返回列表 發帖
如果冇丁子高出現, 佢今日會係點呢?
快劍俠 發表於 2022-10-28 16:23

一言難盡 我成日都覺得係佢嫁錯郎先搞到今時今日咁

回復  angelcheng0203

亦舒說 她成功了他沒有 幹什麼 同病相愛 明日之歌 我等我在 麥芽糖
    快歌希望有:忌廉溝鮮奶
babyshark 發表於 2022-10-29 00:52

呢堆都好正 為左搏一搏人生有機會聽到 味之素+我不要你愛你live
我諗我都係會死死氣去睇

成日覺得吵我詭異毅行三隻應該一齊唱,起碼都可以做一part
Serendipity 發表於 2022-10-29 18:35

有得諗有得諗 吵我詭異就係一對孖生姊妹咁

回復 153# babyshark

笑左出聲 只要你說肯~~~~

回復  kenneth

我錯過了什麼 第一首夕陽寫畀佢嘅歌 都值得首唱。
babyshark 發表於 2022-10-30 17:46

到今天你我純真不多
無論如何未敢那樣傻
即使多深愛都總會一切計清楚

呢幾句而家份外諷刺

其實就算冇2019之後嗰堆嘢
佢嘅歌唱事業同音樂品味都已經下滑得好犀利
乜鬼wonder woman搖滾老母背後女人都 ...
JayantL 發表於 2022-10-31 02:59

好中肯 擁有海根本係佢封頂之作

RON 真係好洗腦UN耳
  唔明楊小姐次次大6 SHOW都拎唱
K2022 發表於 2022-10-31 05:43

L&G第一次live其實幾好聽
用首未出既歌黎開場黎講算唔錯

3日之内就差唔多200post去到第五頁Eason Fear and Dreams 成個月討論都已經少於千嬅
千嬅不愧是CM天 ...
hdfb 發表於 2022-10-31 05:34

千千cafe借屍還魂?

其實佢依家係香港得返忠粉會睇 都無乜街客 又未通關有大陸人
開sidecut好合理 仲可能吸引到之前割嘅fans 入 ...
fifty1205 發表於 2022-10-28 13:41

根本完全係咁 唔知係邊個諗到呢條絕橋出黎

例如家有幾米
滿漢全席
還未夠快
忌廉溝鮮奶
啦啦誇啦啦
Light me up

啫哩
離題萬丈
吹牛娃娃
給香港小姐 ...
hdfb 發表於 2022-10-31 08:03

呢兩首唔洗客氣

大家最喜歡老千邊隻碟呢~

我最喜歡MAKE UP 應該佢唱後一隻舊唱腔GE 碟
快劍俠 發表於 2022-10-31 15:15

呢個問題以前仲好鍾意佢既時候真係答唔出
但呢一兩年淡出之後 發現係到此一遊 (+冬夏)

啫喱 正到痴線喎
如果可以接埋 搭正一點,遊花園 一齊唱就好
Jacz 發表於 2022-11-1 03:23

串得埋呢幾首一齊夾到個flow咁正 睇黎你都係老千粉
加多首田中小百合都得

好想佢唱
傷感真相,爭執,乾脆,曾幾何時,只要為我好

做成medley咁唱都好呀,加埋 我不要你愛我
做個舊 ...
Jacz 發表於 2022-11-1 03:30

講怨婦歌 我不要你愛我真係數一數二正

魂斷威尼斯當年淨係唱左頭場就換左亂唱的歌
今次會唔會有機會出場

https://www.youtube.com/watch?v=nlznkdmEMhM&ab_channel=My_al

呢一兩年佢唱腔真係好恐怖
如果下個月唱到有呢首Single live既水平
再加唱真。minor
呢個show就真係正

係,本身成批衫都嚟唔到
冇講明係咩原因,唔知攞唔到批衫定點
總之就好大件事,千嬅嬲到要出post我印象 ...
Jacz 發表於 2022-11-9 20:12

當年我識有人係屈記直頭係負責湊佢 所以佢一同屈記講左 (因為份約講明做代言人身體有咩狀況要同間公司講)
我個frd就講左比我聽 跟住過多兩三日就爆左出黎

仲有啲停頓位好怪
Jacz 發表於 2022-11-9 22:44

無謂再會要是再會 [停兩秒] 更加心碎~~~~~

仲好鍾意拉長d尾音
Gary 發表於 2022-11-9 23:30

當年好鍾意佢既時候都頂唔順佢L&G 假如讓我說下去最尾個或者
嘈到警鐘響咁 次次就播到果句都要即skip

又入唔到CITILINE, 又塞車
gordon0807 發表於 2022-11-17 10:02

唔知會唔會兩分鐘賣哂

34 分鐘就任入 好耐無見呢個景象
仲要最前去到H 行
釘釘 發表於 2022-11-17 10:34

我仲未入到

1. 楊千嬅 841.25
可惜我是水瓶座 22+30+25+39+20 = 138
小飛俠 6
什麼都不怕 12+21+24+19 = 76
龍爭虎 ...
chj0928 發表於 2022-11-21 21:06

想問下係邊到可以睇翻歷年AP

講起Christmas ,佢有首聖誕禮物,應該side到得fans先知嘅歌
p74d47 發表於 2022-11-23 20:49

佢一公佈呢個show
我即刻諗到音樂盒+聖誕禮物+冬天的故事 開場一定正爆

我反而好想佢用 裊裊 嚟做Opening 或者 ending

「午夜場閉幕,奏完場配樂,感染和感概纏在耳膜,最動 ...
Jacz 發表於 2022-11-24 00:22

呢首都好有冬天feel
其實佢用冬天的故事做主題開一個show都夠歌

嗰次 3首都唱得好好 特別係 咬唇
K2022 發表於 2022-11-29 06:56

果次演出無論造型一黑一白 選曲 演繹
係佢演藝生涯黎講 係好高質素

踩到我就乘機表演風度
能夠退半分還更覺驕傲
Jacz 發表於 2022-12-16 01:53

係唱呢首就好

雖然真係好唔夠side 但睇完都收到佢message

老老實實 兩場睇哂
感覺17號真係買飛既人多
18號真係撞口撞面都係啲年過60既叔叔嬸嬸
我坐得Z行好近出口 啲叔嬸10點開始走
10點半之後應該真係得翻6-7成滿
所以我同個frd由Z行攝到落最底欄杆980
近到見到佢老公奶奶同仔

其實頭場10半已經多阿叔嬸走 然後encore嗰時隔離得番大陸歌迷狂嗌少女

我坐380直程拆聲... 亞博啲音響真 ...
let'sbegin 發表於 2022-12-19 13:15

琴日一模一樣 又係佢地大叫少女
我心諗 其實佢唱埋可惜我是 飛女 我已經有被佢呃入場既感覺
數埋其實得5/6首真心side