返回列表 發帖
有冇人知通常信用卡優先訂購 可以訂幾多張
tom 發表於 2022-6-27 13:20

6張呀今次

想聽Forever Young(家謙's version)
nicknicknick 發表於 2022-7-1 18:40

呢首佢brand yourself同埋同小巧都唱過 好正!

有無人成功買到?
阿橋 發表於 2022-7-5 10:24

買哂三場 覺得勁好彩

唔知邊個諗
一個人睇演唱會
表妹保莉 發表於 2022-7-11 17:50

我覺得好ok,可能因為我毒 lol

條仔大癲,第一次紅館就六場四面台重有fans場

一人之境林家場今日買得好順,多謝FC多謝謙謙

痴線一場得3000張公售
kwanie 發表於 2022-7-13 14:28

3成公售唔係都好正常?

係囉 點解我冇一次憑自己買到飛

買到嘅可唔可以教下路? 要幾點入 咩寬頻公司㗎你哋? ...
liebe 發表於 2022-7-14 14:16

HKBN & CSL 5G
Urbtix use Android App/laptop easier to get in somehow, ios (iphone and mac) byebye

10:06買完之後無再入到過

btw 頭700人申請到可以有兩張

雖然一個人睇concert都可以盡興,但約埋好友一齊睇就正到似夢遊仙境!
想撲謙謙演唱會飛?唔需要靠神奇魔藥,Citi信用卡新客戶只要即日起至2022年7月15日期間,透過呢個指定網站申請指定Citi信用卡同埋交齊申請所需文件,喺2022年7月22日或之前成功批核新卡,即可獲贈迎新獎賞AIA presents SUMMER BLUES 林家謙演唱會HK$880門票 x 2 張,記得拎飛後喺指定期限內完成簽賬條件!等您孖住好友一齊進入「特倫斯夢遊仙境」音樂世界!
先到先得,數量有限,立刻出卡!

https://www.citibank.com.hk/chin ... otions/terence-lam/
https://www.citibank.com.hk/chin ... lam/terence-tnc.pdf

如果唔使賠錢嘅話希望佢cancel
出咁大單嘢之後嘅第一個show一定連港聞版都係焦點
呢啲非必要嘅場外壓力要 ...
JayantL 發表於 2022-7-30 05:26

寧願佢delay,本身第一次已經係大壓力,無啦啦仲要變成全城焦點
觀眾入場又唔知用咩心情睇,啱啱出事但又要好興奮咁。加上佢四面台基本上一定要吊嘢落嚟,而家係咪燈都唔使開?

Him deserves a better first coliseum experience

不過無論佢決定係點都會支持

政府捨得交場未?好擔心

冇計 cm會員唔鍾意男仔
John 發表於 2022-8-14 03:04

cm會員淨係鐘意MC

其實點解會咁樣加推?好似從來無見過其他演唱會係咁

林家謙演唱會8月19至20日及24至26日場次加推門票
主辦機構A Plus Music Company Limited決定加推《SUMMER BLUES林家謙演唱會》8月19至20日及24至26日場次,合共約1 200張門票(每張$580或$380)。

加推門票將於8月17日(星期三)上午10時起於城市售票網公開發售。是次加推門票將不會安排於售票處發售,只設網上、流動應用程式及信用卡電話訂購。已從上述途徑購票的人士須攜帶用以購票的信用卡到城市售票網售票處或自助取票機提取已購門票;不設郵遞及速遞服務。
城市售票網網頁:www.urbtix.hk
流動應用程式My URBTIX(Android 及 iPhone版)
信用卡電話購票:2111 5999(每日上午10時至晚上8時,包括公眾假期)
加推門票開售首天每人每次限購最多2張門票,翌日起每人每次限購最多6張門票。

(加推門票開售首天購買此節目的門票時,當使用同一信用卡的累計購票數量在任何一次交易中已達上述的每次購票上限,該信用卡於當天即不能再用於購買此節目任何場次的門票。)

