返回列表 發帖
liwaynejason's Music Chart (Week 09)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 09 冠軍歌:醬醬醬

上榜機 ...
liwaynejason 發表於 2023-2-26 00:00

零分敗走
ne嘅都好聽嘅…

WK09冠軍歌:一個人走走 - 岑寧兒

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moo ...
梨胃言 發表於 2023-2-26 00:03

最頂數落去係咪今年男歌手排名

最頂數上去即係點
梨胃言 發表於 2023-2-26 01:52

改漏
15>>>>>05+2

Garacy Music Chart 2023

Sometimes you can’t control yourself
當不能倒帶 無情如鐘擺
擺向離愁和分界

2023年第9週
冠軍歌:Fall Back To Bed - Charming Way
作曲:Charming Way
作詞:Oscar     
編曲/監製:Charming Way / Adrian Lai

· Charming Way第1首冠軍歌

RKLWNWSongsSingersTrend
010406Fall Back To BedCharming Way09>09>07>07>04>01
020603我這樣活了一天鄭秀文04>06>02
030502入場人士注意馮允謙05>03
040303命之道The Hertz05>03>04
050903My Everything周殷廷10>09>05
060804sshhh...衛蘭03>02>08>06
070702戀人日常(的直線抽擊)RubberBand07>07
081007窮人的薔薇陳蕾03>05>02>06>08>10>08
09NE01異地書黃妍09
10NE01My Secret Park洪嘉豪10
以後有緣再聚⋯⋯
XX0104LOVERSE呂爵安04>04>03>01>XX
XX0203良心發現許廷鏗10>09>02>XX

2023年度冠軍歌:
WK 01-13: 我們在結束時開始 / 生活復常 / 氣流 / Me and the Moon / 溫柔暗號 / Dum Dum / 世一 / LOVERSE / Fall Back To Bed

WK 14-26:
WK 27-39:
WK 40-52:

歌曲推介
臨床 - 容祖兒

但其實我 真的不需最愛同床
只需要仰臥在床前待明月過 遺忘誰的錯

喜歡祖兒
梨胃言 發表於 2023-3-3 15:33

啲英皇歌手老是常出現
7個星期未冠 幸兒的女金危機。。。
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 16:21

幸運兒仲緊張過幸兒
暫時李氏都係排緊第一迦一

原來呢個星期得9首上榜歌
edit: 支持推介英皇唱將嘅歌
Humeny 發表於 2023-3-3 16:50

已經唔知冇咗小妍定小蕾 我相信係後者

希望另一英皇歌手會出現
梨胃言 發表於 2023-3-3 18:00

小李不動產 Team Gin點都要畀吓面上1週

個榜調轉排好似都唔錯
liwaynejason 發表於 2023-3-3 21:18

#1 HKH = NOT happening!!

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 09

Dum Dum - Gin Lee 第19首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌 ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 21:58
03 BARF!
GaracyTan 發表於 2023-2-18 15:09

第二位幾好聽

第二位個chorus 完全係 現在我很幸福 倒模咁 好難唔好聽喎 不過因為我喜歡幸福 ...
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 22:25

未聽過 多謝AL粉推介 以為講緊Linda嗰首
反而有一刻諗起Kelv's 摯愛2015劇歌金獎

講漏咗 個劇歌獎當初設立就係想搵個位畀金獎杏兒 喜歡杏兒
kel_kelvin 發表於 2023-3-3 23:13

14合唱歌金都好聽
叫hang兒嘅唱歌都好聽