返回列表 發帖
與蝶同眠  
It Doesn't Matter
派對機器
最後的茱麗葉
樂觀

希望今次可以唱與蝶同眠 編曲震撼 比08starlight蜃樓仲要震撼

回復 705# eggsteven

So sad

如果鄭秀文 容祖兒 楊千嬅 合體開演唱會,FF都好期待,雖然冇可能

你們覺得5號是不是真首場,還是前面加開2 3號

容祖兒演唱會唱跳剪輯
https: //youtu.be/zAzOA7Rjdn8
容小姐跳舞確實好睇

今次是三面台還是四面台,看到有人說三面台好驚恐

容祖兒有沒提過今次四面台定三面台

好怕是開三面台或是鑽石台,究竟幾時有座位圖

今次演唱會新聞發佈會幾時

明顯四面台啦有乜好驚
Qmen 發表於 2019-4-5 11:15

點解明顯四面台 因為看到有黃牛網站的台型是鑽石台同埋今次一開波就開好多場 所以有點驚

一定要四面台 please!

癡線。。。今日建行員工內部購票,5號980一秒售罄!!!變態!!!book咗兩張580 ...
TT进化论 發表於 2019-4-3 16:20

知唔知是開四面台

我覺得唔會三面台啦
Joey演唱會一向sell舞台效果 n 三面台太limit佢啲choreography. + 相信佢想破紀錄都唔 ...
Juicy_Lemon 發表於 2019-4-5 11:51

我也覺得是四面台

是不是優先預訂12場 公開發售18場?

快歌好想聽whats up同一面之緣啊
上次MSL呢兩首都好high
連住隆重登場越唱越強加大力度唱就好啦

...
hehe 發表於 2019-4-6 09:16

MSL好似冇唱一面之緣吧

無人知道雙子座明明好正
今次唱硬
hehehaha 發表於 2019-4-6 19:20

最唔想聽到的就是無人知道雙子座

個舞台……好特別
TT进化论 發表於 2019-4-7 01:04

咁快知?

sorry,系Sammi
TT进化论 發表於 2019-4-7 01:11

好鍾意sammi個舞台

容祖兒演唱會唱跳剪輯 https://youtu.be/zAzOA7Rjdn8

如果今次有SL和1314綜合版一定好正!27歲的容祖兒真是好喪,體力過人。

好似好少人有建行卡,所以會唔會比較好訂?

係越睇越無言
辛苦捱過一part諗住下一part會有嘢睇,點知
hihi 發表於 2019-4-10 12:48

好多街客或者新粉佢地鍾意1314多過N6

點解優先訂票和公售時間差了差不多一個月?

大家做好鑽石台準備
TT进化论 發表於 2019-4-10 21:36

好怕三面台 唔好啦

幾時有演唱會的記招?

但今日預授嘅圖係咁
TT进化论 發表於 2019-4-11 20:07

咩授權 官方?

開心 是四面台

睇番琴晚做基仔嘉賓和Dear Jane 做嘉賓,聲音狀態還不錯,希望keep好

今次演唱會請嘉賓 但容祖兒請嘉賓實在令人擔心,可能係英皇全家桶外加友情牌果幾個
希望有Eason sammi 千嬅  發夢ing

佢請千千, 我諗千千都會肯去
wchild 發表於 2019-4-13 15:49

上次佢請祖 祖都去

請嘉賓我淨係接受到 李克勤 同 楊千嬅
或者祖粉 匡匡
cbacbacba1 發表於 2019-4-14 18:13

李克勤 不了

吳卓羲今年有歌出,呢個真係好可能
風見志郎 發表於 2019-4-15 10:04

唔好啦

總係覺得Kelly同Joey完全唔識
都無咩交流過

20個嘉賓如果會有以下既應該會幾驚喜
Gigi
Kay
HOCC
...
Wing1211 發表於 2019-4-15 11:21

姓何果位咪搞 佢最好睇都唔好去

今日睇翻2000年的夏水禮音樂會 祖兒把聲真係好厚好有穿透力,高音好實又好有power,台上20歲嘅佢雖然一開口講話就好妹妹仔,但一開口唱歌就已經很有台風。

突然好懷念佢以前把聲 雖然依家都好聽

大家識唔識羅凱鈴?佢都係祖兒的忠粉

群星祝賀容祖兒入行十週年短片(鄧紫棋 林峰 吳君如 古巨基 張敬軒 王菀之 Twins 譚詠倫 李克勤 王祖藍 吳雨霏 陳偉霆 側田藍奕邦 張繼聰 泳兒 鍾舒漫 等等)
Youku:https://v.youku.com/v_show/id_XM ... a991cfc7a6924e0dfb1
YouTube (好矇):https://youtu.be/7fQSI2Mgxus

好好笑
GEM講佢以前係容祖兒fansclub number之一?

仲去過1314,印象中香港歌手當中,佢淨係去過早早嘅演唱會?
gzsbx3 發表於 2019-5-7 22:52

印象GEM之前同林欣彤唱K唱了好多祖兒的歌

找到了

G.E.M.約埋林欣彤去唱K 兩個90後狂點容祖兒K歌

https://www.hk01.com/article/100903

準備開演唱會記招

一直入唔到個網

有十點到依家 入過兩次 可惜都被彈出來買唔到

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 4pm)
以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 25 300 (29.64%)
已售罄的場次Sold-out performance(s): N/A

唔知幾點個網容易一點入 仲未入到

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 8pm)
* 以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 4 099 (4.80%)
* 已售罄的場次Sold-out performance(s): N/A

只剩四千幾張 仲係321

祖兒說不考慮加場,只有兩日時間休息 估計是無期了

呢個訪問都話唔加日場
gooloo 發表於 2019-5-10 17:39

應該無檔期了?如果當時想開20場,點解唔定多幾日場地

蕭敬騰8月30 31開,真係無咩檔期加場了 怪唔之得祖話英皇班人想佢加日場⋯⋯如果想開夠20場點解英皇唔book多d期

祖兒都未夠40
仲好年輕
應該趁後生chur盡佢
開夠40場
John 發表於 2019-5-11 13:10

記招不斷強調重點是年輕