返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 06)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 06冠軍歌:世一

RKLWSongsSingersTrendsPtsSSMTWTF Sum
0101世一張天賦09>01>01> 5X X 91109=34
0206仍會等鄭欣宜06>02> 3X X 10388=32
0303Dum Dum李幸倪06>01>03>03> 12X 6X 56=20
0404This is MC張天賦04>04> 4X X 5X X 10=19
0502再見 寧靜海陳卓賢06>02>05> X X X 7291=19
0605下個取替我藍仔頭 / Kerryta10>05>06> 21X 8X 32=16
070700000李靖筠06>02>02>07>07>07> X X XX X 67=13
08ne甜蜜在十點五十九分前張蔓莎08> X X X X X 45=9
0908窮人的薔薇陳蕾08>08>09>X X X X 4X 4=8
10ne醬醬醬徐嘉蔚10> X X X 3 X23=8
OUT
XX09盲婚啞嫁陳奕迅07>04>09>XX X X X X X X X =0
XX10LOVERSE呂爵安09>01>03>10>XX X X X X X 7X =7

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

過往>1週冠軍歌紀錄:
2021年第18 - 20週冠軍歌《It’s OK To Be Sad》(三週冠軍歌)
2021年第37 & 39週冠軍歌《鐵樹》(兩週冠軍歌)
2021年第47 & 48週冠軍歌《收聲多謝》(兩週冠軍歌)

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK13:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 / 世一 /
WK14 - WK26:
WK27 - WK39:
WK40 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK13:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 / 仍會等 /

2023年季軍歌
WK01 - WK13:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum / Dum Dum /

今個禮拜好少聽歌
梨胃言 發表於 2023-2-5 00:05
好多現實生活嘅活動 唔係仍會搶就應該會冠到

LLL TOP20 Music Chart (WEEK 06)

NEVER COME BACK --- ERROR

// 明日 你是你 我是我 永別了
Coz you’re ...
Lllch 發表於 2023-2-5 00:03
Jer仲有冇得救㗎
莎莎就咁走左... 本身呢首我都覺得冇咩特別 但係次次經過/入M記就會見到廣告 醒返起要聽XD

WK06冠軍歌:鬼怒川 - 周國賢

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moon /  ...
梨胃言 發表於 2023-2-5 00:04
點解簽名要欺騙我感情

希望09>XX
Humeny 發表於 2023-2-5 00:05
不如擔心下會唔會03>XX先
賦兒好勁
三甲有兩首都好聽!
GaracyTan 發表於 2023-2-5 00:07
相信係冠軍歌同亞軍歌
Edit: 英皇二姐7唔斷氣
GaracyTan 發表於 2023-2-5 00:07
兩週冠
美蚊破最長上榜紀錄未 ...
Lllch 發表於 2023-2-5 00:47
最長紀錄係前年至尊IOTBS 01>01>01>02>04>02>XX>09>09>09>05>XX
btw第三第四個trend漏咗今個禮拜嘅排名 ...
Lllch 發表於 2023-2-5 00:47
Thanks 位置冇變過直接無視左要改trend添

話超世一啊兩週
MCmatt 發表於 2023-2-5 06:03
最主要係冇咩歌今個禮拜衝到上去 世一又未厭 所以就繼續佔據榜首啦
希望03>01
kel_kelvin 發表於 2023-2-5 15:25
講到雙周冠咁唔值錢咁

MC Music Selection 2023 Week 06

作曲:徐浩作詞:林若寧編曲 : 黃兆銘/徐浩
      監製 : 徐浩

2023 ...
MCmatt 發表於 2023-2-5 06:02
6週入面18首三甲歌 15首都係全男班

我竟然係厭左世一 特別係嗰段rap係敗筆...
MCmatt 發表於 2023-2-8 09:41
雙周冠後我都開始主力谷 This is MC啦 可能好快又再自plug另一首
MC啲歌不嬲都比較容易厭倦 不過真係勝在首首搶耳
女生們要努力啦..... 未有首打動嘅歌住... 最多都只能夠衝一衝上冠就OUT
MCmatt 發表於 2023-2-8 09:42
雖然各公司嘅一姐都已經發曬力 eg 環球 -> Kerryta

五條零仲未out
tn672 發表於 2023-2-9 00:13
爭女銅嘛
世一好勁
kosuzu_redox 發表於 2023-2-9 02:05
好快換plug了

小鈴超級勁爆榜 2023 第 6 期結算

2023 全年冠軍歌:
Q1 (WK01-13): 滴滴金 / 心的全部 / 我們在結束時開 ...
kosuzu_redox 發表於 2023-2-9 19:17
真鹽粉。。。異地書聽咗7個鐘就上榜

Humeny's Music Chart 2023 | Week 06

第六週冠軍歌  Ribbon - 衛蘭
曲:衛蘭 / SHIMICA
詞:衛蘭 / SHIMI ...
Humeny 發表於 2023-2-10 00:27
榜主好愛英文歌

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 06

前排位置 - 佘詩曼 第1首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手 ...
kel_kelvin 發表於 2023-2-10 16:18
今年摯愛十大女銀有著落啦

Garacy Music Chart 2023

失敗 敗在自量 之下

不用 外力大力 攻下

2023年第6週
冠軍歌:Dum Dum - Gin  ...
GaracyTan 發表於 2023-2-10 18:20
02        03        04        世一        MC 張天賦        05>04>03>02>01
蘭又學MC咁換住高位上
==================
呢一頁好多「