返回列表 發帖

最底個行字好肉酸
希望真嘅封面唔係咁
明明duo band有自己嘅logo 點解唔用
她都一走了之 你會否哭訴後找我做靠倚

重要等多一個月囉好無..

為左避開同校長個cover一齊俾人攞出黎?
星夢情真 發表於 2018-11-14 20:26

關咩事 就算遲一個月出咪又係被人講

環球應該會獨立出
l00540 發表於 2018-11-15 07:24

個live掛住慈善名義
專登分開賣會唔會冇咁好

請各位臣迷唔好唔記得,呢張專輯好多歌都係張敬軒嘅studio錄,因為咁先可以咁靚聲,句句有骨都幾好笑 ...
1d14 發表於 2018-11-15 23:03

唔去張敬軒個錄音室錄咪去第二個地方錄囉
講到呢個世界好似得張敬軒一個錄音室咁
張敬軒啲fans 唔係咁打要打飛x吖?

我睇返#1至#29
冇人提過「張敬軒」三隻字喎
John 發表於 2018-11-15 23:32

其實提張敬軒嘅人就係1d14
佢嘅logic係陳奕迅攞獎覺得佢表現好=憎張敬軒

我從來無話呢個世界無其他studio,但呢個studio出名行內最靚聲係事實,而且咁講只係叫你唔好句句係度攻擊 ...
1d14 發表於 2018-11-15 23:15

Okok 陳奕迅fans的確要向張敬軒五體投地跪拜
好心香港人用東江水就要知恩圖報啦 反咩共姐 唔係連水都冇得你飲

睇清楚啦
有條友講有歌手搵同一個人編全隻碟,今年係得張生搵mac chew咁做
宜家擺明係對號入座,當然你 ...
721AXA 發表於 2018-11-16 00:03

聽歌係咁主觀㗎啦 全世界都要認同張敬軒啲歌好高質?唔可以唔by佢啲歌㗎?
你呢啲思想箝制咪仲低質

嚴重懷疑track 1係duo同love is live個開場音樂
JayantL 發表於 2018-11-19 21:11

Why not?個feel好match(咪姐係今天等我來intro?)

Apple Music 得5首歌都攞專輯榜第一

直至12/12 12:30 中國數碼專輯預購超過197638
球記fatfat

其他幾首新出嘅都冇咁明顯
就係我們萬歲同龍舌蘭落差最大
兩隻個編曲都比live平淡咗好多
我們萬歲個key都 ...
JayantL 發表於 2018-12-12 20:27

海裡睡人live版都完勝cd版

都唔係嘅
CD version海裡睡人啲樂器編排冇嗰兩首留力留得咁明顯
JayantL 發表於 2018-12-13 00:26

但eason嘅演繹明顯live版更深刻富感情

「夕陽組合」都輸

我都買咗 係連登有人發現破壞王歌詞有唔同

點唔同
未買
JayantL 發表於 2018-12-21 17:54

主副歌都有一兩句唔同

http://skymusic.com.hk/?p=53898
Hana? 邊位吖? 啲cm友成日吹奏佢銷量好
銷售日期[17-12-2018至23-12-2018]
1)  EasonChan & The Duo Band《L.O.V.E.》(CD+徽章)限定預購版
4)  HANA #菊梓喬 – #但願人長久  首批送海報

今時今日仲賣到四萬張
仲要係國語碟
真係犀利
JayantL 發表於 2019-1-5 18:27

所以人地喺中環話冇蝕錢 cmon in 啲歌都唔係太主流都賣咁多  之前duncan仲話隻碟冇令人衝去買碟嘅「killer hit song」
利申有買cmon in

太古城Movie Movie同百老匯電影中心會放套紀錄片,共五場,聽日12nn賣霏

《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》
聽 ...
阻住 發表於 2019-1-16 18:18

加咗五場

啲MV hea到...
可唔可以學下台灣天后Jolin
wzx0825 發表於 2019-5-9 09:20

Budget呢大佬 香港市場細咁多 香港人唔肯喺音樂付出金錢
香港人可唔可以學吓台灣人買碟支持歌手?
香港人又要免費download用Joox 又要高budget MV

之前睇過統計,其實台灣樂迷買碟 百分比同香港差唔多, 只不過台灣人口比香港多, 所以實體碟銷量都相應較高 ...
lblemon 發表於 2019-5-9 13:18

2012年五月天第二人生喺台灣賣咗超過三十萬隻CD
台灣人口大約係香港三倍幾
咁呢幾年喺香港邊隻CD有近十萬銷量?

見到你講野真係火都黎,本來唸住唔會再復你但你真係太離譜。我唔講你d三十萬source堅唔堅,就算堅,果 ...
teennum1 發表於 2019-5-10 07:41

好 就算係台灣人唔多支持音樂都好
代表香港人支持音樂 肯喺音樂付出金錢咩?
台灣執咗好多唱片鋪 講到香港啲唱片鋪好似冇執到 hmv Hong Kong records 咪又係執晒
廣東歌市場已經好細 仲要啲聽眾唔肯出錢買音樂
人地喺上年十月摩天輪個免費concept用咗幾多budget 你又知唔知?
吓吓淨係識要求點點點 但又唔諗吓佢地budget限制  你估佢地有無限budget?
Mv學吓jolin咁 但廣東歌嘅repay同國語歌嘅回報會一樣? 唔好玩喇大佬
做音樂都係business 要考慮收支平衡嘅問題

Btw 張敬軒死gay佬啲fans就死開啦 關你春事咩 見到你個名火到嚟