返回列表 發帖
IDK = Gotta Get High
煎煎Alex Fung大碟會係出年至尊碟

「點解Anson Kong棒極都紅唔起」
WZA111 發表於 2021-12-11 10:38

個post去到後面好多生粉

點解你唔學下人出多啲力 賺多啲 明明你哋都係gin fun 111
kel_kelvin 發表於 2022-3-21 01:54

大家唔好用留言數嚟比較各位Gin粉!咁樣會令佢哋好大壓力!亦都唔想見到佢哋咁辛苦!鍾意Gin Lee就隨時聽佢嘅歌,支持佢就OK了!相信佢知道大家咁鍾意佢嘅歌佢已經好開心了!比較只會造成惡性競爭!

on07111 發表於 2022-4-12 13:11

希望煎煎學佢咁跳

敢不同 道別傳統 從沒有造過先可叫夢
on07111 發表於 2022-4-12 15:52

懷疑梨胃言同on07111呢兩位會員收得多啲錢
佢地好落力
WZA111 發表於 2022-3-21 01:38

其實我真係唔明...一個出色既歌手多人鍾意聽 同 比engagement有咩問題?
你唱得好既, 自然就會多人講...
點解有D有心人要講到呢度個個都盲撐Gin Lee咁...咁Gin Lee的確係好出色喎...

大契
WZA111 發表於 2022-4-15 08:07

嗰陣應該要搵明荃拍+唱講不出聲

雙雙降key
John 發表於 2022-4-30 00:19

清唱

gin寫好多殘體字
John 發表於 2022-4-30 00:25

可能中大無教

好學不捲的Gin Lee雖然已可用廣東話溝通,但仍然於在2017年,利用工餘時間讀中文大學專業進修學院的粵語課程:「想學好整個語言系統、拼音等,並給了自己一個小小的目標。」用心學習的她從不缺課,更考獲全班第一 的優異成績。

呢個 emoji 其實係咩意思
WZA111 發表於 2022-5-22 07:44

我成日用

你的模樣 你的短訊 是我狠下心的犧牲品
就這樣 就這樣…失去 ...
kel_kelvin 發表於 2022-5-22 15:40

真係有啲似

演技100分
on07111 發表於 2022-5-22 19:40

個emoji都幾恐怖

快慢了 節奏節奏快慢了 快快快快 快活 快活 快快活 快到太易會動搖

大快活主題曲 confirmed ...
WZA111 發表於 2022-7-6 22:11

希望大快活可以全日播敢

以下開放H會員悼念區
cfjc_ak 發表於 2022-9-5 16:39

佢今日咩事被ban

成功令一個原本唔識aga嘅friend唔想再聽aga嘅歌
WZA111 發表於 2022-10-19 19:43

你頭像張gif出自邊度

Gin作曲十大
1.開錯燈
2.開燈。熄燈(熄燈版)
3.開燈。熄燈(開燈版)
4.芝麻開門
5.別人的家
6.獨一無二
...
Humeny 發表於 2022-10-25 21:58

敢紅館唱完之後好聽咗好多
好有大歌feel

頭像終於順眼了
WZA111 發表於 2022-11-1 05:31

之前嗰個睇到發惡夢
個樣似巫婆

明   明好靚
on07111 發表於 2022-11-1 13:25

左邊嗰個邊個嚟

仲以為係連花2.0
Yan 發表於 2022-11-3 00:02

竟然同馬鞍差唔多

Jace今年工作量不多,除了舉行個唱與演出舞台劇《隔離童話集》外,亦有接廣告及亮相節目,更分別為馮允謙及林家謙演唱會擔任嘉賓,後者因撞正《隔離童話集》而要錄影以隔空形式登場。不過,比起過去兩年,Jace今年產量與樂壇成績明顯下滑,早前已傳出同屬環球旗下的AGA(江海迦)、Gin Lee(李幸倪)打算離巢,結果繼陳慧嫻之後,Gin Lee約滿已決定過檔英皇,另一姐仔Jace亦會待約滿後告別環球,最終AGA獲加碼留低,並可坐正做「環球一姐」 。對於近年環球鬧出不少負面報道,當與TVB破冰後,今年初卻因不滿叱咤賽果而跟商台鬧得不愉快,AGA目前只得《Tomorrow》一曲在各台上榜,肯定影響她在年底的頒獎禮上爭獎。

