返回列表 發帖
gin fun歸位!

尋找更闊天空
環球:走啦走啦咁想走

無留意,剛好派台成績 好唔好?
Garfield 發表於 2022-7-7 16:19

剛好        -        6        2        -        -

虛榮派唔派
成績應該同開錯燈的Loser一樣

會唔會有中樂版IDK
梨胃言 發表於 2022-7-7 20:13

Bonus track: IDK (Chill Club Awards version)

準備第4次女銀
梨胃言 發表於 2022-7-7 20:31

係時侯派3首歌搶女金

黃妍=千千
即係十字歌之後會有好不容兒遇見愛2.0
梨胃言 發表於 2022-7-7 20:36

想聽妍妍唱 我幾乎奉勸你離開^^^~~

以為的士司機都會鍾意美菊
睇來gingin取代咗美菊嘅地位
WZA111 發表於 2022-7-7 22:02

點解會鍾意美菊
係取代咗心穎…

有無機一日內有3版留言
星夢情真 發表於 2022-7-7 22:27

希望多過35版

原來隻碟個次序係幸兒自己排

活著或許只有信
梨胃言 發表於 2022-7-8 00:17

好多信

靈魂之窗好掂

希望虛榮可以挑戰903 1AP
勁過千千
梨胃言 發表於 2022-7-8 08:38

達成!
幸兒可以派下plug了

Gin Lee好直
HOTMAN 發表於 2022-7-8 17:23

寧願退出 寧願切腹 請見諒我仍不懂答覆

想知EK點寫得出《快歌慢想》咁好聽嘅歌
HOTMAN 發表於 2022-7-8 18:07

全靠幸兒問佢想做咩歌

幸兒係咪同泳兒一齊行暗黑風格??
好多黑白照

保護耳朵,聽四首歌就mute左先休息下
on07111 發表於 2022-7-8 21:38

次次聽到街燈都趕唔切飛走佢

2nd plug會多一個新版本
IDK (Winter Version) is coming!!!
kel_kelvin 發表於 2022-7-8 23:11

希望有IDK同快歌慢想(在家音樂會Version)

就算虛榮也好 貪心也好
哪個女人對愛不自私 不奢望
幸兒

本身以為快歌慢想係非主流歌曲
而家好失望
梨胃言 發表於 2022-7-9 09:32

主流音樂聽到我實在太悶,聽第一句已經知第二句點唱 多謝Gin Lee這兩年的堅持令香港樂壇多元化,比我地有更多的選擇

幸兒下隻碟會唔會有返何方同弘毅

想答除咗IDK同街燈
jcbartleby 發表於 2022-7-9 15:43

街燈都有兩三個人揀
IDK直頭冇

幸兒離左巢都好勤力開live

幸兒今年差首Big Hit
2020 敢 (MV 1M Views)
2021 街燈 (Gin Lee版世界真細小) ...
梨胃言 發表於 2022-7-16 09:19

如果唔出碟住 Plug快歌慢想先
可能會做咗big hit

空姐X自我感覺還好X明就明

歌女可以唱得更慢 飆高音太吵
好多人鍾意快歌慢想 咁IDK呢

對於今次跟Gin Lee合作,除了大讚對方細心之餘,更表示兩人同屬處女座:「大家都係處女座,都係完美主義,大家都有好多火花。」

法國仲未有新碟專訪啲新聞稿 得返啲導C同離巢news

公道講句唔使整咁多首歌嘅 反正dog03都ban 派30首IDK就夠女金
903同我一樣都覺得IDK最好 ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-21 02:12

咁Chill Club咪又係欺人太甚!四月份Jeanie明明冇奬都出席頒獎禮仲做埋表演嘉賓落力獻唱,但江好虛榮居然上都唔上,係咪Jeanie首歌有Tma加持下都唔好聽?定還是幸幸唱得唔好聽?唔該都講個死因俾人知呀d_u

係嘥咗幸兒xJacky呢個組合
不過就算整首相愛很難2.0都只會係鬥嘈 唔睇好 ...
kel_kelvin 發表於 2022-7-22 11:46

想睇幸兒做胡彩藍同Jacky老師上堂多啲

幸兒好勁 環球好勁

一個環球好勁post收幾錢.. 我都想賺下..
kel_kelvin 發表於 2022-7-22 14:34

Time & Faith 最近 24 小時發帖  排行榜
kel_kelvin 7
梨胃言 3
GaracyTan 2

終於收到環球錢做專輯宣傳人員??

