返回列表 發帖
@stopzi 就快開波
我們的總和

銀行一開波就衝發球
stopzi 發表於 2018-3-16 23:37

可憐我koshe一開局比人脆攔幾球
我們的總和

今日幾個攻手都唔錯
Lonneke狀態好似幾好
我們的總和

第二局中啲一傳又啲差
前排朱朱強攻都打唔死
stopzi 發表於 2018-3-17 00:11

唔下球 又變負效率 頂
我們的總和

調整攻都唔敢發力打了
stopzi 發表於 2018-3-17 00:16

換埋小羅上

22號仲要打歐冠客場
我們的總和

靚靚Naz女士二換三上場
我們的總和

比人吹左兩個笑死
stopzi 發表於 2018-3-17 00:24

有傷算啦
只可以講Guidetti太大膽
我們的總和

即刻換返
stopzi 發表於 2018-3-17 00:27

好彩朱朱局點打左個爭氣波
我們的總和

即刻換返Dobriana無啦啦接失一傳
明明成局都頂得唔錯
stopzi 發表於 2018-3-17 00:27

銀行拎埋第二局Gala個教練嬲到呢
我們的總和

6分之後攔左三分返黎
我們的總和

2018年度日本女排29人大名單

https://www.jva.or.jp/index.php/international/hinotori_nippon/2018
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們的總和

Erika!!!! 打埋東奧先走
stopzi 發表於 2018-3-19 20:35

Setter方面田代竟然重返國家隊 久美之前又話想盡快確立主二傳
接應祖藍回歸競爭好激烈 地板女王+亞錦賽MVP新鍋冇傷病會好穩
唔知黑后女士呢個日本人眼中既天才少女同荒谷女士呢兩個邊攻實力點
大野唔入大名單好傷心
大隊長係咪當自己係fofao?
我們的總和

乜原來Walewska仲打梗

其實每個位置都唔算話有絕對實力
真係要睇排聯打成點
再決定世錦賽嘅名單{ ...
stopzi 發表於 2018-3-19 21:14

人員配置黎講年紀都偏大
去到東京2020都差唔多二到尾 如果冇天才少女突圍
我們的總和

係呀 08 年嘅仲有好多都喺到
仲喺到嘅有 Paula , Thaisa , Fabiana , Jaque , Fabi
Sheilla 應該唔會再返黎 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-19 22:03

差唔多係久美bb一手培養出黎既閨女們點會冇私心
我們的總和

曰女29人大名單竟然無一個身高達一米九,身高劣勢如果場場要打五局真係死得!! ...
universal 發表於 2018-3-20 09:14

身高劣勢既佢地上年打幾場3:2仲要有d都贏到喎上年
人地個體系不嬲都唔係要高 你第一日睇比賽咩
依家呢隊日本隊下三路比里約周期更好 雖然唔高但係兩次用防守磨死巴西唔係野少
千期唔可以睇少佢地囉
倫敦周期前車可鑑
我們的總和

其實日本女排尋日公布咗大名單既同時都公布埋今年一系列既計劃
呢個日程好明顯可以睇到日本女排今年係有野心, 世錦賽分組有優勢只要拉到荷蘭/巴西/塞爾維亞其中一隊落水好大機會入六強,
同埋佢地應該揀咗兩個國家熱身 (融合亞洲快變+高點強攻既意大利, 高快代表美國 兩隊網上實力有返咁上下)

2/4 - 4/5 第一次集訓 (封閉)
5/5 - 10/5 意大利拉練
15/5 - 1/7 國家排球聯賽, 包括總決賽集訓 (當然呢個集訓係入到決賽先做)
3/7 - 19/7 第二次集訓
20/7 - 31/7 美國拉練
1/8 - 12/8 第三次集訓
19/8 - 31/8 亞運會
3/9 - 26/9 第四次集訓
29/9 - 20/10 世錦賽

https://www.jva.or.jp/hinotori_nippon/schedule.html
我們的總和

蛇姐強勢加盟 CSM Volei
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我們的總和

Krsmanovic !!! 點可以漏左佢 !
既然都係喺 Seramiksan 做咩唔叫埋 Boz 過黎
chanchan0909 發表於 2018-3-20 19:03

Krsmanovic唔識
東道主引援final 4另一個半區有好戲睇
我們的總和

我們的總和

快啦快啦  知你想睇 , 一有消息 pm 你
今年改左制 , 個名都改左了 , 叫 世界排球聯賽 { ...
chanchan0909 發表於 2018-3-21 18:48

