返回列表 發帖
佢同林2都係全民造星既得益者
正評多左好多
表妹保莉 發表於 2020-12-12 00:19

谷到無力感入返最歌十強 真係勁

表演就係用生命黎影響生命team a做到㗎  
a組都知喺呢個舞台要做熱血嘅表演勝出嘅機會先會大 因為頭兩round已經見識過 但係佢哋冒住輸嘅風險最終都選擇做一個真誠嘅表演 值得respect
20進10就睇個人 冇導師幫手 真係可以睇清每一個人成長左幾多

btw 見到二汶嘅感謝名單 佢為班仔仔女女真係碌爆人情卡

最好笑係其實B組都可以Sell感動
自己唔Sell定Sell唔到技不如人就認啦
更何況第一輪 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-12-12 03:48

珍
睇二汶ig 話班參賽者最後係自己閉門會議選擇做d真誠嘅表演 我覺得呢個真係好難得 明明頭兩round呢類型嘅表演輸晒 都依然選擇呢類型嘅表演 證明佢地真係成長左

Alfred心水竟然係CY 其實佢係咪有d特質 觀眾仲未睇到嘅呢

每round都留意CY有冇突破但係每Round都失望
第2Round哂冷MJ歌佢連咪都無
幕後人設由casting開始一直都係 ...
losyes 發表於 2020-12-13 03:03

我都覺得cy入a team 會好d 佢係需要有同樣特質嘅同伴帶動佢先得

mischa勁到咁 二汶有冇危機感

kingjer個mischa同zeno投票 投到2萬幾票都仲係50%鬥50% 差距細到癲

明明Manson pre round唱得幾好㗎 係咪佢自己諗太多 好想show off搞到咁

Manson真係已經贏左 勁多人去留言鼓勵

幾估唔到john solo咁犀利 之前團隊戰喺a組真係好似隱形人

識人知道咋,無公佈出黎
但第一屆決賽最高 3.6,聽聞上星期最高有 5
星勤 發表於 2020-12-17 21:28

如果係真 真係勁wor 不過上星期睇a組大勝真係大快人心嘅 其實幾round落黎都好有追看性 viutv又然

其實cy真係好啱入a team 等二汶執下佢d唱歌 會更加好

btw 睇到杜汶澤話viu tv規定做viu就唔做得喱騷 係咪又有花生食

無睇之前兩季,但今季個人戰好似真係唔多?
on07111 發表於 2020-12-17 22:57

第二季都係20進10先有個人戰 第一季去到10強先有個人戰

Cloud唱盡力呼吸

梁文禮居然揀timo係佢嘅三甲 究竟眼光幾差先會咁揀

john同carmen對k lau或者kimman NY可能贏到 但係對住大熱嘅AB同陳葦璇 只可以講句運氣唔好 始終都係賽制問題

決賽有毛舜筠做評判

十強我咁排
Cloud
Ben
葦璇
Mischa
AB
Alina
CY
KLau
劍文
NY
kwanie 發表於 2020-12-19 00:02

二十強呢 有2 3個都係因為賽制而不得不走 但係絕對有10強能力

二十強
Cloud
Ben
葦璇
Mischa
AB
John
Alina
卡文
CY
Zeno
= = = = = = = = =
楊甯
KLau
劍文
Judas
NY
Ma ...
kwanie 發表於 2020-12-19 00:14

