返回列表 發帖
佢咁耐無開 唔期望佢唱太冷門啦~唱幾首好耐無唱既就已經好好

BTW~可唔可以唔好再用大陸巡迴張POSTER 又娘又核突

雖然無乜可能...但真心希望佢出DVD 畢竟1X年無出過DVD啦

出dvd要好多版權費,佢都無唱片公司,點出碟啊
阿mark 發表於 2018-1-22 17:05

睇下有無心做既JA~個陣周慧敏DEEP V都係自己買版權出
仲何韻詩都係自己買版權出啦~

覺得其實佢無乜時間彩排練歌~拍戲又要宣傳

又要都只期望換走多D國語~想快歌加番G FOR GIRL/我@你

南乜鬼亞丫 除左280 兩日780480仼禁
hinz 發表於 2018-2-5 11:29

我半個鐘前禁個陣已經無哂5/5 $780啦啵~
宜家再CHECK都係無

GiGi透露過兩天跟丈夫帶同Sofia到新加坡玩,兼探望楊采妮等朋友,返港後便開始為5月紅館演唱會作準備。佢話 ...
l00540 發表於 2018-2-22 10:04

自己就唔想加....

點解我睇另一個報導
佢話想睇下公售時會唔會加多場...
John 發表於 2018-2-23 04:26

D報紙佬~真係...

GIGI Facebook 分享了《我們的永遠》

十分難唱~~~
l00540 發表於 2018-2-23 09:43

我印象中好似無LIVE過

如果華納肯出復黑DVD就好喇
l00540 發表於 2018-2-26 14:15

祈禱佢肯買版權出今次DVD~嗚啊~~~~~

聽番呢個四月花火 宜家佢唱歌真係好左好多

唯一機會係MY little Sofia
l00540 發表於 2018-3-20 10:41

其實唔想睇...寧願佢唱多兩首歌好過

今次一洗香港G夜頹風
兩場賣哂~

咁睇黎下次要再申請場地都無咁難啦

其實佢以前唱live 好差咩?
身邊好多人都話佢唱歌唔得

但我上次去睇佢鄭中基演唱會同今次上流行經典50年 ...
放空 發表於 2018-4-8 08:52

的確麻麻~你有時間可搵02/03演唱會LIVE聽下~   宜家好左好多~

直接出限量CD好過啦= =

演唱會倒數16天

今次演唱會將有B-side classic
就由這一首展開序幕吧

#卡帶 #由A面 ...
l00540 發表於 2018-4-18 20:45

B面第一首既MV 我原來無睇過....影到佢好老...

其實唔敢諗佢唱咁多SIDE TRACK架啦~
畢竟咁耐無開既歌手 好多人都想佢唱番D大路好耐無聽既歌~

上次演唱會RUNDOWN 參考

1. I’ll Be Loving You
2. 一年之計
3. 口香糖
4. 膽小鬼
5. 一天一天

6. 死心塌地
7. 密雲 (1/2)
8. 限期
9. 家有小熊

10. 新居 (彈結他)
11. 灰姑娘 (打鼓)
12. 中意他
13. 不要驚動愛情 (鄭秀文合唱)
14. 落錯車 (鄭秀文)

15. 煙花三月 (給以往的戀人) (2/3)
16. 同班同學 (給以往的自己) (2/3)
17. 等人 (給未來的戀人) (2/3)
18. 女人本色 (給未來的自己) (2/3)

19. abcdefGG
20. 長島冰茶
21. 比堅尼
22. Bad Boy
23. Today (握手位)
24. 娛樂大家 (握手位)
25. 落難皇后
26. 至死不遇

27. 高妹正傳
28. 夏花秋葉
29. 兩個人的幸運 (1/2)
30. 他喜歡的是你
31. 嫌棄

1st Encore:
32. G For Girl
33. 某年仲夏
34. 出走地平線
35. 花火

2nd Encore:
36. 短髮

其實開PART TWO都有得諗...
不過我覺得佢未必想...
我覺得佢其實可以加多場...反正基仔10號先開 其實夠時間開多場...

不過今次爆真係我諗佢自己都估唔到...畢竟上次太頹(不過又公平D咁講佢上次1月5日先公佈2月尾就開 太趕)

私心覺得上次好睇D...