返回列表 發帖
人瑞重奪真係最經典場面,其實美祖拎亞太時有嫌棄樣已露玄機。
美泳08年已經咁真性情,估唔到出道三年就 ...
Serendipity 發表於 2021-11-27 21:57

諗起蝦餃老母第一年拎亞太直頭皺眉

99/2000年的叱咤十大為什麼還有張國榮,他那時候不是已經退出頒獎禮了嗎?
乐坛风云 發表於 2022-4-1 16:44

商業電台表示會為所有發行唱片的歌手計算成績,如果獲獎就會頒發,不會因為歌手拒絕領獎而取消獲獎資格

Even梅姐夠89年話唔拎,90年tvb都比個十大佢

我都好奇2000年頒路過蜻蜓都冇去
反而張學友坐足全場得個最男

96開始學友冇拎過男金   4大天王剩得郭富城拎得最少,歌唱生涯只得過8座叱咤獎座,但有2個至尊歌1個 ...
乐坛风云 發表於 2022-4-6 16:52

總好過四年男銀劉華

Gin Lee最近除了首次推出精選專輯《Prologue》,更值得喜悅的事她出道9年終於迎來人生第一次紅館個唱機會。她坦言其實公司早已希望為她舉生「紅館個唱」,但奈何未能申請成功。「我諗打算開係推出《雙雙》呢首歌之後,因為當時外界對呢首歌嘅反應都幾好,除此之外收錄《雙雙》嘅大碟《beGin》(2016年4月推出)仲拎到我入行第一次金唱片。我當時就同自己講『原來我真係有咁多支持者,如果我開演唱會佢哋又會唔會嚟呢?』當時呢隻碟真係俾咗我好大信心我。而公司見到新碟有咁好成績就同我講『我哋入紙紅館㗎喇,不過幾時有期真係冇人會知。』由當時開始每個月入紙,入咗一年幾之後都冇消息,慢慢我已經將紅館夢擺埋一邊。」Gin Lee說。她續說:「要申請紅館真係好難,我承認開頭係有失望,但後來我就同自己講上天一定會喺最right time就會出現。依家回想起,我覺得今年開紅館係最適合嘅時機,如果早啲有呢個機會,我都未ready,我會怯。我感覺到我依家嘅狀態係最好,我已經好急不及待開騷。」

曾有網民認為一位歌手要稱得上「天后級」,有否開過紅館個唱是其中一步,對於這個說法,Gin Lee似乎也認同:「我都聽過有人咁形容我,我認為每個人嘅準則都唔同,有啲人到依家都仍然覺得我只係一個新人,因為佢哋覺得一個歌手一日未上紅館一日都只係一個新人。有啲人會覺得要去到天皇天后呢個級數,中間一定要完成幾個階段,而紅館係其中一個。我覺得呢個想法都啱數嘅,原因唔係開唔開紅館嘅問題,而係舞台嘅大細,個場可以容納幾多人,有幾多人真金白銀買飛認同你嘅問題。因為要有過萬人買飛黎撐你真係唔容易,所以我終於唔係一個新人。」

如果上得翻叱咤台 唔知會唔會喊呢
16年眼濕濕 17同18就好冷靜 眼淚都冇滴 ...
Humeny 發表於 2022-11-19 01:24

2018:我身邊有好多好錫我 好保護我 好信任我嘅朋友
其實我諗今日佢哋好緊張 因為佢哋好想我攞到一個好好嘅成績(sad sad地)
^^^係咪以為自己拎金

原來有完整版
梨胃言 發表於 2022-11-20 18:35

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

嗰下「嘩」好千嬋
最尾小儀寸佢「不停諗緊但講咗好多嘢」 同當年林狗寸千嬋喊唔出都一樣{:1_20 ...
John 發表於 2023-4-13 21:35

祖兒+幸兒: who?? 傾偈好過
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