John同卡文值得更好 :(

發現原來十強A組、B組剛好各佔一半
powerful 發表於 2020-12-19 00:22

唔係好信冇劇本 邊有咁啱

陳柏宇心水三甲 CY mischa 陳葦璇
CY可能真係要做最大嗰隻黑馬

佢加埋卡文入ig live
cymusic 發表於 2020-12-19 00:42

佢勁讚卡文 一開始就話睇電視嗰陣後悔冇投卡文

今年全民投票真係難投 個人覺得會係三屆以黎最難投嘅一次

A組成員除咗要多謝二汶+阿祖 真係要多謝旨呈

佢應該課咗好多金嚟幫佢地表演 (props) 再幫佢地做vid ...
JasOh103 發表於 2020-12-19 01:18

珍
d video wall全部都係佢整

睇左二汶嘅新po 真誠絕對係二汶喺a組教得最多嘅嘢 而佢嘅組員都接收得好好
btw 絕對同意識講嘢真係好重要 睇 timo就知

原來楊甯係DBS
HOTMAN 發表於 2020-12-19 21:51

邊忽似柯震東 點解同樣都係修現代舞 佢同OscarLi啲氣質差咁遠 唔覺得佢有藝術氣質

雲Ben條拉票片睇到我全程心心眼
JasOh103 發表於 2020-12-20 14:58

我都剛睇完 佢地真係好襯 不過cloud之前好似講過佢有男朋友

冇諗過著名樂評人對陳伯個comment有咁大反應

其實現場聽同電視聽效果真係好唔同
我覺得有啲野唔係家庭觀眾 ...
cymusic 發表於 2020-12-20 09:05

我見前港台dj eric leung喺佢嘅fb都對陳柏宇嘅comment有意見

《全民造星III》總決賽 評判名單:毛舜筠、鄧麗欣、王菀之、麥兆輝、金廣誠。

Source:方以文 睇電視喇喂 ...
kaman921 發表於 2020-12-20 17:07

Stephy同美之啲評語肯定好mild 做乜唔邀請暴龍哥牙 佢做評判會好好睇wor

睇左頭條日報個十強訪問 cloud同佢男朋友真係好閃 CY唔單止有kay嘅follow 仲有張繼聰dm鼓勵 CY真係好可能決賽爆出 佢真係有觀眾緣

喺fb睇左雲姨盡力呼吸條綵排片 覺得好聽過比賽好多
btw 睇左d十強上其他平台嘅訪問片 先發覺原來b組入嘅全部都係男仔 而a組又淨係得ben一個男仔 a組真係囊括三大diva
好想睇a組團隊表演時嘅創作過程 希望viu會放返出黎俾觀眾睇下啦 好想聽佢地爆秘密

ansonbean點會似免費巴 ab有後台 大把資源啦 玩全民造星都係為左等多d人識 儲下fans 使鬼等viu嘅資源呢

決賽日 睇kp ig 周慧敏都去睇總綵排

全民造星III︱十強親揀冠軍 K Lau答案最驚喜:佢拎到就係奇蹟!

都幾多人揀CY同BEN
睇完訪問 好似每個表演都會好好睇 各位參賽者加油牙 Good show:)

九展唔係室內場咩 d聲應該會好d嘅
btw 十強enjoy the show

Feel到雲姨好緊張

雲姨唔好咁緊張啦好心

個opening(唱部份)都幾underwhelming
咩唔係會令人諗「吓 你咁都 ...
JasOh103 發表於 2020-12-26 20:42

聽到k lau係咁搶拍

雲姨今晚個妝唔得
不過冇得輸
btw 點解今年冇評判點評 係咪因為驚俾網友插

Alina part舞係我今晚第一次有wow嘅感覺

Mischa決賽之前做訪問開到聲話唔要冠軍

等你地話我把聲似阿啦 今晚就唱俾你地聽 CY同MISCHA唱歌贏晒

一開聲就不了

再次證明NY浪費左個十強位
比Manson好過啦
表妹保莉 發表於 2020-12-26 21:27

寧願俾同類型嘅john

Ben ben終於唱yoga

Ben講嘢有加分

成晚都無一首完整嘅廣東話歌?
艾石仔 發表於 2020-12-26 21:34

睇賽前訪問 有d參賽者話會唱廣東歌嘅

暫時 葦璇 > Mischa > Cloud > Alina > Ben > Kinman > CY > K Lau > Ansonbean > NY
rickychan0809 發表於 2020-12-26 21:38

三大Diva

好想聽評判comment 唔會到最後一句聲都唔使出啊嘛

真係可以去下廁所
終於等到廣東歌

Cloud真係