返回列表 發帖
除左 1314之後既歌 好多都無  {:4_ ...
hehehaha 發表於 2019-8-6 16:02

真係一改往常,之前live都要唱幾首新碟嘅歌,飛、七不思議、蟲之家。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

唔知仲以為祖兒壞耳機壞到甩beat走音

今次反而證明壞耳機根本唔係甩beat走音藉口 ...
John 發表於 2019-8-6 16:34

喜歡祖倪
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

唔好衝出黎柒啦,自己睇吓兩者分別係邊先啦
祖兒係不慌不亂,唔係個鏡頭影到有工作人 ...
Ki 發表於 2019-8-6 16:21

都已經淡化咗,仲要提下人哋愛嬅亦愛笑

今晚嘉賓係
JayantL 發表於 2019-8-6 17:05

點解咁多版本

有相影到入咗紅館
JayantL 發表於 2019-8-6 17:31

佢唔係晚晚都黎咩

傻啦,美祖需要假唱,聽D隔離on9過黎挑撥離間

喇叭燒了都不怕
JayantL 發表於 2019-8-6 22:01

張單我負責吧
又12號請早?

我朋友睇今晚,話超好睇,兩個嘉賓

Wa頂個台effect靚到
Juicy_Lemon 發表於 2019-8-6 22:29

我果晚一定喊死,我最愛的祖兒金曲第一位
好彩尋晚D人有得補返
今晚真係勁多野睇

係咪朋友太多,一晚出兩個都有嘅,仲有17場。

啊,希望之後都要一直咁正,羨慕今晚嘅人,好驚因為overrun之後開始cut

今次個舞台真係直逼N6

Cut繞場一周嗰三首算啦
JayantL 發表於 2019-8-7 00:08

咁纜車果條軌道咪白搞
聽講遮住個大電視

容祖兒跳舞 唱快歌真係世界級
danhong0109 發表於 2019-8-7 08:36

深水埗Beyonce個look好正!
好期待個crazy medley,因為有兩首有生之年系列!
另外想問下,尋晚又話hins有做嘉賓,但rundown又冇寫,係咪即興上台果種?

Crazy Medley
Crazy Medley

繞場一周唱世上只有攞咗俾觀眾支咪
JayantL 發表於 2019-8-7 08:53

佢係咪friend到19場都嚟,我諗佢係唔甘心第一場冇嘢睇。

今晚七夕,1314果part明月真係陰魂不散。

睇完真心覺得香港幾時才會再有一個容祖兒 綜合能力真係能吊打
有眾多經典金曲 多種曲風都能駕馭
慢歌 ...
danhong0109 發表於 2019-8-7 12:36

希望十月見到key性感的舞步

慘得過Kay 索爆 跳唱香女人 賞心悅目 睇片祖祖得棚骨跳 「逃」疑似咪咀 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-7 12:49

quote低噴言先,十月再返嚟恥笑佢

可惜香女人無人識
連kay fans 都嫌棄
放空 發表於 2019-8-7 13:34

我記得呢首,當年追女銅播到我都識唱,同埋好好un,好聽過心姐一堆叫唔出名嘅歌

Lihkg傳係
hohoho 發表於 2019-8-7 14:36

Chilasin
我睇聽晚呀,我唔要蔡心穎

咁係咪要唱小小

又有人話係
JayantL 發表於 2019-8-7 15:41

都好吸引

同埋幾個月前邊個好confirm一定有我好得閒嘅

尋晚嘉賓真係唔掂,當係代表羅記做嘉賓先搵佢……
stephybest 發表於 2019-8-7 15:46

我friend話有浩南哥好驚喜囉,祖祖不停強調山頂都有980嘅感受,果條纜車可以睇到祖嘅魚尾紋,好親近。

合唱《最後的歌》
l00540 發表於 2019-8-7 17:09

可能合唱雙子座,solo水瓶座

合唱怯,solo 勇
Jacz 發表於 2019-8-7 17:26

咁我寧願要分身術同煉金術,兩首都咁愛,最好交換唱

我究竟做錯左d乜
MiRi 發表於 2019-8-7 18:04

前面就set到個標準咁高,後面黎英皇暗星或者送禮真係好大落差

羅志祥、Eason、徐小鳳、林峰、劉德華都有機會
1d14 發表於 2019-8-7 19:08

劉德華就一定會尾場

送禮好差咩?
你老闆 發表於 2019-8-7 18:58

送禮已經冇驚喜啦,又合作過開騷,升上黎都唔覺新鮮啦
正如瘦文請古仔咁

首劇歌咁難唱……
stephybest 發表於 2019-8-7 20:01

可能丁太湊仔時期成日煲on call呢
我覺得有一場係吳卓羲

暫時睇嘉賓list來講, joey完勝sammi, mi第一晚就整個欣宜出黎
hohoho 發表於 2019-8-7 20:20

都好過12男子樂坊

希望今晚唱
hehehaha 發表於 2019-8-7 20:24

呢兩首咁grand,一定冇排過

我覺得第一首歌已經有意思, 好似講緊香港

最後的茱麗葉入面個句就算有軍隊封路 圍牆建起 都衝得過都也未 ...
hohoho 發表於 2019-8-7 22:20

佢個show應該同政治無關,除非佢敢唱師傅嘅獅子山下

希望會有大哥哥-王傑
jkeat 發表於 2019-8-7 22:38

呢個真係有生之年,出道時期提攜佢嘅大師兄。不過好似俾人毒壞咗把聲。
反而覺得趙學而有少少機會。

佢地講咩野?
hohoho 發表於 2019-8-7 23:07

微博有

我真係喊咗,千fa出現已經讓呢一場成為經典畫面真係好感動好感動
TT进化论 發表於 2019-8-7 23:10

好唔開心,點解我唔買7號

想問下有冇錄影?

今晚大家都唔讲太多!唱完就离场!
chj0928 發表於 2019-8-7 23:19

開始cut嘢

係咪完?今晚真係好早

嘉賓一晚大粒,一晚冇咁大粒,一晚大粒...

開始feel到聽晚會中伏

我更加唔開心,我聽到fa姨做嘉賓嘅時候已經係翻屋企嘅路上 如果唔係我真係可能crazy到再睇 ...
TT进化论 發表於 2019-8-7 23:42

咁你後面仲有幾場,話唔定係村屎

係喎, 黑白雙煞好襯
721AXA 發表於 2019-8-7 23:21

有人叫佢地容嬅富貴,笑死我

我想知有冇爭氣!!

雙子座正式88
成隻JPOP skip咗
1314之後嘅歌真係唔中意咩

三晚都冇我首飲歌

之後 誰想吐
hehehaha 發表於 2019-8-8 00:06

應該有一兩首係ABC備選嘅,不過regular rundown就應該係呢兩晚呢個

Me-redo 都skip咗
hehehaha 發表於 2019-8-8 00:10

摩登,樂觀,悲觀,與蝶
壽終正寢

Me-redo 都skip咗
hehehaha 發表於 2019-8-8 00:10

20週年都要好似消失了那幾年

微博見到網傳8號係JJ

我不服氣
拿著兵器!
hehehaha 發表於 2019-8-8 00:24

容祖兒:你怎麼不去聽MSL呀?

不要癲吧
出鏡費連機票酒店交通 分分鐘貴過演唱會製作費
fifty1205 發表於 2019-8-8 00:27

唔知真唔真,fans送機話佢今晚凌晨內地飛香港