恭喜AGA同Jace
Humeny 發表於 2022-11-3 09:37

記者係咪唔記得咗現任環球一姐陳葦璇

jace會去邊
仲有幾耐約滿,係咪會畀人雪到完約
wing 發表於 2022-11-3 09:44

可能同幸兒一樣獨立幾個月

期待阿詠黑白相告別作MV
liwaynejason 發表於 2022-11-3 10:00

可能連告別作都無

李好幸運!
Humeny 發表於 2022-11-5 17:03

歌手李幸倪(Gin Lee)以「星級義工領袖」身份出席慈善義賣活動時,主辦單位高層將李幸倪講錯為「李幸兒」,場面尷尬,Gin Lee落台接受訪問時,坦言被叫錯名感尷尬:「有少少(尷尬)。我呢個名(李幸倪)成日被人叫錯做李幸兒。(你出道5年啦喎? )所以我用英文名Gin Lee多。(有冇試過被叫錯其他名,如李幸福,李杏脯等?)都係叫錯李幸兒多,叫李幸運都唔錯喎。」

《在德談廣東話》

居德年輕香港女生李幸璇,在《德國之聲》(DW) 英文節目上介紹廣東話和它面對的危機。

...
on07111 發表於 2022-11-5 18:30

理性與任性之間 落淚又大笑之間
幸璇=AGA stan

呢位會員係咪未成年
咁都算常識 睇嚟雙雙都算hit hit地  Youtube九百萬views水分應該唔 ...
Humeny 發表於 2022-11-6 09:14

之前廣東歌關注組有中學生推介街燈

其實街燈都有唔少後生fans鐘意
Humeny 發表於 2022-11-6 19:02

Spotify播放次數好高

今年聽得最多係悶morrow  第四仲係AK七字歌

第二第五係迪迪前好姊妹的歌 第三係樹木煎美 ...
on07111 發表於 2022-12-4 20:59

悶morrow聽得最多都正常
每日淨係臨瞓都已經最少會聽1次

一聽熟口熟面又悶悶地就知係迪迪 好有親切感
on07111 發表於 2022-12-4 21:39

3am/CityPop唔悶
可能係rebound
on07111 發表於 2022-12-4 21:39

理性與任性之間

一姐詠年年都有BIG HIT

2020 Spotify 女歌手十大
1. 隔離 - 17,684,306 (11,309,392 + 6,374,914)
2. 呼吸有害 - 12,566,404 (12,149,039 + 417,365)
3. 別為我好 - 7,750,102 (4,502,818 + 3,247,284)
4. 我該放手 - 5,287,433
5. 東京人壽 - 5,136,974
6. 零分 - 4,258,499
7. 十分錯 - 3,644,613 (2,469,061 + 1,175,552)
8. 小謊言 - 3,173,040
9. 她整晚在寫信 - 2,913,166
10. 幸福門 - 2,692,058

2021 Spotify 女歌手十大
1. 先哭為敬 - 7,723,820 (6,138,539 + 1,585,281)
2. It's OK To Be Sad - 4,559,124
3. 沒有無緣無故的恨 - 4,149,424
4. 勿念 - 3,734,564
5. 我在流浮山滴眼水.jpg - 3,647,105
6. 理性與任性之間 - 3,601,465
7. 最難行的路 - 3,584,008
8. 凡星 - 3,373,183
9. 兩個你 - 3,266,126
10. 風的形狀 - 3,002,071

2022 Spotify 女歌手十大
1. Tomorrow - 2,284,580
2. Long D - 1,944,454
3. 世界與你無關 - 1,892,977 (1,260,041 + 632,936)
4. 樹木真美 - 1,691,530
5. 月球上碰面/月台上碰面 - 1,293,084 (1,025,877 + 267,207)
6. 呼吸之間 - 1,150,003
7. Little Miss Janice - 1,098,958
8. 納斯卡線 - 926,526
9. 下流社會 - 910,824
10. 剎那的 - 735,083

今年沒左gin lee就大跌了
John 發表於 2022-12-21 17:12

唔知有冇搵漏
可能幸福門唔係第十

蘭兒年年都有BIG HIT
kel_kelvin 發表於 2022-12-21 17:22

晏啲整埋17 18 19女歌手十大
我估蘭應該得19年無

二姐迦年年都有BIG HIT (除咗女金嘅20年)

2017 Spotify 女歌手十大
1. 假使世界原來不像你預期 - 13,740,714
2. 驗傷 - 9,941,636
3. 陪著你走 - 9,335,203 (4,938,696 + 4,396,507)
4. 忘記我自己 - 8,037,236
5. 3AM - 4,624,554 (4,533,280 + 91,274)
6. 天敵 - 4,326,109
7. 別再記起 - 3,887,494
8. 愛近在眼前 - 2,825,786
9. 如果青春不會有盡頭 - 2,241,527
10. 當我想起你 - 2,119,051

