返回列表 發帖
NH TOP 20 AWARDS 2016
年度女歌手 銅獎:

鄭欣宜 (405)
冠軍歌曲:女神 (223)、分手是常識吧 (62)
上榜 ...
nicholashin 發表於 2017-1-7 17:35

女歌手d分低到

兩邊十大都有結 都幾冷門

btw宣傳下自己個頒獎禮
link係下面

WYTV Music Award 2016
唱作銅  -  王菀之唱作上榜歌: 如一
冠軍歌: 該死的快樂, 友誼的小船
唱作銀年頭已 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 21:45

今年唱作既競爭真係大得過份
ivana咁都有銅已經好好:o

進步銀-鄭欣宜上榜歌: 分手是常識吧, 懶人包, 無表面傷痕冠軍歌: 女神

進步金佢就 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 22:05

欣宜今年慢歌既演繹進步左
女神我唔喜 但懶人包同無表面傷痕都明顯唱得好左好多

唱片金-beGin上榜歌: 光環冠軍歌: 雙雙, 月球下的人, 芝麻開門, 很想要吧

跟住有 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 22:30

gin lee今年最好聽既就係呢個芝麻開門既live
btw begin竟然有4冠

表演環節今年表演嘉賓係樂壇天后容祖兒除左因為佢今年事隔3年再奪冠軍歌, 仲有今年 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 22:33

妙音歌后係我是歌手成日揀錯歌
突然想愛你擺明唔岩佢唱 煞科又編得難聽
仲有同而我不知道既合作 驚嚇度十足
最好係bad boy同放開你的頭腦

今年9個3單位,  有4個係新打入黎
組銅銅獎嘅佢地係舊人黎, 不過唔知點解係顏色上始 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 22:45

話說我榜男女組合三甲 有7個係今年首奪 LOL

男金-陳柏宇上榜歌: 沒有你,我甚麼都不是冠軍歌: 親愛的仇人,
告別之前, 上集大結 ...
kevinlai1621 發表於 2017-1-8 23:15

一望落去仲以為jason得一冠
原來係得沒有你無冠 真係估唔到

岩岩係另一邊講完今年比想像中少人金JASON
呢邊就黎個雙金

Wonders Music Awards 2016

年度推薦華語歌曲 金獎

不為誰而作的歌 - 林俊傑
作曲: 林俊傑
填詞: 林秋離
...
Wonders 發表於 2017-1-21 22:40

年度華語歌好高汁