返回列表 發帖
希望琪粉可以投雲姨 雲姨告急

雲姨係跳舞太輸蝕 應該跳honey bees

目前第二round除左阿豆 全部都係廣東歌

最值錢嗰句 跳舞都叻

好擔心牙cloud

真係悶 除左陳奕迅仲有乜 話你把聲似都唔使咁

如果Cloud因為毛姐而輸,真心好唔抵....
個dance battle得咁短都可以計咁多分??
阿橋 發表於 2020-12-26 22:34

基本上dance battle整個一字馬已經夠贏 CY同Cloud dance battle第一第二個出場 佢地兩個最低分

驚好多觀眾都轉票 Cloud

陳生唔夠觀眾票 覺得冠軍係ab

佢同Cloud成晚黑白配咁

雲姨dark dark地時佢做天使
雲姨撫慰人心時佢做魔鬼

愛 ...
JasOh103 發表於 2020-12-26 22:52

今季最愛佢哋兩個

今年mirror同kenny可以爭下叱咤最差live

接受唔到Cloud三甲唔入 不過ben ben拎冠軍都ok嘅 今季嘅票數真係好接近
二汶講過陳生攞唔到冠軍 就會幫佢監製歌 希望佢仲記得

Cloud講過今次參加比賽係想證明佢唔得 真係好驚佢真係會引退

覺得cloud而家成個人先係一個佢自己嘅個人狀態 台上真係太緊張

終於知你呢三個emoji點解
on07111 發表於 2020-12-26 23:32

why

就算真係咁,我都覺得佢1st round個分偏低(30分,AB有31,陳葦璇有37)

我覺得佢第一輪個表現殺哂全場 ...
bagfgfcde 發表於 2020-12-26 23:35

AB第一個表演甩晒嘴 仲高過雲姨 證明評判都係中意跳唱 中意d視覺效果

Cloud坦言一早預計不會贏。她說︰「我在選曲方面不是朝這方向做,只是分享自己喜歡的音樂。我跳舞不好較蝕底,但很享受這個騷。」

Cloud 講真 選得彳亍都真係冇諗贏㗎喇 首歌難到咁
不過從cloud選盡力呼吸到彳亍 都睇得出佢真係想做d自己中意嘅嘢 希望對佢唔會有太大打擊啦 想繼續睇佢嘅表演 唔好唔玩牙

不過我又真係唔信佢嘅兩個表演喺呢10個人入面淨係得第七呢個名次 而k lau有第四 ab甚至係第一  評判嘅準則真係睇唔明

X登話雲姨簽左華納wor 利申:未fact check

其實聽返第一首歌 大合唱嗰陣 二汶唱嗰一句好聽到呢 其實音響問題係咪冇想象中咁大 只不過係班參賽者真係唱得差 唔好全部賴晒落音響度

原來阿Ben 第一回合星級評判排尾二和觀眾投票第四,好彩第二回合和dance battle 跑番上嚟到第三,觀眾投票 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-27 08:18

ben ben完成大反擊
睇返第一round分數 齋唱歌真係好輸蝕  mischa同cloud都係得30分 CY直情得27分

贏左係咪無任何獎金獎品
nicknicknick 發表於 2020-12-27 09:07

係 唔怪得mischa同cloud都冇諗住要贏

第二round dance battle 後的分數
CY Kimman 和Mischa影響最大,三個都攞好低分。
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-27 10:16

單計跳舞 雲姨同CY係最低分

陳生好似喺林二ig comment comfirmed會找數
Frankiekiekie 發表於 2020-12-27 12:31

陳生真係拎第二開心過拎冠軍 反正冠軍又冇獎 第二都仲有二汶監製

已經無乜評判時間但都超時,一晚21個表演仲未計嘉賓真係有d趕
on07111 發表於 2020-12-27 17:25

其實點解唔可以早d開始  睇得出尋晚真係好趕

[陰謀論] 如果三甲都係A組會唔會好落KP面
賽前民意B組代表最有機會既都係豆 所以評審分 ...
JasOh103 發表於 2020-12-27 19:04

查實我覺得a組5個都值三甲
聽講華納會簽雲姨 俾個機會雲姨證明佢係得嘅
btw 今日睇新聞 原來benben有錢仔黎 但係佢居然咁怕醜

華納否認了
speedman 發表於 2020-12-27 20:09

唔知佢適合邊間唱片公司 不如入sony 同二汶 mischa做同事啦 覺得二汶真係影響左佢好多 從casting話冇聽過二汶嘅歌 到揀<盡力呼吸>同<彳亍>去演繹

半年的旅程終於完滿結束,雖說是半年,也是我的半生。

19歲入行,入行19年,今年38歲,在音樂和表演各種工作的日子,也剛好佔了我年歲的一半時間。在導師這個崗位用上的,都是這些日子以來,我的老師們教過我的。過程裡面,我一直提醒自己,希望不要讓我的老師們失望。人與人之間的承傳,除了技巧,還有更多最說不清的情與義,這是我經歷過後,認為在師承之間,最需要承傳下去的薪火。