爺孫戀 然後最佳女配角 最佳新演員 雙雙獲獎
kel_kelvin 發表於 2022-7-22 14:31

她們亦透露之後會跟無綫有不同合作機會,當中特別想唱「劇歌」,至於問到會否想參與戲劇?Gin Lee指公司暫時未有相關安排,但都想一試,因為好鍾意演戲。

原來Gigi推出完這張專輯後,跟環球唱片的合約亦告一段落,暫會選擇休息一下先。Gigi:「做一張專輯太花精力,縱使都想做多張完結篇,但會慢慢蘊釀。隨後接了電視台的工作,但未能公布細節。」

睇嚟幸兒會跟好勝方向

啲珈粉終於出嚟…

虛榮唔使5台聯ban
kel_kelvin 發表於 2022-7-23 17:27

支持同為第4plug天地一沙嗲成績

幸兒好勁 環球好勁
GaracyTan 發表於 2022-7-22 14:30

可以用街燈=全球至尊金曲做賣點
希望多啲人買碟

唔知點解諗起 楊枱徐子珊胡定欣.gif
kel_kelvin 發表於 2022-7-27 01:27

正想講   
應該係 唱到咁搏咩

「懶係勁咁 咪又係靠佢阿瑪duncan朝中有勢力先搶到個獎」
John 發表於 2022-7-27 01:40

睇多幾次 Joey啲表情似足姚金鈴

幸兒準備步定欣後塵 兩次封后
kel_kelvin 發表於 2022-7-27 01:43

「唱到咁 你冇_嘢啊」   
兩次封后之後人氣插水 不了

希望唔係14>XX啦
kel_kelvin 發表於 2022-7-23 18:09

14>2>XX

剛好虛榮順住播
loop得耐咗有沉重感

Youtube view數都欠佳...
Gin Lee 李幸倪 - 《剛好》MV
收看次數:80,484 次

Gin Lee 李幸倪  ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 00:01

離咗巢 環球就唔幫手買views

迪迪:Timing唔同

2:42
幸兒:Timing係好重要 佢唔會因為你好急而發生得早啲 亦都唔會因為你唔想佢發生 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 14:13

時候到我就得我 做人剛好不缺少

「日後會繼續低調做人,高調做音樂。」此乃李幸倪於 2019 年叱咤頒獎禮台上的得獎感言。能說出這樣的話,想必經歷了不少。Gin Lee 反問哈仔能猜到此話背後含意嗎?哈仔答:因為妳真的只想專注做音樂。「歌手一直是我很尊重和堅持的身份,同時是門工藝非常深的藝術。」Gin 說:做歌手是要用畢生去修練,要堅持「越難專注就要越專注,越難做好就要越做好」的價值觀,一心做音樂,一心做自己,不容易啊。後來,網上流傳一句「香港樂壇欠李幸倪一個交代」,在努力過後能被守護、被認同,大概是世上最窩心的一刻吧。

掌聲與獎項,誰不想兼得?「獎項的肯定是重要,但不能讓它來定義我的價值。」初出道時渴望得女歌手獎,因為是樂壇對自己的認可;長大後更希望獲得專輯獎,因不想辜負心血灌溉。相信一切是最好的安排,成與敗、得與失,都變得雲淡風輕。只有盡力拼搏,才對得起沿路顛簸,因為夢想從不分對錯。

「走出了競技場 拍翼迴翔 // 衝得破四面牆 放大思想」––《日出時讓街燈安睡》
秒秒也是新開始,接下來的動向依然未知。「這刻我在想,我應該繼續做一個歌手還是做一個明星,甚至是巨星。」大個女了,每步都要深思熟慮。

唔怪得咁多外國fans
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:01

IDK個post俾印度fans騎劫咗

睇wiki嚇咗嚇
語言
粵語、英語、普通話、閩南語、馬來語、潮州話、法語、德語、意大利語(少許)

{:4_94 ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 19:07

暱稱
堅Lee、煎煎、李幸兒、李勁霆???

網上流傳一句「香港樂壇欠李幸倪一個交代」

Google咗但係揾唔到... 你點傳的... ...
kel_kelvin 發表於 2022-8-2 19:18

可能ada攞女金嗰陣
你要問返HUSTL. 係冇E㗎

未見過cm有人叫堅Lee
個名尷到
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:24

叫我「堅」LEE

對於「堅」LEE這個稱呼,Gin Lee表示十分開心:「開心係因為堅係一個讚美,當大家叫我阿堅,我覺得好得意,好似同人拉近咗距離,因為唔熟通常叫Gin Lee,但好似好陌生咁。依家多咗個稱號幾有趣!」而Gin Lee亦自覺是一個「堅」的人:「我想做好一樣嘢就會盡我所能做好佢,唔止係刻苦嘅事,成日要好畀心機!有時玩嘅時候都可以堅開心,所以唔同情況要有唔同嘅堅!」

迪迪暱稱嗰度得AGA
幾時加返A-G-A / 迪迪 / 迦迦 / 珈珈 / 新王菲
梨胃言 發表於 2022-8-2 19:28

個簡介有一排係「江海迦,藝名AGA,香港唱作天后」