返回列表 發帖
有睇過套戲就知謝安琪大機會入圍,之前CM啲人喺度揶揄佢真係得啖笑。 ...
Serendipity 發表於 2024-2-6 16:00

謝安琪完勝祖祖

謝安琪如果拎到影后 係繼梅姐 千嬋 Sammi 之後 第四位 集天后+ 影后於一身女歌手

SAMMI?
musicsuperman 發表於 2024-2-6 16:34

改咗

問祖兒可會心癢想一嘗動作片?她即表示:「好喎!」楊博士卻開玩笑地潑冷水說:「唔好搞喇啩!」

老細都唔 ...
musiccc 發表於 2024-2-6 18:23

容祖兒拍電影蝕左楊生太多錢 見過鬼啦嘛

容祖兒真係慘 佢最恨金像獎影后同 歌曲獎提名無份, 反而死敵Kay 一舉就中曬兩飯
   就算Kay 兩個獎都得唔到 , 佢已經威過祖祖好多好多 !

王丹妮真係奇差 謝安琪要多謝佢 唔使做最差
hissorhk 發表於 2024-2-6 20:35

其實Kay Kay 係黑馬 話唔定 拎埋影后
     雖然機會唔高

大佬唔好玩啦
你問心啦
以佢演技入到圍都賺晒啦
好心你就唔好咁貪心
ricnature 發表於 2024-2-6 20:54

佢係4拍4 做得幾好 唔係你講到咁差

恭喜琪琪 雖然似白果 但入到圍已經好叻叻
HOTMAN 發表於 2024-2-7 02:41

琪琪入到圍, 容祖兒又會羨慕妒忌恨  
         我諗容祖兒呢世都入圍唔到金像獎影后

佢都無磨練演技  性格又定型
kenneth 發表於 2024-2-7 08:20

點解祖祖唱嘅「女子監獄」主題曲 「像我們般女子」 入圍唔到?

呢度唔係有人話 祖祖唱歌好過 Kay 同 黃妍 咩?

祖祖連電影歌曲獎都輸埋比Kay , 以後點見人 ?

可能因為嗰齣電影係翻拍
kenneth 發表於 2024-2-7 08:33

關事咩? 唔係同首歌質素有關? 或者祖祖唱首主題曲太難聽呢 ?

咁大間公司 咁多年連入圍都爭唔到比早早
又唔搵早早拍金手指
musiccc 發表於 2024-2-7 09:28

你估班評審盲嘅咩?
阿Sa , 衛詩雅勉強入圍金像獎姐
容祖兒喎 , 點比得佢入圍呀?
演技屎到咁唔在講, 又唔靚, 連花樽都無資格做 !
今次果入圍名單已經比人話弱 仲要祖祖入圍, 拖低曬條curve

Ps : 祖祖套live 電影 上得十場 可以提名女主角嗎?

大家咁話, 謝安琪演技屎都入圍已拉低curve
sexykaren 發表於 2024-2-7 13:37

對唔住 仲有王丹妮墊底。 有排未到謝安琪, 如果祖祖入圍 ,肯定底中底
       不過 sorry 祖祖絕對無機會入圍 ! 連墊底都未夠班 ! 最慘連歌曲獎都唔入!

唔怪得老千一次歌曲提名都冇 你又食咗誠實豆沙包

美祖都提名過幾次 ...
JasOh103 發表於 2024-2-7 13:33

美祖只入圍提名 1.5 次 邊有幾次 ?
     2005 身驕肉貴
      2013  追風箏的風箏 with Mag

2012年楊千嬅同年拎哂我最喜愛女歌手及金像獎影后,唔係只入圍5強, 係歌影視巨星
容祖兒輸又 ...
sexykaren 發表於 2024-2-7 13:35

好過祖祖一次入圍女主角都無 無計啦 祖祖演技太「出色」 唔係人人識欣賞

千嬋梗係好嘢 容祖兒都輸過千嬋 但今日 容祖兒又輸多次比琪琪 仲好難睇果隻  歌曲獎都輸

你酸到呢同一句要回覆我兩次
祖祖演技平庸入唔到係預左,但淫kay演技太「出色」水到咁都入圍仲拉 ...
sexykaren 發表於 2024-2-7 18:03

無所謂 你中意 希望祖祖將來提升到演技 拎埋影后