返回列表 發帖
VOCAL 都仲係差
好心佢就唔好揀呢 D 音域歌挑戰
而家明顯失敗
佢最好係中音

咁佢從來都係賣人設多過賣能力,以前大家鍾意佢個人咪包容佢能力一般
當後來大家覺得人設原來是假的, ...
jcbartleby 發表於 2022-5-24 18:07

YES~~所以上面篇文講到咩"負面觀感,但不能認同"
真係得啖笑~~~

你天才歌手又如何?
已經賺咁多, 但忘恩負義, 背棄忠粉, 終日仲要得一想二
好聽就係再攀高峰, 唔好聽就臨老奶奶奶
連自己個仔兩個月見唔到面都接受到
咁真係 NO SAY

其實佢唔好講咁多人生道理會好好多
咩對廣東歌有情意結 所以要做返廣東歌多謝樂迷點點點
由佢把口講出口, 係特別刺耳, 說到底都係名利行先

再攀高峰定係奶,都係觀眾自己主觀感覺
坦白講佢如果唔開其他市場,喺香港都已經到頂,咁應該點繼續?唔 ...
Serendipity 發表於 2022-5-25 00:39

睇下 KELLY 睇下 SAMMI 睇下想當年嘅梅姐.
人各有志 點解有 D 人會受人尊重同愛戴.
有 D 人一去不返.
這個道理, 原來仲有好多人唔懂.
其實佢大陸咁紅, 香港班粉應該要開心因禍得福, 如願以償,
一齊返去微博, 至少同聲同氣, 享受千嬅嘅新高峰,
咩 CM, 咩連登 ? 咁細嘅 MARKET, 攝牙罅都唔得啦,
返嚟做廣東歌已經侮辱咗佢

快d翻HK穩熟悉既班底啦。
不過佢翻來一定好多人又要鬧爆佢。
Gary 發表於 2022-5-24 23:33

點解要 "翻嚟"?明明從來都喺中國國土境內
樂迷大可以北上去愛護擁戴佢
真人去唔到又可以去抖音微博快手
無謂因為一個小小嘅市場, 畀唔起錢嘅舊粉,
而去吃力不討好做返所謂香港班底歌啦 (又唔係平)

而家你幫佢規定咗演繹市場同演繹路線?
定係你認為你代表咗香港覺得冇人歡迎佢翻黎?
唔想係度嘈,但係我 ...
Gary 發表於 2022-5-25 01:46

你最後果句 真係睇得出你嘅教養

點解千嬅一定要跟Kelly或者Sammi? 你咁講mi粉又不滿  
況且呢兩個根本就係我講上岸半退休嗰類, ...
Serendipity 發表於 2022-5-25 01:54

首先 我冇講過我唔支持佢佢就要消失。呢個就係而家現存班嬅粉無限放大人講嘅嘢。
sammi 半退休?你睇佢 ig 廣告係 2022 全港最多,有晒 report 證明。
你講 kelly 梅姐北上,講緊咸豐年代,果陣一切事件都未發生。
北上揾食從來唔係問題,問題係食相。

佢喺大陸受人尊重咁多,又受咁多人供養,寧願佢喺大陸好過啦
班香港粉做咩咁自私要佢返嚟受罪姐

其實呢條友個個post都係度宣揚「破四舊,立四新」咁嘅idea,我已經覺得無必要再回覆咁嘅人

見風使舵嘅黃 ...
米色蘇 發表於 2022-5-25 02:21

唔關事嘅 Arashi 都搬出嚟,笑咗。你想講中日敵對下都冇發生唾棄歌手事件?
你真係睇得太少日本 d twitter 啦。

另外
破 4 舊, 立 4 新 呢個比喻
就明顯睇得出你冇中華歷史同共產歷史觀。
句嘢真正意義同來源,你自己慢慢再睇下史書再說。

回歸首歌
歌名叫 懂飲酒的你 可能仲易記同貼切

真搞笑,係你自己提呢班歌手而家又話做乜用人哋咸豐年前嘅事比較,建議你提其他歌手做比較前都熟讀吓人 ...
Serendipity 發表於 2022-5-25 12:13

以佢而家心態,大陸揾食會岩佢好多。加上大陸揾食都出到廣東歌
咪滿足到而家班歌迷囉
想睇 show 咪北上囉,唔一定要返嚟香港咁細 market 再搞個唱

但係
邊有人提過要佢消失?
你嘅字眼同講法係極之嚴重同危險,
班現存嬅粉唔好咁癲成日話人想佢消失啦

咁我真係唔識 haaa
多謝講出背後嘅故事
我純粹出於首歌名易記角度去諗

第1版嘅post已經寫咗係造酒嘅大哥大
hissorhk會員望下先亂噴林若寧好無?
份詞無端端被你亂話
真係無陰公 ...
kenneth 發表於 2022-5-25 12:50

咁ge 話 更加係畀 d 唔識飲酒嘅人會好 d, 以你 quote 果段嚟講,
而唔係比班已經識飲酒嘅人
「上善如水」較無日本酒特有的強烈口感,因此適合年輕人及平常喝不慣日本酒的人品嚐。

點解想睇show要北上?你係佢經理人?
佢要返嚟香港咁細 market 再搞個唱都唔使你批准

你唔係要佢消失香 ...
Serendipity 發表於 2022-5-25 16:05

想當年我都係去澳門睇佢三面台啦,有心要睇嘅做咩一定要佢返香港搞先睇?

黃衛兵仲惡過共X黨
幾時要去邊想去邊發展係要經你同意呀
好大嘅官威,同啲小粉紅一X樣 ...
Jacz 發表於 2022-5-25 16:23

共產黨多謝你都嚟唔切有咁樣嘅比喻