如有查詢,請致電6713 7249與主辦機構聯絡。

城市售票網呼籲顧客切勿光顧「黃牛黨」
城市售票網從未授權任何人在指定場地或途徑以外售票,敬請留意。市民購買或取得未經授權的門票,會涉及風險,並助長門票炒賣,請循正式途徑購票,以免受騙及招致損失。

有兩個可能性:
1.舞台有更改 (有一隻角既機關唔起,變番做座位)
2.有贊助商自己退飛俾主辦 ...
rfv123 發表於 2022-8-17 15:54

但角位機關唔係應該賣880?
我見今日啲人都係買單丁多,咁可能係贊助商賣唔曬退返俾主辦

好好睇 氣氛又好! 某老live完全冇問題

10點再搶飛!

係咪靜過JW
梨胃言 發表於 2022-8-21 21:11

靜到癲 第二首仲要得歌女自己
不過to be fair 佢唱得比我想像中好

正苦係咪睇完小巧個post所以放寬措施
JayantL 發表於 2022-8-23 17:19

Omg pleaseeee 超想睇可惜你是個人合唱

周仔2號開SHOW趕唔趕得切呀
Thomas 發表於 2022-8-24 12:23

佢suppose 29號入台

C all star同dear Jane個moov show已經出佐通知,呢邊仲未有消息,已經被人插緊有期加場沒做打風back up pl ...
kelvin221 發表於 2022-8-24 12:41

完show後都唔知仲買唔買啲Tee同帽

你點知係29號入台?
yinjai 發表於 2022-8-24 19:26

有朋友做佢production嗰邊

小巧真係同謙謙無緣
只要一完LA show番黎
實做到最尾呢兩場
rfv123 發表於 2022-8-24 16:57

so sad...一直覺得家謙寫被小巧嘅歌係佢最好嘅旋律

以林家謙嘅性格同作風總覺得小巧呢兩日啲story係專登fake人
JayantL 發表於 2022-8-27 03:41

我都覺

鬧劇咁
佢哋啲daily life 開ig live分享算啦
唔需要搬上紅館

BTW都好彩佢哋三人行唔洗哂咁多時間{:5_15 ...
hehe 發表於 2022-8-28 00:14

其實每一晚都覺得樹嗰part好唔夾成個演唱會氣氛
但幾好笑嘅 佢哋好明顯知道有觀眾鍾意睇所以先咁樣做
我自己就麻麻

隻狗勁得意
梨胃言 發表於 2022-8-28 01:30

超級可愛 歡呼聲多過任何一個嘉賓

估唔到咁多人都同我一樣認為可惜你是個人係佢最好ge 旋律
快劍俠 發表於 2022-8-29 00:40

佢自己都話可惜你是個人係佢最鐘意嘅旋律,見到小巧我真係好感動,即刻淚崩

Same feeling~ 本身隻歌同歌詞我己經好感動~ 再加埋大巧排除萬難咁番黎~ 真係整定~ ...
快劍俠 發表於 2022-8-29 11:20

謙唱心靈作家嘅時候我已經好激動 但附近好似唔太多人識呢首歌
其實晚晚個嘉賓位都有呢個感覺 前奏起/唱咗幾句甚至有人行埋上台觀眾都唔發現係邊個,可能副眼鏡真係好阻住

佢喺唱咗一段 小巧先好突然咁走出嚟
勞斯 發表於 2022-8-29 14:44

但一聽到唱心靈作家都知啦應該

冇人講林家謙冇請Robynn & Kendy
好想聽世界對我們
HeithWong 發表於 2022-8-29 14:38

佢兩個自己而家仲會合體咩?

感覺好似唔係好多星去睇佢咁???
好多合作過嘅都冇去
hehe 發表於 2022-8-30 07:01

唔係好多都有去睇?不過可能大部份都已經上咗台做嘉賓 LOL

今個星期一至五1:30-2pm都有叱咤樂壇訪問講返個演唱會