問題