返回列表 發帖

如果 I'm Marf-elous CC 冠埋
Marf 得 4首歌上3首仲要冠哂會唔會太誇張
===
Sorry 表達得唔好
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

其實都可以係吳業坤@tvb / 陳奕迅@948/997
Nicholas 發表於 2024-2-4 23:14

如果維基係準
單春948上一首上榜無冠嘅歌已經係2013年
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

回復  Justin_sa

無策略性派歌接力嘅考慮, 只要無被外界視為太過"噴”嘅冠軍歌, 喺港台享有多過一個落 ...
EricC2021 發表於 2024-2-5 10:48

分手後的自癒療程、我所看見的未來:我無落榜周吖,嗰陣下一首歌都未派,同埋我好「噴」咩
果然 chatgpt 都有失靈嘅時候

Feanna
(Me& 仲會唔會派歌

Aga 18>X
cubex___ 發表於 2024-2-5 12:55

商台不太喜歡環球旗下歌手的作品

中文歌曲龍虎榜 本周精選
Little Love (04) / Why You (07) / 回憶半分鐘 (08) / 這一個家 (NE) / Not Bad (NE)

今個禮拜龍虎榜精選左一首成年前嘅歌
出片嗰個仲要連歌名都打錯

似乎廣播道都係鍾意樓上裝修多過中二

回復 40# LushKillYourMus

4個人版本係新派台
不過年幾前已經搵到 2 個人版本有訪問
然後天頤話 Spiral 得兩個成員

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20221127/bkn-20221127230156086-1127_00862_001.html

都真係最新派台啊
Nicholas 發表於 2024-2-8 20:49

903都首播了
不過 RTHK 上嘅版本係邊個應該要等數榜先可以再 confirm

組合同名歌SPIRAL初登新城時,網上都幾乎完全搵唔到

香港一手牌唔識打嘅細公司,年年大把{:5_13 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-2-8 20:53

回復  mt666
Rtcn之前請spiral四人上佢節目唱not bad (can search easily), 估派四人version rather than  ...
cubex___ 發表於 2024-2-8 20:55

我都覺得今次上榜嘅係4人版本
唔排除都係搵唔到資訊先用左一年前嘅2人組合

第四十五屆十大中文金曲
來一次音樂盛典 Let's Celebrate

啱啱聽到 promo,詳情應該好快公布

係咪會頒金針奬俾美餃
阻住 發表於 2024-2-9 18:08

希望談情的價值有十大

1. Why You - AGA 江海迦
2. Little Love - 陳明憙
3. 回憶半分鐘 - 雲浩影   
4. 空城記 - 陳奕迅
5. 在最 ...
joshuakingwa 發表於 2024-2-10 12:44

原來偷跑左
細貓 10>12>X

不眠來電真係換自我反省

強烈抗議港台遲遲未上青春告別式!!
吓??????????
估out 1-5,7/18/19/20{:1_9 ...
酷愛903 發表於 2024-2-10 16:12

你咪去廣播道抗議下點解一次都無播過囉

有最優女,無十優?
我估
flop迪迪:至尊歌曲、十優、燒量獎(女)
flop gin:最優女,十大、十優 ...
我等我在 發表於 2024-2-11 14:00

燒量應該唔合資格,唱片獎往年都係計到10月出碟
Dum Dum 上年已經拎左十大,企好/後人類機會相對細啲

大碟獎女人好少選擇 - Cath Sammi Serrini Sophy 無歌上榜 / 無派歌去 DQ, Cloud Mischa Zaina 唔夠班, Han ...
boy4dudes 發表於 2024-2-11 16:14

其實舊年都唔算搬龍門改入圍
因為入圍時期本身就係一年
所以咪唯有係2022年2月到2023年2月
Collar 2022年1月派歌自然唔係新人

I guess probably still Janice VS Joyce
Agatha vs Another Side Joey vs We Are Twins 留下一屆

乙女新夢一冠一亞