第一句 定係我比fivb個標題呃咗
我們的總和

Gala打得好急燥...
我們的總和

GALA 需要倒輪次 !!!
Raba 對面係 Egonu 同 Chirichella , 佢應付唔到呢個攔網組合  ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:33

第二局夢幻開局
我們的總和

Kosheleva 改打大主 , 非常好嘅調整
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:38

koshe
我們的總和

Gala 個勢仲起度
扣完球單腳落地真係好恐怖
我們的總和

膝蓋扭親 , 不過而家坐左喺凳上面 , 情況應該唔太嚴重
不過呢場估計唔會上 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 00:54

冇大礙就好
落地果下見到真係嚇親
我們的總和

見到今日內媽嘅發球
真係覺得上場銀行行運啦
不過今日 Novara 嘅後防真係好糙 , 質量好一般 , 就 ...
chanchan0909 發表於 2018-3-22 01:23

Seda替補上場表現都唔錯
今日成隊開咗好多個ACE
我們的總和

要打第五局勝負難料啊
我們的總和

其實上一場內媽發球都好好只係今日Novara一傳太唔穩定
到第四局Novara相對穩定咗
相反局尾Gala一傳唔到位 ...
stopzi 發表於 2018-3-22 02:03

打到最尾Egonu失誤少埋
我們的總和

Egonu 發球輪又卡住咗
stopzi 發表於 2018-3-22 02:08

一攻唔下球
兩隊土超豪門都係死起第五局手上
我們的總和

我們的總和

2018年度土耳其女排29人大名單

Setter: Naz (VakıfBank) / Gamze (Galatasaray) / Buse Ünal (Manisa B.Şehir Bld.) / Aslıhan Kılıç (Halkbank) / Cansu (VakıfBank)

Oppsite: Neslihan (Galatasaray) / Ceren Kestirengöz (Kameroğlu Beylikdüzü Vol. İht.) / Meryem Boz (Seramiksan) / Ebrar Karakurt (VakıfBank) / Baladın (Eczacıbaşı VitrA)

Outside Hitter: Gözde (VakıfBank) / Neriman Özsoy (Toyota Queensesis) / Fulden Ural (Halkbank) / Meliha İsmailoğlu (Eczacıbaşı VitrA) / Şeyma Ercan (Beşiktaş) / Saliha Şahin (Karayolları) / Tuğba (VakıfBank) / Yağmur Mislina Kılıç (THY) / İlkin Aydın (Galatasaray)

Middle Blocker: Eda (Fenerbahçe) / Kübra (VakıfBank) / Beyza Arıcı (Eczacıbaşı VitrA) / Zehra (VakıfBank) / Yasemin Güveli (Karayolları), Aslı Kalaç (Galatasaray)

Libero: Örge (VakıfBank) / Şebnem Simge Aköz (Eczacıbaşı VitrA) / Aylin Sarıoğlu (Bursa B.Şehir Bld.) / Melisa Memiş (Kameroğlu Beylikdüzü Vol. İht.)

http://www.tvf.org.tr/milli-taki ... kadrosu-belli-oldu/

================================================

二媽內媽仲起度
我們的總和

二傳 Ozbay 終於入選,Ezgi 都仲係入唔到,GALA 係 Alikaya ? 呢個有 d 嘔心
接應 Polen 出局 ! Boz 喺到 ! ...
chanchan0909 發表於 2018-3-23 18:15

e家個Hande仲起度, 另外 Ebrar係銀行個青年軍黎
反而Gamze傳得咁差都有得入
土耳其既副攻線好豪華 Kubra Eda
杜魯爾果斷被放棄

銀行個小自由人入唔到係幾意外

睇完個大名單其實覺得個陣唔係太差, 但邊攻手反而係一個問題, 世錦賽真係要小心土耳其打雞血
我們的總和

Jerkov打接應Natalia被追發
無一個波係上得靚
stopzi 發表於 2018-3-25 19:14

追平了 巧感動
見到Boskovic比人脆攔咗兩球有種莫名奇妙既興奮
我們的總和

第二期集訓名單
Setter:姚 迪、孟 豆、丁 霞、孫海平、刁琳宇
Outside Hitter:張常寧、張軼嬋、段 放、李盈瑩
Oppsite: 龔翔宇
Middle Blocker:顏 妮、王媛媛、胡銘媛
Libero:王唯漪、宮美子

http://sina.com.hk/news/article/20180326/4/37/2/%E5%A5%B3%E6%8E%922018%E5%B9%B4%E7%AC%AC%E4%BA%8C%E6%89%B9%E9%9B%86%E8%A8%93%E5%90%8D%E5%96%AE-%E4%B8%81%E9%9C%9E%E6%9D%8E%E7%9B%88%E7%91%A9%E5%BC%B5%E5%B8%B8%E5%AF%A7%E5%9C%A8%E5%88%97-8642370.html
我們的總和

