返回列表 發帖
個封面

Track 1係混沌2.0?
uran 發表於 2021-11-19 12:23

係又唔驅呀
覺得混沌好聽過佢單飛嗰啲唔小

最尾兩首唔派真係嘥
做乜啫人吔分開派到第8 PLUG 都係咁啦
kwanie 發表於 2021-11-26 01:01

支持佢哋下年照plug

生於斯都plug咗7首啦
夜幕天星跨年、生於斯就16年先plug嘅

雖然生於斯真係好難超越
但見得返一隻COMPLETE 嘅大碟都算係咁
kwanie 發表於 2021-11-26 00:47

其實我有小小覺得...超越咗...
因為生於斯有首搞到中段跌watt嘅紅館夢

beethoven250 發表於 2021-11-26 20:31

岩岩去聽咗Live
呢首都好得

希望出年繼續plug

一開頭係特登tune到完全聽唔明,因為唱緊嘅係AI
然後慢慢越嚟越似人類把聲
到「晶片最終養活我 換來人性 ...
sampras625 發表於 2021-11-28 13:03

我都係聽多幾次之後get呢個編排,好正
其實我幾鍾意呢首

其實而家係咪個個出第一批都只會出少少扮限量?

我第一日買$128
琴日已經見信和得返一間有賣$165 ...
721AXA 發表於 2021-11-28 16:50

其實佢哋講咗會補貨
係玩扮限量就唔會賣得$128咁平

CD鋪Mark up咗又唔係落佢哋袋

我冇針對佢哋,
只不過呢排的確好多飢餓行銷同海鮮價,
琴日信和地庫嗰間直情貼著:“貨量有限每人限購一 ...
721AXA 發表於 2021-11-28 17:16

如果太離譜,唯有忍手唔好買
我信遲早都會返貨

想問會唔會加印 我未買到
beethoven250 發表於 2021-11-29 19:58

Official講咗會加印補貨

冇可能唔係地球保衞隊的
lblemon 發表於 2021-12-2 17:36

佢哋話相濡以沫係第一首錄(雖然之後有再錄過)
應該有諗過下?不過我相信好快就決定唔擺佢喺first plug
集合吧岩數好多

銀河那時都係六年前舊歌,on仔有次節目唱左整首,編曲都冇乜改過,首歌叫《曾經如此在意》,嚮ytb可 ...
teennum1 發表於 2021-12-3 04:05

吓, 點樣唔計King嗰首呀? 有曲有詞成三分幾鐘都可以唔計?

好似king聽完阿禮講完首歌 好似非常唔開心...
同埋阿禮有d訪問用字 點解咁唔禮貌咁嘅 ...
liebe 發表於 2021-12-5 11:06

俾你都唔開心啦...廢禮淨係識不斷重覆佢自己個諗法, 就係專登tune做機械聲=唔夠清楚=浪費份詞
根本咁tune就好合理, 佢作為DJ明明應該幫手傳遞tune嘅作用同原因, 但佢係四子講完一大輪臨播歌之前都仲問係咪唔洗要歌詞, 即係完全無消化過牙king嘅解釋

又唔見佢對住啲充滿懶音嘅歌咁執著夠唔夠清楚?
你試下佢咁樣問Edan啲懶音會發生咩事

Cd warehouse 又話賣哂了 想問有冇印過
eggsteven 發表於 2021-12-8 20:40

星期一返咗加印嘅貨
只於印咗幾多就唔知了
到今日下晝cwh網店都有人仲買到
但岩岩再睇已經無了