在行內,我第一位老師是明哥黃耀明。當學員不明白我看到他們什麼特質而將他們這樣分組,未了解表演項目的美感,漸漸到他們感受表演項目是何回事和了解自己更多,這個事後才明白的過程,也是我學習的寫照。明哥的藝術造詣,至今我學會的還未到十分一。入行多年,花了很多心思每天努力消化和學習,過了很久我終於明白,那是一種什麼樣的眼光和視野。沒有如此有眼光和藝術修養的老師指導過,我沒有可能做得出這些決定。感激明哥的身教,凡事總看遠幾步,在他身邊學習的日子,學到的東西,此刻受用無窮。感激他從來都相信我們各自獨特的才能,一直鼓勵我們做該為自己做的選擇,他是第一個將我當大人看,而且相信我的老師。

第二位老師,是從at17時期到我出個人唱片至今,也不斷開導我的監製于逸堯。在台上說話,在台下待人處事,表演者該把持的是什麼態度,跟台前幕後該如何溝通,每一個選擇背後是什麼道理,每一首歌的曲和詞有什麼故事與典故根據,每一門藝術當中有什麼該執著的細節,每一個人可以展現的美感是什麼⋯⋯⋯ 太多太多,一切我想不通的,靠自己學不會的,他都會找到一個我聽得懂的方式解釋給我聽,就算那一刻不明白,只要我將他的說話放在心裏不忘記,過幾年,我總會恍然大悟。他的聰明與睿智,我望塵莫及,也慶幸我居然有機會遇上這樣一個老師,他所教我的一切細節,我也可以盡力用在學員身上。感激他在我最失意的時候,依然踏實和堅定地將我的好引導出來,那些心血與心機,勝過幸運。

第三位老師,是我的道家老師。做什麼也離不開做人,我也不是一個很會做人的人,不是每一個決定也做得好,有些甚至後悔也來不及。遇上明白你的老師,懂你的笨,也相信你的能力,那種諒解,還有因材施教,對我來說,是如救贖一樣的偉大。不求有功,但求無過,做人以誠,本來是早就該懂的事,但人啊,沒有經歷就沒有反省,感激我年紀不小,但依然有機會遇上多一位對自己有耐性的老師。

是一個節目吧?為何要將半生都認真說?不得不說,因為他們,就是各位看到的美好的源頭,這個任務完結的end roller,不能沒有他們。

我要再次衷心感謝梁祖堯。他懂,他願意付出,他完全打開自己的內心去聽我的感受與觀點,他相信我,用盡方法將他懂得的去成全那些觀點,也將自己最投入的心交給每一位組員,對我來說,這是個不能用言語表達的感激。還有Helen央,她默默在旁邊支持,為我和組員打點一切,一起哭一起笑一起學習,有你這樣一位經理和朋友,夫復何求?

最後,感激每一位參賽者,花姐,KP,和每一位參與這個節目台前幕後的朋友,謝謝你們成全這樣一個經歷與故事,如彭秀慧所說,這將會是我們不會忘記的重要故事。

謝謝各位觀眾,但願大家繼續珍惜香港樂壇,觀眾跟我們一起走的路,但願,還不夠遠。

序幕,活就活到極樂,命運沒有謝幕,唱到最康莊。我們,一雙手努力的作,一張嘴唱活感覺,我信有收穫。

#全民造星3
#完滿結束

睇到二汶多謝明哥就好感動  明哥教二汶嘅嘢 今時今日 二汶再去教導造星嘅參賽者 有d嘢真係好需要一代一代傳承落去
btw 二汶寫嘅長文都好好睇

昨晚ben贏 梁文禮在ig話:What?
他有咁憎ben
cathay1996 發表於 2020-12-27 22:33

佢係咪唔識欣賞Ben啲折骨舞

今季決賽收視好勁 第一季最高收視都係得3.5 今季真係多左好多人追住黎睇 雖然都關疫情事

的確估唔到葦璇民意都有第三...
on07111 發表於 2020-12-28 13:51

好彩陳生力壓ab 如果唔係ab已經係冠軍  民意三甲都係a組 比較想睇最後嘅投票嘅百分比
睇返先知 原來十強尾三都係b組嘅

頻果爆CY暗撻卡文 b組好勁 已經第2pair

耀輝喺雲姨ig留言 Vicky仲pm左雲姨 希望雲姨以後有機會唱到佢地幫佢寫嘅歌

睇少爺占ig story 估唔到benben都係粒粒粉

雖然輸了比賽,但Cloud吸納不少「迷雲黨」,廣告客戶都睇中她有市場,Cloud亦趁機開IG吸金,據知參加《造星》初期出post只有4位數收入,但現已三級跳至5位數。問到可有信心入行做歌手?她表示:「目前都有同唔同公司傾緊,順其自然啦,做到歌手係好嘅,做唔到我都會通過其他途徑唱歌畀大家聽。好多謝大家支持,Follow 我IG,我仲記得去到比賽中段,我個IG都係private嘅,無預到會有咁多朋友支持,感謝佢哋!」

雲姨 希望揀到間啱佢嘅公司  
不過 聽佢口吻 好似都真係唔係一定要入行

ViuTV王牌選秀節目《全民造星III》日前圓滿落幕,總決賽播出後更贏盡口碑。一眾參賽者經過多月來的密集式訓練,不單只與導師以及隊員建立深厚的感情,亦因為日久生情成功造就不少情侶。碰巧這幾對小情侶均來自導師彭秀慧(KP)的B組,難怪網民都話:「B組桃花運極旺。」

全民造媒 反而關係好好嘅a組一對都冇 可能因為a組嘅人好多都有另一半

viu終於識食住個勢 造星3參賽者有新節目