返回列表 發帖

liwaynejason's Music Chart (Week 20)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 20 冠軍歌:針對人類

RKLWSongsSingersTrends SSMTWTF Sum
0103針對人類R.O.O.T03>01> 83610101010=57
0201Regen C.07>01>02> 10499995=55
0307伸縮自如的愛陳蕾07>04>07>03> 95108844=48
0410THE LINESCATRINA10>04> 4X 77728=35
0508Count to ThreeNancy Kwai08>05> 18X 1286=26
0604繼續繼續陳健安08>02>03>01>04>06> 5X X 5653=24
07ne萬一你是個好人林家謙07> 3X 36361=22
08ne致我們的夢想鄭秀文08> X X 2X 477=20
0905抱抱無尾熊陳卓賢05>02>05>09>6145X 12=19
10ne宇宙大王RubberBand10> X X X X X 39=12
OUT
XX02單戀這件小事Gin Lee10>04>06>02>XX 72X 2X X X =11
XX06花海張天賦06>05>06>XX 2X 531X X =11
XX09我所看見的未來鄭欣宜09>09>XX XX 1X X X X =1

上榜機制:
- 如果我當日有聽歌,我會將聽咗嘅歌由最鍾意順次序排到最冇好感
- 聽咗5首,咁最鍾意嗰首就會有5分,第二鍾意有4分 etc.
- 每日上限係10首,所以每日最鍾意嗰首最多有10分
- 累積分數最高十首就會上榜
- 計算時間:星期六-星期五

Links to charts from previous weeks are available when song names are clicked

2023年冠軍歌
WK01 - WK10:至少還有你取暖 / Me and the Moon / LOVERSE / Dum Dum / 世一 / 世一 / This is MC / 你是我的家 / 醬醬醬 / 戀人日常(的直線抽擊) /
WK11 - WK20:小林不動產 / Believe Us / 1 step at a time / *~Silencio…Shh / It's Autumn / 反烏托邦三部曲 / 愛是… 2.0 / 繼續繼續 / / 針對人類 /
WK21 - WK30:
WK31 - WK40:
WK41 - WK50:
WK50 - WK52:

2023年亞軍歌
WK01 - WK10:溫柔暗號 / 00000 / 00000 / 生活復常 / 再見 寧靜海 / 仍會等 / 甜蜜在十點五十九分前 / 明年明月 / My Secret Park / 入場人士注意 /
WK11 - WK20:戀人日常(的直線抽擊) / dreamgirl(s). / *~Silencio…Shh / It's Autumn / Sorrow & Tomorrow / 繼續繼續 / 戀愛駅 / 抱抱無尾熊 / 單戀這件小事 / /

2023年季軍歌
WK01 - WK10:言之無物 / 言之無物 / 至少還有你取暖 / LOVERSE / Dum Dum / Dum Dum / 醬醬醬 / This is MC / 入場人士注意 / 小林不動產 /
WK11 - WK20:想像想像 / 乖乖報到 / dreamgirl(s). / 1 step at a time / 1 step at a time / It's Autumn / 繼續繼續 / 愛是… 2.0 / 針對人類 / 伸縮自如的愛 /

同共和榜一樣排第11
Humeny 發表於 2023-5-14 01:08
英皇仲猶豫緊谷邊個李姓女歌手上女三甲 暫時唔課住Gin先
08>01, 09>XX please
GaracyTan 發表於 2023-5-14 01:27
09>XX照計都做到 但寰亞想谷兩個女三甲可能最尾兩頭唔到岸兩個都輸

MC Music Selection 2023 Week 20

作曲:黃妍, 林易祺填詞:王樂儀編曲:林易祺 LNiCH@VH, 李思嘉 Alice ...
MCmatt 發表於 2023-5-15 16:21
速冠唔知係咪會即落呢

好多紅色01嘻
無尾熊竟然仲喺度
MCmatt 發表於 2023-5-15 18:49
通常3-4首紅色都算正常 我唔係冠完即落嘛
Mola mola, 唔算速冠啦 差唔多了
話說呢首係第一首我榜鹽冠軍歌,我竟然會冠佢 ...
MCmatt 發表於 2023-5-15 18:50
啊鹽錄好新碟 可能就快出歌 女三甲有望

Humeny's Music Chart 2023 | Week 20

第二十週冠軍歌  萬一你是個好人 - 林家謙
曲:林家謙
詞:黃偉文 ...
Humeny 發表於 2023-5-19 00:41
亞軍歌非常好聽  Good taste! 上週亞軍歌都out得好

Gin Lee is robbed!
kel_kelvin 發表於 2023-5-19 01:11
可能光頭大作要谷十大所以呢首留quota

Garacy Music Chart 2023

浮雲藏有天的昏花 我怕我只想還原平凡
銀河藏有星的孤單 如凡人能被愛嗎

2023年 ...
GaracyTan 發表於 2023-5-19 21:30
05今week居然會輸俾01 02 03 04 簡直係巨大恥辱
Extremely sad result for music

發現好多榜主同我一樣都一路播住 Mizu
但係就一直希望其他人快啲 out 咗佢 ...
on07111 發表於 2023-5-19 22:00
好似得我係真心ban

回復  GaracyTan
開頭喺度扮ban 就係想等埋幸兒一齊上榜之後差唔多個個禮拜都壓住 ...
kel_kelvin 發表於 2023-5-19 23:33
仲口口聲聲話俾咗2分

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 20

大開眼界 - 炎明熹 第1首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手 ...
kel_kelvin 發表於 2023-5-19 23:40
某會員要反了 居然斷人亞亞亞 亞亞亞
慶幸WK22喺誰人走了見到某歌之後 WK23就唔使再見到 WK21我潛一潛水