返回列表 發帖
基本上依家新一代嘅香港歌手根本都唔入大陸流
Sony系同大國系歌手基本上都紅不過羅湖
我諗淨係得MC先做到 ...
米色蘇 發表於 2023-11-6 17:15

好癲
冇啦啦又關 MC 咩事

其實少咗好多人聽廣東歌
好多人飛去外地旅遊 去外國歌手演唱會

同樣係獨立但包辦曲詞編監嘅樂隊冇quota反而跳唱女團直衝十大同組合三甲 ...
SugarFree 發表於 2023-11-8 15:37

WHILE 家謙畀人話係英X 後台, LT 都畀人話係X 國後台+人脈

Serrini 越來越似女銅
danielsks1988 發表於 2023-11-11 11:56

獨立歌手出頭天? (或者呢到又興講英皇後台)

JF呢兩年既大歌 無乜Jay fung特色
有無知地球來的人當年係自己跑出定本身當大歌谷? ...
speedman 發表於 2023-11-11 10:51

睇 MV 都算谷? 唔係的話應該會HEA MV

係唔知點解903 唔BUY, 山旮旯係運動個期全部歌都HEA 播
快劍俠 發表於 2023-11-11 03:49

我諗真係 903 唔 BUY 個人 可能太悶+唔識同 DJ 私底下 SOCIAL?
公司開會時, 班 DJ 都唔會落力幫佢爭啦, 除非公司 ALLIN
情況就好似廣偉咁

華納霸晒 三個三甲單位, 又要霸十大唱作
其他公司唔努力 d , 真係針都插唔入
寰亞 sony 都好唔明朗

愛獎 rb 仲要被 ban 歌, 即係組合三甲分分鐘被踢出

男三甲爭到傻 個個都開播
kisslung_222 發表於 2023-11-12 15:25

到時睇各大公司都捧邊個
會唔會家謙換 SERRINI 個十大? 始終 SERRINI 果首好多時都低位 (去過第 20 位先彈返起, 明顯唔係鍾意佢首歌)
世一果陣咁強勢上榜, 又一直高位, 同埋算 HIT, 覺得最後都會有十大

MARF 真係播多 D , 穩個新人金先啦