返回列表 發帖
啲高音好恐怖

致敬明荃
梨胃言 發表於 24/5/2022 00:56

最好可以同埋Karen Mok合唱

比想像中好
不過「記得起」真係聽到打冷震
唔知迪迪會唔會cover ...
GaracyTan 發表於 24/5/2022 00:56

想聽迪迪demo係點

你應該聽得好親切有共鳴至岩,唔似汪阿姐咩?
dom 發表於 24/5/2022 08:05

係致敬明荃就多啲高音位啦

你呢句其實唔係好啱。
準確來講,大部分人都知道佢唔係唱將歌手。
以前喜歡佢既人唔會覺得佢live唱得好勁 ...
Gary 發表於 24/5/2022 17:47

咁佢從來都係賣人設多過賣能力,以前大家鍾意佢個人咪包容佢能力一般
當後來大家覺得人設原來是假的,有感被欺騙多年,先再搵返佢啲嘢嚟瘋狂鞭屍

人設假或真我覺得都係睇大眾企係咩位置去評估。
我之前都講過,因為而家佢唔符合自己心中所想,然之後抹 ...
Gary 發表於 24/5/2022 18:26

坦白講,Eason同Joey就算點令人失望,大家都唔會否定佢哋嘅唱功先
至於千嬅佢本身實力不足以支撐人氣,所以之後先俾人一沉百踩,同埋大家會偏向將楊千嬅高質素作品歸功於詞人/作曲

我唔同意人否認佢哋以前嘅成就,但係同時大部分人都係唔理性
有人講咗啲人狙擊藝人仲熱心過狙擊政治人物,好明顯其實都只係情緒上發洩
即係你插藝人/插TVB冇乜風險,然而你攻擊政治人物/政府係有風險,somehow呢啲藝人同TVB成為咗發洩對象咁啫

由2019年佢一句RIP到後續發展,其實我覺得係不幸,不過洗濕了個頭都返唔到轉頭,鬼叫佢嫁了呢個老公
同埋佢真係一世行運啦講真,就算香港俾人咁棄,返到大陸又紅到,吹佢唔漲

agaseen 約數年前寫的旋律,
記得是在坐車時突如其來的出現, 有點孤寂感的歌。

現在它有等上了的這個故事,

“年份剛剛足夠細味動人遺憾味”

謝謝

https://www.instagram.com/p/Cd8MO3kFGey/