返回列表 發帖

其實Gin Lee乃唱得之人,更被喻為「高大版阿嬌」,內外兼備,無奈欠缺包裝,之前的唱片公司將她弄得毫不時尚,曲風亦較靜態,悶出鳥來!直到過檔現時公司,染上一頭金毛一改形象,又嘗試跳舞曲風,為公眾帶來新鮮感。

默默耕耘當然有收穫,捱過最苦日子後,Gin Lee總算站穩腳跟,自爆早已在家鄉置業,幾層樓揸手,下個目標想在香港成為業主。以她目前聲勢大漲,目標肯定不難達成。

E?
liwaynejason 發表於 2024-1-29 13:35

依個page不嬲同核數屍差唔多質素

蕾語錄

1. 問在頒獎禮上輸哪位唱作人才氣?AGA:「方大同」,On仔:「蔡健雅」,陳蕾:「林家謙」。
2. 但 ...
bagfgfcde 發表於 2024-3-8 19:42

5. 陳蕾在首場個唱曾說:「瑕疵一定有㗎,但你哋寧願睇我小心翼翼,定係帶住瑕疵放開嚟唱,我都會擁抱所有嘅瑕疵,依家有好多科技會令到演唱會嘅聲音完美少少,但我哋冇呢啲嘢嘅,走音嗰啲由佢走,人性嚟㗎嘛,呢啲都係我當下情緒。」

LoveMirkay520 發表於 2024-4-1 13:33

兩大
即係邊個先係一姐

threads見到
本身臨瞓會講“goodnight loveyou”
後尾懶 演變成”gnly”
之後經過一番激烈討論
覺得”gnly”嘅讀音係”gin-lee”
於是依家就直接send gin lee做晚安貼圖

kaka1224 發表於 2024-4-29 23:39

gin gin原來咁欣賞好姊妹

00:21 煎煎係咪諗住全場幫佢wow wow wow
阻住 發表於 2024-5-2 22:36

完美演繹「只要你唔尷尬,尷尬就係人哋」

Gin Lee新歌徵求封面設計惹爭議得獎者零獎金獎品釀公關災難
on07111 發表於 2024-5-8 11:31

Gin Lee帖文一出,引起不少網民批評其公司英皇的做法,有網民指:「英皇真係極致,情況就好似上網見到有人搵免費婚禮攝影師一樣,又或者啲公司揾 KOL 出products 一樣,又要有要求,又要唔畀錢。仲要你畀埋個原始檔嗰度好嘢」、「對英皇真係無言,落番多少少預算比gin出歌都得掛,上次diff已經近乎零宣傳呀。爭氣啲啦公司」、「好cheap喎,比賽要攞人哋原始檔?」

Nathan果件事只係俾人吹大咗,又或者佢本身fans base大過你想像

唔係呢度日日提住,邊有人記得? ...
JasOh103 發表於 2024-5-12 23:09

而家最好
幸兒/Kay/Sammi攞肯定畀人鬧得仲勁