返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 03)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 03 冠軍歌:LOVERSE

RKLWSongsSingersTrendsPtsSSMTWTF Sum
0109LOVERSE呂爵安09>01> 948XX 810=39
020200000李靖筠06>02>02> 6X 9X X 68=29
0304至少還有你取暖梁釗峰07>01>04>03> 738X X 53=26
0407生活復常洪助昇10>07>04> 5X 7X X 37=22
0501Me and the Moon馮允謙02>10>07>01>05> 826X X 4X=20
06neDum DumGin Lee06> X X X X X 79=16
07ne盲婚啞嫁陳奕迅07> X X 4X X 26=12
0810還有事情可慶祝楊千嬅10>08> 2X 5X X X1=8
0906sshhh…衛蘭08>06>09>1X 1X X X 4=6
1008第二最愛古巨基/Tyson Yoshi06>04>08>10> X X X X X X 5=5
OUT
XX03言之無物陳蕾/岑寧兒07>XX>01>03>03>XX X 13X X X X =4
XX05溫柔暗號衛蘭03>02>05>XX 4X X X X X X =4

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

本年度英皇一姐:蚊兒
本年度英皇二姐:幸兒
冰兒 who?

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK13:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE /
WK14 - WK26:
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK13:溫柔暗號 / 00000 / 00000 /

2023年季軍歌
WK01 - WK13:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 /

WK03冠軍歌:Me and the Moon - 馮允謙

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and th ...
梨胃言 發表於 2023-1-15 00:02
女三甲大戰第一週華納一姐稍勝英皇一姐
LLL Music Awards 2022 17/1 20:00
16/1晚公佈獎項詳情及候選名單

LLL TOP20 Music Ch ...
Lllch 發表於 2023-1-15 00:02
LOVERSE要2023十大了
恭喜dumdum強勢上榜
kenneth 發表於 2023-1-15 00:13
Gin發力點可以唔撐
榜尾啲分少得可憐
6>2>2>1 is coming
GaracyTan 發表於 2023-1-15 00:57
邊個奪冠就睇到邊個係真一姐啦
明明我上個禮拜聽過四日 今個禮拜聽歌五日 點知榜尾分咁可憐
有好多分射左落海....
蘭兒兩首都準備收檔
kel_kelvin 發表於 2023-1-15 00:58
華納(音樂中國)決定要谷千嬋喇 蘭B讀書就算啦冇商業價值
幸兒未動搖到一姐地位
冠軍歌好聽
Lllch 發表於 2023-1-15 02:54
近期真係冇咩歌好冠 呢首冠軍歌幾入耳 攞黎攝下位幾好

MC Music Selection 2023 Week 03

作曲:馮翰銘 / TonYnoT / 朱琳作詞:鍾說 / 朱琳
編曲:TonYnoT/ 馮翰 ...
MCmatt 發表於 2023-1-15 06:41
兒登勁啊 我諗緊冠唔冠呢首 係比以往好聽 但好多歌排隊冠
WoW WoW WoW ...
MCmatt 發表於 2023-1-15 06:43
新一代萬年亞又要出現啦
蘭兒 deserves better
G持幸兒
Humeny 發表於 2023-1-15 12:16
希望6>1

我諗應該唔會啦,係嗰週突然覺得唔錯... 況且又唔係兒登粉

預告下,萬年亞選手準備出歌啦{:1_1 ...
MCmatt 發表於 2023-1-16 10:18
好愛直

首播 : 仍會等(鄭欣宜) ;

Garacy Music Chart 2023

期望你 一起不退避
昇空飛各地 I’ll just wait

2023年第3周
冠軍歌:氣流 - 雲 ...
GaracyTan 發表於 2023-1-20 22:31
Good show MC!!
千千上榜第三週let's go!
估錯左Gin本週排名添
CF喺度吊命

你好鍾意七字歌
其實原本諗住俾Overkill死位
但係都係唔好俾佢儲咁多分 攞過一次男金讓吓人
GaracyTan 發表於 2023-1-20 23:03
Dum(space)Dum 都係七字歌
化身另一位會員先  希望退位讓

哎啊 再見()寧靜海 係六字歌咋
  入到大家嘅男三甲已經很好了… 除非爆得起… 但我賢 ...
MCmatt 發表於 2023-1-21 07:07
我鍾意寧靜海多過花好多  希望有機

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 03

永順街39號 - 盧瀚霆 第4首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌 ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-21 14:45
淹悶依家先上好delay呀

最近shuffle play聽歌嗰陣聽到 覺得可以上
首歌派嗰排太忙 如果第一次聽覺得唔啱就skip咗 無俾到機 ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-21 22:44
我有時都會咁過左幾個月無端端聽返 又覺得ok