2018 Spotify 女歌手十大
1. 心之科學 - 9,606,860
2. 別氹我 - 6,246,144
3. 在月台上等你 - 5,048,169
4. 千年如一日 - 4,475,908
5. 人妻的偽術 - 4,401,592
6. Creo en Mi - 4,372,339 (3,965,342 + 320,065 + 86,932)
7. 但願人長久 - 4,273,980
8. 小問題 - 3,936,908 (3,838,165 + 98,743)
9. 無期 - 3,801,323
10. 忍 - 3,689,414

2019 Spotify 女歌手十大
1. 我們都是這樣長大的 - 10,580,456
2. 逃生門 - 8,805,258 (4,566,238 + 4,239,020)
3. 13樓的大笨象 - 5,751,332
4. 其實寂寞 - 4,869,805
5. 過路人 - 3,452,774
6. 嫁給愛情 - 3,355,306
7. 最後的信仰 - 3,339,082
8. 今宵多珍重 - 3,239,020
9. Two at a time - 3,009,695
10. 我們的基因 - 2,847,182

3. 陪著你走 - 9,335,203 (4,938,696 + 4,396,507)
4. 忘記我自己 - 8,037,236
7. 別再記起 - 3,887, ...
Humeny 發表於 2022-12-21 22:52

17年 BARF!

今年變咗華納盛世 有6首
on07111 發表於 2022-12-21 23:01

剎那的好似唔係

李漏了
今宵多珍重 - 3,239,020
Can You Hear - 11,361,186
Humeny 發表於 2022-12-21 23:21

Thx
劇歌最難搵

仲有 愛近在眼前 - 2,825,786
Humeny 發表於 2022-12-22 00:24

Thx

唔好再考究20年有無歌漏好了
kel_kelvin 發表於 2022-12-22 00:32

今年有漏

1. Tomorrow - 2,287,916
2. Long D - 1,947,732
3. 世界與你無關 - 1,896,734 (1,262,281 + 634,453)
5. 月球上碰面/月台上碰面 - 1,294,249 (1,026,838 + 267,411)
6. 呼吸之間 - 1,153,539
7. 分手100天 - 1,130,882
8. Little Miss Janice - 1,100,574
9. 納斯卡線 - 928,015
10. 下流社會 - 913,973

亂世情侶 (合唱版) 計唔計
69h 發表於 2022-12-22 13:40

淨係計咗本身係女歌手獨唱嘅歌

kayan9896有兩首過百萬
我也難過的唔計 但原來過二百萬
69h 發表於 2022-12-22 13:56

Be around同樹唔知計唔計今年
我也難過的估唔到幾hit

謝安琪flop到
No Juno, no hits!

#ThankyouJuno
nicknicknick 發表於 2022-12-22 13:52

離不開有235萬都唔差
最後一首BIG HIT

原來蔓蔓咁勁
Yan 發表於 2022-12-23 17:38

那一年零一個月都有196萬

Happy New Year

播完dum dum自動播收聲多謝
on07111 發表於 2023-1-14 20:03

來回地獄又折返人間

之後係小問題 前三姊妹出哂
on07111 發表於 2023-1-14 20:13

|     地獄      |    人間    |  地獄   |
| Dum Dum | 收聲多謝 | 小問題 |

again
on07111 發表於 2023-1-17 19:48

能說不的秘密live好聽啲

聽日要出歌了
WZA111 發表於 2023-1-21 01:04

迪迪生日出歌
好愛迪

1. Tomorrow - 2,287,916
2. Long D - 1,947,732
3. 世界與你無關 - 1,896,734 (1,262,281 + 634,453)
5. 月球上碰面/月台上碰面 - 1,294,249 (1,026,838 + 267,411)
6. 呼吸之間 - 1,153,539
7. 分手100天 - 1,130,882
8. Little Miss Janice - 1,100,574
9. 納斯卡線 - 928,015
10. 下流社會 - 913,973

梨胃言 發表於 2022-12-22 12:47

更新吓先
1. Tomorrow - 2,474,899
2. 世界與你無關 - 2,160,964 (1,409,418 + 751,546)
3. Long D - 2,117,826
4. 樹木真美 - 1,956,619
5. 月球上碰面/月台上碰面 - 1,358,606 (1,076,971+ 281,635)
6. 呼吸之間 - 1,332,582
7. 分手100天 - 1,305,321
8. 下流社會 - 1,194,734
9. Little Miss Janice - 1,175,195
10. 納斯卡線 - 1,009,405

2023 Spotify 女歌手十大 (>100,000)
1. 窮人的薔薇 - 358,731
2. 仍會等 - 208,819
3. 甜蜜在十點五十九分前 - 175,191
4. Dum Dum - 143,895
5. 一個人走走 - 114,467
6. 複雜事情簡單化 - 112,631
7. 他不是你 - 110,936

剛好 虛榮幾多
kel_kelvin 發表於 2023-2-18 18:43

晏啲去Time & Faith個post更新

wiki見到有人加咗cm 2022至尊歌