心痛koshe, 再次檢查之後確定係斷咗十字韌帶, 今個賽季會報銷
希望佢快d好返

https://www.instagram.com/p/BgyjSOzhZOL/?hl=zh-hk&taken-by=fc_kosheleva

如果Koshe缺席今年既賽事俄羅斯女排真係今年唔容易啊
我們的總和

Koshe關鍵時刻傷退 Gala今日用緊underdog既心態打呢場比賽 搏到盡
相反銀行第一局係咁飛一傳 失誤一堆 第二局銀行一定要調整下心態
我們的總和

今日古sir換人換得好成功 成功反cup
Cansu 小羅都有功勞
我們的總和

今日d一傳的確係麻麻
CRS 發表於 2018-3-28 00:12

局尾就係衰起一傳度 連送兩個探頭
我們的總和

感覺好似打得好辛苦
CRS 發表於 2018-3-28 00:55

臨局尾又比gala反超
我們的總和

一傳接唔好之下
又攔唔到內媽嘅球
stopzi 發表於 2018-3-28 01:24

終於諗到小羅換lonneke
慘喇 又比gala拉開四分 gala真係放手一搏
我們的總和

賽點朱朱一個ace追平呀
打加時 仲有機會!!!!
我們的總和

界外追球再打調攻 朱朱好型
我們的總和

笑死 佢愈嬲 朱朱就愈攞分
stopzi 發表於 2018-3-28 02:06

Gala個教練好似仲發緊癲
挑戰當暫停用 你估個個都係郎平咩
我們的總和

我們的總和

追平!!!!!!!!ommmmmmmmmggggggggggggg
stopzi 發表於 2018-4-3 21:37

好睇 第三局 16:13兩邊個防反好痴線

第五局 真係最後一局喇
我們的總和

2018年度意大利女排28人大名單
Setter: Carlotta Cambi / Ofelia Malinov / Alessia Orro / Isabella Di Iulio
Outside Hitter: Lucia Bosetti / Alice Degradi / Myriam Sylla / Alessia Gennari / Anastasia Guerra / Elena Pietrini / Sylvia Nwakalor
Opposite: Paola Egonu / Serena Ortolani* / Anna Nicoletti / Camilla Mingardi*
Middle Blocker: Beatrice Berti / Sara Bonifacio / Cristina Chirichella / Anna Danesi / Raphaela Folie / Alexandra Botezat / Rosellla Olivotto / Marina Lubian / Sara Fahr
Libero: Monica De Gennaro / Chiara De Bortoli / Ilaria Spirito / Beatrice Parrocchiale

恭喜Mazzanti老婆入大名單
應該冇甩漏 有錯可以提出
* 主攻/接應都可以打

http://www.federvolley.it/news/nazionale-femminile-seniores-la-lista-di-davide-mazzanti-la-stagione-2018
我們的總和

https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2018-04-05-vakifbank-istanbul-volero-zurich-len
無ac嘅話只 ...
stopzi 發表於 2018-4-5 23:54

平時好多廣告 今晚load一個就睇到
我們的總和

第一場半決賽有少少lag希望今晚順順利利
stopzi 發表於 2018-4-5 23:59

我冇乜點lag, 話說二媽隻腳包到咁既
我們的總和

朱朱飛身救波 仲要對位
係咪想J死我
stopzi 發表於 2018-4-6 00:35

個防守好靚!!!!! 二媽反擊打中
我們的總和

朱朱十大防守之一
對面Lazic 同Laura嘅一傳實在太嚇人
係Popovic叫做穩定少少 ...
stopzi 發表於 2018-4-6 00:48

Zurich既球員面對銀行既高攔網扣球好難過得到
恭喜銀行晉級 Final 4
我們的總和