返回列表 發帖
利申投咗5fun,有些人最鐘意用自己嘅立場話唔好聽就一分,唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是鬼叫聲 ...
梨胃言 發表於 2023-1-13 00:11

你要盲撐都唔好侮辱大家智慧 呢首歌range 要三個octave 咩 ?  夾硬用音域闊做藉口  去撐佢唱得刺耳       淨係 句 "肯定就是你 " 已經銀耳啦  !  高低起伏 ?  有邊首歌 唔係 ? 全首flat 曬 不如唱兒歌啦 好無 ?

評分  :  1 分  首歌除左 肯定就是你  完全無記憶點 又唔夠groovy  又唔chill   其實應該比負分 不過無得揀負分
                     gin lee 唔應該第一炮係咁 質素    我對佢拎女金開始 唔睇好
講個笑話比你聽: 泳兒攞女金

其實段嘢我只係copy某個留言再改少少
梨胃言 發表於 2023-1-13 11:10

你COPY 人地都要肯定內容岩 不過算啦 連呢首你都話OK  我覺得你D MUSIC TASTE 都DUM DUM         有人講得岩 CM 真係對人不對事 呢首仲差過GITTERFALL  但比你地吹捧成咁   我開始質素COOL HOT HIT D 票數
          總之一句講曬 呢首DUM  DUM 仲衰過佢環破時期任何一首歌

公道講句,係好聽過敢同IDK
Humeny 發表於 2023-1-13 11:48

品味的事 我只能說  高低不同   
      但IDK 一定好過呢首DUM DUM

首歌勁難聽,逼自己聽左10次,都係覺得難聽,唔明點解咁多5fun ...
我等我在 發表於 2023-1-13 15:25

所以 CM 的主流意見 未必可靠 我甚至認為同佢相反先至係有品味  呢兩日見呢度狂讚首歌GE 人  覺得係平行世界

恭喜 Gin Lee, Dum Dum MV 一日 over 352K YT views, 1M should be coming soon
boy4dudes 發表於 2023-1-13 18:47

買views 使咁多錢 仲夠唔夠錢買女金家?

boy4dudes 發表於 2023-1-13 19:49

Cover 個女人咬字仲清楚過Gin Lee , 死唔死?
       粵語始終唔係佢母語 果然係硬傷 ! 英皇今次睇錯人 !

事實證明 Dumdum絕對係一首既搶耳
又可以展現堅le歌唱實力嘅入屋作品
快歌嘅詞唔填得太差 通常都唔構 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 09:20

咁假 你都講得出?

恰?經堅一曲舞林天后地位已奠
全面超越一啲只係傳統被視為唱得嘅歌手
例如Kay jade mag

完全係強化 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 20:31

不如開 好似以前 CM poll  開投票 , 堅堅係咪新一代跳唱舞后 ?

佢唔係唔通Kay係?
Wing1211 發表於 2023-1-14 21:13

拉埋阿Kay 講做咩? Kay 都無話做跳唱歌手 但堅跳唔得 唱快歌麻麻

只容祖國以前派埋咩逃 跑步機上嗰啲極難聽快歌
一樣有大公司勁宣傳造勢就有人擁護

擺嚮今時今日即使 ...
kenneth 發表於 2023-1-14 21:23

其實dum dum 都唔好得去邊

2023年第一首神曲!
絕對係五分!
616.1314 發表於 2023-1-14 22:24

5 分? 係你定我要驗耳?

你應該要驗腦先幫到你
賴爽 發表於 2023-1-15 09:16

大家咁話啦 話容祖兒快歌係蔡依林級數 又真係幾費解

dum dum 起碼有記憶點 其實都唔算差
hkwilliamsiu 發表於 2023-1-15 12:04

呢首歌擺明唔掂喎 ! 除左 肯定就是你 同wow wow 請問有咩記憶點?
          你唔好附和啲 英皇打手啦 ! 你啲品味急跌成咁 ?
              咁你之前話 我的波好聽 同呢首比 喜歡邊首多啲 ?

咁落力狙擊英皇女歌手?
肯定就是你!
qwerzx 發表於 2023-1-15 12:58

你依家先知 ? 我一向係英皇hater , 由反 祖兒 到 泳兒 再到倖兒 !
        但以事論事, dum dum 難聽到一個點 !  集爛膠x 於一首歌 !

認真,除左:
"慳電就是理,再致電就是故計" 之外,
一句都聽吾到
hkbaby 發表於 2023-1-15 13:49

咪就係爛歌一首囉 呢度吹捧首歌 我估係英皇請打手 都無乜人吹捧首咁嘅歌

講反鄉音,星夢台 美媺 安首本份2.0 幾乎可以甩晒, GIN后唱左10年都未太大進步,真係有D 失望 ...
hkbaby 發表於 2023-1-15 13:56

你上YT 聽下其他人cover dum dum , 有個女人唱得仲好過Gin Lee ,, 咬字清晰又有勁度
       Gin Lee 仲話天后 去唱國語算吧啦 !