返回列表 發帖
真係好開心佢又開show

你地留言好鬼正

其實幾好睇的
不過唔好再唱同一個快歌medley了  ...
masterdragon 發表於 2018-6-22 23:29

我殷切希望佢唔好再翻炒上一次,起碼唱多啲自己歌,但我見到個廣告咁hea就知應該都唔會喇......應該又係2016翻炒咁上下......唉

我睇2016年果次就係想聽D 2014無乜唱過既歌
點知2016果次又唱左好多人地既歌+基本有既歌
...
masterdragon 發表於 2018-6-24 18:41

唉,2014有徐日勤做音樂總監,好正2016就無,即刻就無曬方向咁
不過點都入場,因為真係都唔知下次幾時再開,同埋作為歌迷一定撐

都金光燦爛咗好多次啦喎 可唔可以比少少新意啊小鳳姐 買到$180都想入場 睇一次少一次 ...
royloyloy 發表於 2018-6-24 04:30

金漆招牌點改

果然係加14號之後場

頭場cut喜氣洋洋,重有個rundown整體始終都係翻炒上兩次,始終都係有啲失望。同埋佢今次嗰期根本係就啲小朋友,兩個禮拜嘅五六日

20180907(五) 頭場 rundown
1. Opening 神鳳
2. 漫漫前路
3. 風的季節
4. 深秋立樓頭
5. 流下眼淚前
6. 徐想曲
7. 隨想曲
8. 無奈
[樂團演奏]
9. 飛砂風中轉
10. 陪著你走
11. 有了你
12. 今宵多珍重/南屏晚鐘
13. 南屏晚鐘 (與青山合唱)
14. 愛的開始 (與青山合唱)
15. 尋夢園 (青山獨唱)
16. 淚的小花 (青山獨唱)

17. 人似浪花
18. 想...
19. 讀書郎
20. 榕樹下 (與張帝合唱)
21. 順流逆流 (張帝獨唱+張帝急智改版)
22. 禪院鐘聲 (與張帝合唱) + 月亮代表我的心 (張帝獨唱清唱)
[中敲表演]
23. 激光中
24. 獨自去偷歡 (為顧及觀眾改唱獨自去街街)
25. 夢伴
26. 信者得愛
27. 唱這歌
[鳴謝]
28. 風雨同路

-
Encore:
29. 帝女花之香夭 (與蓋鳴暉合唱)
30. 叉燒包
31. 郊道
32. 我沒有騙你 (上海話版)
33. 順流逆流

真係太多自己歌冇唱

真係又唱
夜風中, 黃沙萬里, 變色感情, 漫天風雨, 人生滿希望, 某夜, 雙城記, 城市足印, 誰又 ...
masterdragon 發表於 2018-9-8 00:58

呢堆快歌medley 係惟一三次演唱會入面完全冇變過
唉,如果佢肯唱你講呢堆,加埋夢飛行、香江暖流呢啲,我會開心好多,但始終可能佢連自己歌都懶得記歌詞

真係又唱
夜風中, 黃沙萬里, 變色感情, 漫天風雨, 人生滿希望, 某夜, 雙城記, 城市足印, 誰又 ...
masterdragon 發表於 2018-9-8 00:58

反而驚訝係竟然唱咗〈想...〉,呢首我懷疑佢從來未唱過live

唉,2014,2016,2018,一次比一次唔似 徐小鳳演唱會 ,反而愈嚟愈似 懷舊金曲之夜

期待嘅黃沙萬里同情比雨絲都冇
royloyloy 發表於 2018-9-8 11:57

唉.... 可能因為要畀返版權費,但我都係唔明白,點解唔肯唱多啲自己歌....

陪屋企人看
Encore全換走了

多左婚紗背後/ 喜氣洋洋
(其餘唔識) ...
l00540 發表於 2018-9-8 23:19

不過證明小鳳姐從善如流!

欣賞獨自去街街同信者得愛嗰part

敢創新!
l00540 發表於 2018-9-9 13:10

其實已經唔創新.....今次已經係第三次照做成part medley.....

忠粉

上兩次唱咗哪些快歌?
l00540 發表於 2018-9-9 13:31

咪就係一模一樣,激光中、獨自去偷歡、夢伴、信者得愛、唱這歌medley,連個編曲排序都完全一樣,上兩次重有少少舞步,今次始終再幾年後,cut埋
其實有呢part快歌都唔係問題,不過作為多年歌迷始終都係想聽佢唱返多啲side track,咩side track都好,總之係自己歌,但係自從2016都事與願違,2014嗰次相隔2006年9年時間,已經唱咗比例最多的自己歌........唉!

禮拜日尾場好可能因為打風而要改期

一波三折
l00540 發表於 2018-9-13 20:38

2016個次都喺打風改期
乐坛风云 發表於 2018-9-13 21:49

風雨同路,小鳳姐貴人開show招風雨

臨時拉咗中大校長上台獻花,合唱小李飛刀
966 發表於 2018-9-17 23:36

沈祖堯?!沈祖堯而家唔係校長喇

老人家都仲係校長前,校長後咁叫,改唔到口。
教授好慘,明明扮上台獻花,比小鳳姐夾硬留低合唱,
唱完返 ...
966 發表於 2018-9-18 01:13

我對沈祖堯呢個人始終麻麻