返回列表 發帖
好痛苦。。。都係唔識改CM頭像
之前問過幾位會員有冇教學,但係我睇完tutorial都係棟咗喺度
又話要older version of chrome先download到舊版本adobe flash player
又話要window先得(我依家用緊Mac)
發現自己係電腦白痴

其實我都研究咗好耐先換到
Humeny 發表於 2022-10-17 23:14

善心Gin fun可唔可以喺度造福吓人群

windows就portable ver 嘅ff係一定轉到
    Mac OS 好似真係冇辦法 (用緊 MAC 我都係叫人幫手轉 lol ...
Nicholas 發表於 2022-10-17 23:17

I see... 睇嚟我要搵個善心windows會員幫手啦

我係用Windows  不如你試下內地呢個網站睇下得唔得?見到寫住支持Mac  ...
Humeny 發表於 2022-10-17 23:35

Thanks... 我成功嚟到呢一步... 之後要做咩
restart完browser了
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

每日一包Gin Lee
藍色免疫
紅色護腸
b01091018 發表於 2022-10-18 00:10

呢個我都笑左好耐 次次都聽錯

我用windows試咗 download完係有個叫Flash Center嘅app  然後係入面打開CM就可以換到頭像 ...
Humeny 發表於 2022-10-17 23:59

咁好嘅… 我都係乜都見唔到… 唉…. 我諗都係唔得㗎啦… 睇下WZA試完你個網站得唔得先再講啦  多謝你幫手啦

我都放棄了
WZA111 發表於 2022-10-18 00:30

絕望邊緣

唔知你有無click入Dowload now下面嘅 揀support Mac嘅嚟download呢  
好遺憾幫唔到你  ...
Humeny 發表於 2022-10-18 00:36

有呀 我down嘅係我箭嘴嗰個

可能係因為我依家係safari 16.0但係佢話佢淨係support 14以下

我特登download咗個舊version嘅browser
之後run到一秒 之後就話 "This Flash Player is not compatible wi ...
WZA111 發表於 2022-10-18 00:56
冇希望了。。。
我發覺我係直接Download now  即係down flash center呢個app 而唔係adobe flash player……不如你 ...
Humeny 發表於 2022-10-18 00:58
咁我哋就搞唔掂啦 佢唔support mac連download都唔俾

咁麻煩你真係唔好意思...

用mac的人可以試下呢個
jcbartleby 發表於 2022-10-18 11:09

救命啊 好似得左喇  我跟佢指引成功開到waterfox... 都download咗flash 跟著喺waterfox入面開CM再修改頭像就換到啦 不過可要啲時間更新未見到住

thanksss 今晚返去試下先
    MAC OS 嘅人都注意 唔介意嘅話喺度list好啲steps 我擺公告 ...
Nicholas 發表於 2022-10-18 13:43

如何使用Mac OS更改CM頭像

1 - Click入以下網址
https://github.com/MadScripter/FlashBundleInstaller

2 - 使用Mac 搜尋功能打”Terminal”

3 - 根據Github指示將Steps 2-5 逐一copy and paste入Terminal(paste完一個step要return,下一行再paste下一個step)

4 - 在terminal輸入電腦密碼,系統會自動開始下載Waterfox及flash player

5 - 下載完畢後,在Launchpad中開啟Waterfox,輸入CM網址,登陸帳號,去個人中心,修改頭像,上載相片就可以更換頭像

*相片不能夠為heic format,可以用其他網站將heic相片轉換至jpeg/jpg

我都好感動小確幸

想問普通Windows?
Evan@LaRossa 發表於 2022-10-18 15:02
我係用Windows  不如你試下內地呢個網站睇下得唔得?見到寫住支持Mac  ...
Humeny 發表於 2022-10-17 23:35

上一頁有善心gin fun提過 你可以refer返上一頁啲嘢 具體要問返佢

太感動了  多謝所有人嘅幫忙
雖然未諗好新icon
WZA111 發表於 2022-10-18 14:55

恭喜恭喜 你個新頭像咩嚟㗎

原來我都無權限喺公告區開帖=,=
不過係喺follow me 果個post果度登左.. (咁即係邊個post都一樣 lol)
多謝曬 ...
Nicholas 發表於 2022-10-18 16:35

真正 credits 係 to jc會員

咁你重等咩吖?
期待你有自己icon啊
kenneth 發表於 2022-10-18 17:29

我已經有啦 不過可能要load一排/重新開CM你先會見到

再絕望 天無明 尚有希望
kel_kelvin 發表於 2022-10-18 01:20

是我(你)敢相信奇蹟

你究竟係咪理解能力有問題?幾時有人話過6號難聽?歌手會有發揮唔好嘅時候,一次兩次可以原諒,但係每次出 ...
AgathaThong 發表於 2022-10-19 02:50

Liked every video and subscribed

見到你icon啦 係泳兒
kenneth 發表於 2022-10-19 08:54
演唱會嗰日自己影嘅

每次做完選擇都會懷疑甚至後悔自己係咪做錯咗
Humeny 發表於 2022-10-19 11:12

快樂不奢求無悔
美麗不奢求無憾

成日都覺得自己時間管理好差
特別係自己最近成日得閒就refresh吓cm睇最新嘅貼文
咁就冇咗幾個鐘

你睇得咁仔細?
kenneth 發表於 2022-10-19 13:43

咁又唔係... 純粹拖得耐囉

唔得閒仲上各大睇埋啲無謂人嘈無謂交  

利申: 無謂
kwanie 發表於 2022-10-19 16:56

睇人吵個感覺好有趣...

