返回列表 發帖
美融 美Ka 明明都有冠軍歌,美容 又無冠軍歌。 點解前面2位冇得選最女,美容又有得選? ...
hkbaby 發表於 2020-1-4 00:26

勁歌頒獎禮準則只有 "勁歌一男子評委會" 才知曉

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

最受歡迎男歌星:張敬軒
最受歡迎女歌星:HANA菊梓喬
最佳演繹男歌星:吳浩康
最佳演繹女歌星:吳若希
人氣王大獎:譚嘉儀
勁歌金曲金獎:讓愛高飛 周柏豪
1d14 發表於 2020-1-16 01:37

不如譚嘉儀攞最受歡迎網絡歌星
人氣王大獎比連詩雅

不過泳兒冇大獎
so9sad

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

周柏豪地位提升左,萬千有兩個獎,最男有變數
kfc 發表於 2020-1-16 12:37

可能 TVB 就係因為見勁歌比唔到最受歡迎男歌星比 PH
所以先係萬千星輝頒獎禮比兩個獎佢補數

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

谷微又真係實至名歸演繹女
阿mark 發表於 2020-1-16 19:15

我想嘔
佢而家果首我為我堅強真係不敢恭維

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

如果係俾一個獎柏豪就夠,點解俾多一個? 連hana要坐成晚食白果
我就覺得柏豪係受力捧 ...
kfc 發表於 2020-1-16 20:57

今年即將約滿
兩獎想留人囉

係都俾賤男啦,幾時輪到英皇三線拎
kfc 發表於 2020-1-17 17:34

咁世紀賤男係星夢幾多線?

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

男一線柏豪 二線賤男 三線紅軍
女一線Hana 二線若希 三線嘉儀

英皇一線張敬軒 二線taxi 三 ...
kfc 發表於 2020-1-17 19:59

你都癲得幾勻循

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

假設張敬軒唔去,我估:
最男 周柏豪
演男 吳浩康+胡鴻鈞
最女 HANA
演女 吳若希
人氣 譚嘉儀
金曲金 讓愛 ...
mainlib 發表於 2020-1-18 08:49

將舊年果個最受歡迎網絡歌星變鑽石獎都得嘎

好少歌手嚟,每邊得兩排位,每排11張凳
matt0605 發表於 2020-1-18 15:08

等你收風喔

演繹女會唔會俾翻泳兒
阿mark 發表於 2020-1-18 18:34

不如比返哈嗱啦
我妄想緊靚泳拎最受歡迎女歌星
不過 PKTVB 應該唔會

頒發完人氣王大獎 最受歡迎網絡歌星之後
五大獎最終預測

最受歡迎男歌星:周柏豪
最受歡迎女歌星:HANA菊 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 18:35

唔係喎
我估金曲金獎係讓愛高飛

唔好俾英文歌金曲金得唔得
阿mark 發表於 2020-1-18 18:36

姣嘉儀拎左最受歡迎網絡歌星
金曲金獎應該比讓愛高飛啦
PH 兩大獎大贏家

歷屆《最受歡迎男歌星》及《最受歡迎女歌星》

譚詠麟、張國榮、劉德華、黎明、張學友、郭富城、許志安、李 ...
Hanson 發表於 2020-1-18 18:58

男歌星感覺還好
女歌星最後果位... 真係人唔笑狗都吠

最受歡迎女歌星:HANA菊梓喬
matt0605 發表於 2020-1-18 19:00

咁都唔分其中一個女歌星比靚泳
正 PK

一個大獎都冇的話
我唔明 EEG 仲去黎做乜 7

1995 年未出世就講少句
畀人笑死就唔好
ricnature 發表於 2020-1-18 19:06

我都廢 7 事回佢
靚泳一個女歌星獎都分唔到
勁嬲

Hana真係厲害,背後應該做咗唔少野
kimjj 發表於 2020-1-18 19:07

邊方面?

蛋記出年仲會唔會嚟?
mosesming 發表於 2020-1-18 19:09

都唔知今年做乜 7 黎
同 TVB 反枱啦
定係今年係月巴亻老何最後一年揸 fit?
今年玩大佢?

恭喜HANA 6獎成全晚大贏家
Hanson 發表於 2020-1-18 19:10

我真係恭喜你呀

你當希姐嗰兩首流嫁
LoveMirkay520 發表於 2020-1-18 19:12

越難越愛
眼淚的秘密

吳若希竟然冇大獎 唔通佢都完約?
筠筠 發表於 2020-1-18 19:12

人氣王女歌手喎

無架啦
月巴係唔鍾意已婚婦女,仲要生埋
表妹保莉 發表於 2020-1-18 19:34

因為冇得比佢中出嗎?

我以為係譚嘉儀  
估唔到連演繹女都爭唔到
話曬都有今宵同 can you hear 兩首洗腦歌
睇嚟肥佬真係 ...
616.1314 發表於 2020-1-18 19:35

咪分咗個最受歡迎網絡歌星比佢囉
仲想點

RE: 《2019年度勁歌金曲頒獎典禮》(2020.01.18)

呢個細獎嚟㗎,無金㗎
(利申:唔鍾意佢,純粹覺得好笑
616.1314 發表於 2020-1-18 19:41

可能今年變咗做大獎呢
月巴亻老何中意點就點架啦
今晚睇下先

Group-a-mate 真係自信滿滿
呢首歌幾時得到所有人認同呀?

呢個細獎嚟㗎,無金㗎
(利申:唔鍾意佢,純粹覺得好笑
616.1314 發表於 2020-1-18 19:41

泳兒、鄭融、JW、吳業坤,呢D非星夢人都起碼攞過十大中文金曲獎,甚至叱咤十大、三甲同我最喜愛,反觀今日 ...
1d14 發表於 2020-1-19 00:11

其實哈嗱攞過 RTHK 全年最佳進步銀獎 (2017)

睇反 美泳 段live,  佢應該係好失望冇大獎,但又要出席。 見佢將 野木蘭 所有咬字全部hea 過,直情聽五到佢 ...
hkbaby 發表於 2020-1-19 00:49

佢冇早走呀
頒金曲金獎時佢都有上台

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

如果港台俾個 十優 美泳,真係感動流涕。
hkbaby 發表於 2020-1-19 02:55

我驚十優輪到哈嗱都未輪到靚泳
RTHK 好似都幾賣星夢帳
同埋 EEG 好似完全冇諗過幫靚泳爭獎咁款

王浩信原來上年有出歌??
我以為佢對上一首係乜鬼愛與被愛
放空 發表於 2020-1-19 12:31

拖字闕都好正嘎

成個台都要摺啦 變晒質
kaman921 發表於 2020-1-19 17:49

之前有個會員又話余詠珊辭職?
但睇個勢唔多似喎

佢辭職都唔會有咩改變架啦
kaman921 發表於 2020-1-19 18:46

叫鄧智偉返黎取代月巴亻老何啦

sony唔玩係因為陳柏宇拎傑出表現獎金獎,今年到鄭融
kfc 發表於 2020-1-19 20:07

佢果年係排名不分先後 共有六位

六位都係金獎
kfc 發表於 2020-1-19 22:22

你以為自己係靴民呀?

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