返回列表 發帖
不如畀D時間畀甄妮上台訓話,會好睇過聽D DJ喺度9up
SugarFree 發表於 4/10/2023 21:23

可摸耳加插歌手唱歌後,然後MC同陳慧嫻喺台下俾分?

所有歌手入場都要整句「來來來來繼續唱吧」(Worst Lyrics of 2023)
LushKillYourMus 發表於 4/10/2023 21:52

要google先識咩歌

問題係出花海個時,佢自己講今年會出一隻講不同愛情觀既碟
但又無啦啦出隻第二人格
之後MC又提過係華記 ...
rfv123 發表於 5/10/2023 11:58

華納高層:唔做啲hit rate高嘅嘢,afford唔到你做其他嘢

我諗普遍人都咁諗...
可惜了
gin豹 都好一般
其實連男金謙 都稱唔上有優秀表現
叱咤2023可能係賽果最爛嘅 ...
liebe 發表於 5/10/2023 16:33

咁個頒獎禮係標榜播放率,雖然叫專業推介,但冇話因為質素而播放喎

我去買kpop cd 真係為周邊多過cd聽歌, 歌streaming 聽返仲方便
但kpop 多多野價錢仲平過香港歌 ...
tamabaron 發表於 5/10/2023 16:44

出碟個量咁少,除返開點都高,環球有老本先可以係咁出復刻、黑膠etc俾班支持實體嘅fans
華納啲歌手都係計過度過先出實體,其他單曲或者digital album算,而家成個生態都唔同咗,真係成隻碟連住聽嘅人可能都唔多

如果世一畀JF唱返可能同而家收到收到差唔多
相反收到收到畀MC唱一樣hit ...
梨胃言 發表於 5/10/2023 17:39

拎返反對無效嚟唱都唔會有MC咁hit

我反而覺得港台想頒俾AGA, 而由於CC嘅獎係純民選嘅緣故, 因此變數較大; 而且網絡上Gin粉比蕾粉hardcore( ...
EricC2021 發表於 7/10/2023 13:18

白卡式應援就唔好拎嚟講啦

同大部份鏡粉無分別, 因此鏡仔鏡歌喺近年嘅903最男, 最歌同CC男三甲加歌曲獎都係常客。 ...
EricC2021 發表於 7/10/2023 13:33

規模同人哋差幾廿皮你唔講下,火火同Chantel都好多呢啲白卡式應援,以你講法都好有機會爭獎