返回列表 發帖
改下可能會仲好:

Opening
明成皇后
隆重登場
閃爍登場
女皇+女神

Part 1 - 經典金曲+流行歌曲
京華春夢 ...
carlosleung 發表於 2020-3-12 16:51

想要埋呢首妹妹你做全套
「微笑之中 接受還未有 答案。」

d觀眾好興奮
John 發表於 2020-3-14 23:51

TVB應該叫晒觀眾俾反應先錄

陣間明荃整堆Juno放題你嘆
mosesming 發表於 2020-3-15 11:38

同家英哥唱浴室,字典,瑕疵,羅生門,鎖骨,第三生...

第三身? JUNO+HOCC?
carlosleung 發表於 2020-3-15 19:45

就係呢首

個結局就係心姐同董折最後去睇阿蛆演唱會
心境重回17歲那天暑假
mosesming 發表於 2020-3-16 20:54

呢個story吸引到已經令我想買飛入場 我荃力支持Liza Jer

想聽明荃唱陀飛輪(關淑怡版)
mosesming 發表於 2020-3-18 17:59

蒲銘心都不緊要 誰做心姐一樣了

想聽明荃唱兒夜姨野以夜儀野

明荃既studio version category仲有咩style係未唱過?
heavy metal ? death metal?
荃荃唱到marilyn manson ...
hehehaha 發表於 2020-3-18 22:20

可以同鐵樹蘭合唱power of love

我嘅FF Rundown
Part 1 - 女皇嫁到
明成皇后 (Liza係紅館上空降落)
女皇
女神
女人味

Part 2 - Liza and the 中樂團
三千年前
小問題
菊花台+青花瓷
鳳閣恩仇未了情
帝女花之香夭
Liza換衫啲打 x 二胡solo

Part 3 - Liza rock and roll
縴夫的愛
浮誇
Power of love (with 鐵樹蘭)
勢不兩立
Wonder Women
肥媽有話兒 (heavy metal version)

Part 4 - Liza Dance
熱咖啡
凍咖啡
迷人Pink Lady
Dance Medley:
烈女 + 精神餵飼 + Mad + 喘息空間 + Pretty Crazy + 失憶週末 + 信者得愛

Part 5 - Liza...Isn’t Me
(一個男人)一個女人 和浴室 (with 家英哥)
想見你想見你想見你
給自己的情書
給自己的信
很堅強
我們都是這樣長大的

Part 6 - Encore Liza Big Hits
我的野蠻奶奶主題曲 (with 農夫)
萬水千山總是情
自由女神
京華春夢
少女的祈禱
華麗轉身

Part 7 - 真Encore
人話

妹妹做全套
John 發表於 2020-3-23 21:50

呢首Liza唱得好有感情

個rundown咁多歌
算唔算虐老
hehehaha 發表於 2020-3-24 15:30

咁不如請觀眾上台玩狼人同Liza magic啦 請森美出黎主持佢休息下

一個明荃和浴室想睇荃荃坐係個浴江唱
let'sbegin 發表於 2020-3-24 20:17

好有畫面

襯荃荃換衫時 可以叫埋班中樂團members同觀眾玩狼人殺
let'sbegin 發表於 2020-3-24 20:18

贏咗有明荃之友會摺嘅銀紙花做獎品

強烈要求阿姐開番個網上直播音樂會
練咗唔好哂
mosesming 發表於 2020-4-6 17:42

大家都好想聽一個荃荃和浴室