Wow! Pleasantly surprised to see how many CM fans I have! 以為會有好多haters話我整佢地喜歡嘅歌手,原 ...
AgathaThong 發表於 2022-10-19 21:55

默認著大家都平庸 歌手都有不足之處 能夠清楚指出佢哋嘅問題嘅同時時不時俾佢哋建議非常值得欣賞

小妍去咗英國
WZA111 發表於 2022-10-20 00:23

https://www.instagram.com/p/Cj5JMxWsAC5/?igshid=MDlmYmQ2NmI%3D
22/10 曼城開show
28/10 倫敦開show
英文caption話 "Popular among the young Hongkonger community"但係下面中文caption冇表達類似嘅意思

想聽下小妍唱live…
WZA111 發表於 2022-10-20 00:51

縈繞的女音 張放著~

要答辯也沒意思 日子久了我便痊愈
不過總會傳來陣痛 明明沒有事
Humeny 發表於 2022-10-24 22:44
有冇嘢要喺度分享吓

對待個人情感不能太執著
Humeny 發表於 2022-10-24 23:54

加油 要相信一切是最好的安排

唔記得咗前幾日喺邊位會員嗰度見到
佢好似將一某條CM貼文嘅link變成short url嘅形式
之後再擺落自己簽名度
慳左好多character

但係我自己嘗試將非共嘅link擺入網上嗰啲short url generator再擺落簽名
成件事就會唔work
其實都幾苦惱...

呢度就嚟變成IT問題詢問區

我都係用short url
梨胃言 發表於 2022-10-29 18:30
你用緊邊個website?

梨胃言 發表於 2022-10-29 19:55
感謝

唔識點upload GIF
Humeny 發表於 2022-11-1 13:46
係咪因為我哋level唔夠 要高級會員先做到edit:原來我upload到GIF

唔知mac同windows分別大唔大 不過我mac就係首先撳高級模式

之後撳附件 就可以喺電腦入面upload相啦  不過我唔知點解呢個功能喺五台流行榜嗰度disable咗

我無附件呢個功能
Humeny 發表於 2022-11-2 14:24
會唔會又係等級限制 我中級會員前的確好似冇upload過相 所以冇乜印象 你試下去CHH/T&F post嗱嗱臨呃7分之後再試下有冇附件功能

多謝提議
不過T&F已經呃分呃咗差唔多兩版  無乜嘢可以再發表
Humeny 發表於 2022-11-2 14:44
Gin肯一年出兩碟+開紅館嘅話你晨早高級會員咗luuuu
同upload圖片一樣
梨胃言 發表於 2022-11-2 14:45
問題係佢upload唔到圖片

我係用圖片地址
梨胃言 發表於 2022-11-2 14:48

https://upload.cc/

係咪都係好似咁搵呢啲網站upload

都是Gin的錯  返咗馬拉搞到我升唔到le
Humeny 發表於 2022-11-2 14:53
https://upload.cc/ 你試下upload相/gif 去呢個website 跟著將佢彈出嚟嘅嘢 copy and paste到CM睇吓得唔得

Humeny 發表於 2022-11-2 15:18

想知幾fun可以隱身訪問多d

三版的路過
on07111 發表於 2022-11-2 17:01
我有時得閒會mon在線用戶

終於升到級原來真係等級限制
Humeny 發表於 2022-11-3 11:21
附件upload相/jpg的確係方便好多

但如果一頁太多附件,我手機要時間load
on07111 發表於 2022-11-3 15:02
好高清嘅AK

@Hu會員 你係咪有delete post嘅習慣㗎 成日記得你講過啲嘢 但係隔一排睇返又會唔見咗
如果相/gif太大 可以google搵啲reduce jpg/gif size嘅網站
我啱啱嘗試咗攞AK會員最新youtube片嘅cap圖,擺入以下網址:
Compress png link
成功將3000KB嘅cap圖降到100KB

(順便宣傳埋)

你上網search compress gif應該都有一大堆website幫到你

Humeny 發表於 2022-11-3 22:34
點解我乜都見唔到嘅 空白相嚟㗎

俾你發現咗添  
呢個風塵女子張相cap得幾好  (條片好正)
compress完個gif變得 ...
Humeny 發表於 2022-11-3 23:50
點解要delete呢
呢個應該就係夾硬降畫質嘅壞處...
我自己見到 咁而家edit翻原size見唔見到?
Humeny 發表於 2022-11-4 00:01
終於見到啦 CC live gif

唔想發帖榜排得咁前
本身個gif好清㗎

喜歡幸兒發姣

...
Humeny 發表於 2022-11-4 00:13
原來係你成就我發帖榜第一 用心良苦
呢個look好老土!開心Gin Gin走了!
AgathaThong 發表於 2022-11-4 00:30
風塵女子

點解唔覺你出咗咁多post  不過K2會員仲勁
GaracyTan 發表於 2022-11-4 00:37
證明我冇灌水 係真材實料各區都講啲 我係趁K2會員呢兩日潛水先攞到最近24小時第一啫

轉下話題先 我發現一個好奇怪嘅現象 有時開在線用戶stalk吓人就會見到一大堆account撳入啲舊post度(好似今次係非共wk25)之前就係係咁見到人撳入kary係咪有咗!?嘅post 覺得好奇怪

我都想知 咁多人關注霏霏有咗但係嗰度得三個post 可能係pr
GaracyTan 發表於 2022-11-4 01:10
唯有係咁解釋... 完全諗唔通點解會無端端咁多人喺集中嘅時段撳入啲完全唔係熱門話題嘅post....

遊客         01:14         瀏覽帖子         過期派台區         剛好 - Gin Lee
梨胃言 發表於 2022-11-4 01:17
係咪呢度邊個log out咗account撳入去嘅 快啲認咗佢

XD依家個個睇在線用戶睇到上癮咁款