返回列表 發帖
Exactly

AB好明顯聽得出中段開始跌watt
反而胡鴻鈞Keep到全程
Frankiekiekie 發表於 2020-12-17 13:46

咁AB一開始起點咁高 大家期望太高姐
John頭果幾輪真係對佢無咩印象

公平講句 單論琴日表演可能差唔多 (但二揀一我會揀AB)
但論未來發展 始終AB有班受落女粉 將來發展會幾好
希望ViuTV 將來畀多少少機會John ...

佢勁得來畀人感覺太理所當然,真係唔會引到好多人投票畀佢,只有靠評審拉高佢個分 ...
SugarFree 發表於 2020-12-18 23:43

算啦 其實佢就算冠軍左都唔會多左好多人留意
感染力既野係要磨練出黎

但佢入到十強又可以多兩個表演 希望佢可以繼續進步
想佢第十 大家會鄧佢唔抵 可以積下觀眾緣 好過萬人圍攻

真係唱得好既遲早都有人recognize (e.g. gin lee / joey)

的確表演有冇失準唔係最重要因素,表演好睇加埋本身節目入面要show到自己係一個有血有肉嘅人先係重點 ...
SugarFree 發表於 2020-12-19 00:11

其實表演失準都視乎觀感
有啲音一走 你就出曬戲 好難enjoy到

始終係競爭比賽 我覺得連表演都做唔好 唔值得有好既名次 ... (講所謂星味/潛質前提係佢要做得好一個表演...)

終於睇返 想自由 LNFSG 同 彳亍 呢三個表演 先唔評前兩個

我真心覺得雲姨係唱得好 本身首歌難度 ...
JasOh103 發表於 2020-12-29 01:04

LNFSG好正其實
彳亍最衰係畀Kay唱過 聽落差啲
覺得Cloud兩round掉轉可能好啲

但想自由啲高音基本上無個音上到

再看一看連登推算的成績,阿Ben第一回合是26分,Ansonbean是31分,葦璇是37分,排尾二的阿Ben要爭入 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-12-30 11:05

其實唔關事 葦璇第二round低AB 6分就追過啦?
第二round 葦璇慢歌仲畀Ivana彈 AB最勁既跳Rap 追到6分有幾出奇
咁Ben個performance追到第三都合理 (given that first round 同葦璇分差咁多)
唔明點解啲人懷疑做馬 有其他原因?