返回列表 發帖
個名係型係靚,但係太大啦,會遮曬全部嘢
...

hea整
btw未搵到中文字幕所以打英文算
艾石仔 發表於 2015-5-16 22:46

都話hea整都好過寰亞整既 btw, 呢張圖應該好match個 let's begin logo
...

咁樣好好多
itunes 廣告用咁,好心封面就用呢個啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
...

間公司可唔可以折左佢???只碟毫無誠意lor.. d 歌唔執都拎d未病既頭五場啦...
大傻簡直係世界級災難..好心執下 / 換其他場次d錄音啦
私奔堆男人聲又咩料??
...

私奔 仲有噴氣聲
終極跳舞嗰part 都係災難級
明明睇嗰陣都唔覺唱成咁
定係收音實在太差 {:4_102 ...
jasonng 發表於 2015-5-25 23:41

就算收音差都可以執,間公司真係由cover到後期都x.x 真係噴到傻,早知唔係yesasia pre-order啦..真係買都係備面人瑞...
...

蝦米 音樂已經有完整版 希望可以令我改觀
...

http://m.weibo.cn/1405384145/CjwHqoWwM
----
完整版Weibo link..
...

聽左幾首慢歌, 都唔係大家講到咁差者.......
千嬅唱果part 完全冇問題
出事既係後期製作{ ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 00:50

快d 聽 大傻果part  私奔真係聽到我個心離一離..d vocal back up
...

痴線!!!!!點解會咁勁噴氣聲!!!現場聽果陣都冇!!!
點解公司係都要揀哩個噴咪版. ...
Kyle_ 發表於 2015-5-26 01:12

其實慢歌真係ok +份情懷我收貨...
快歌 人瑞都話拎條命來跳都唔搵場好d既來倒米,寰亞真係88得
...

最好的債live cd version消左"你是最好那段債"喊位 變返正常
fifty1205 發表於 2015-5-26 16:10

應該執既唔執,唔應該執既就多手
...

終於聽完壓軸快歌part,私奔同開大真係好驚嚇 另外三首都接受到
抬頭 冇收錄丁生亂入版
好 ...
fifty1205 發表於 2015-5-26 16:56

https://www.youtube.com/watch?v=78WsnPQSNyo
對翻youtube應該係第四場
...

我都覺!!!!
因為個演唱會
我重新愛上左 化 可惜我是水瓶座 熱血青年 原來過得很快樂 處處吻 呢d已經本 ...
electric 發表於 2015-5-26 21:41

點解 化 咁underrated
...

終於聽到 好不容易遇見愛

真係好正!!到outro完全可以記翻人瑞慢慢 華麗轉身 走向偏台果種震撼感

-------------
我發現我全部慢歌都差唔多收貨
...

無啊。香港甚少有歌手出演唱會碟有歌詞本
fifty1205 發表於 2015-5-26 23:19

睇到入面張粉紅色衫+黑裙就更加覺得好適合做封面
...

April:有呀 預咗喺dvd㗎喇 之前因為2cd唔夠位擺 所以先冇落 (微博私信覆我)
超興奮啊!!! ...
fifty1205 發表於 2015-5-28 13:43

另外四首?有冇嘉賓??
...

我淨係問DVD會唔會有返最後的歌同煉金術
fifty1205 發表於 2015-5-28 14:05

好掛住iPhone Samsung版 習慣失戀啊 咁 假如 / 楊千嬅 都好大機會出現係dvd

我認為全碟最正係翅膀下的風,居然無人提???
我等我在 發表於 2015-5-28 14:05

翅膀下的風 加埋個燈光show 正D
...

唔排除煉金術係尾場清唱version
fifty1205 發表於 2015-5-28 14:38

如果係咁 我會更加支持寰亞折左去
...

頂唔順佢把老牛聲
咁既唱功仲學人出live cd
linda 發表於 2015-5-30 18:36

周柏豪 cd 討論區 係另外一邊wor  
--------------

原來出live cd 一定要唱功好?
咁應該得幾個仲活躍既歌手可以出live cd

Anyway,今次個show好多人都讚好,至於個live cd 既收音真係wfc?
...

呢首真係世界級悶, 成個RUNDOWN最唔鐘意就係呢首

換成  我的生存之道 或者 我係我 (REMIX) / A ...
Jacz 發表於 2015-5-31 23:08

如果要唱d感慨自己走過 不如唱 嬅麗緣 啦,成日tag自己既時光隧道
...

美瑞生完仔之後記性咁差, 呢首歌詞好有難度喎
Jacz 發表於 2015-5-31 23:26

反正都慣左人瑞忘詞啦  整首 飲酒思源 配 好不容易遇見愛 真係downgrade曬成part
...

又會成句lur咗去架喎  
咪係lor, 真係唔明點解要揀呢首, 大把好選擇啦 ...
Jacz 發表於 2015-5-31 23:39

我唔介意噶  反正好多歌都亂唱
比如 姐妹 我總太愛人 逼到愛人 變作情侶再變生疏
...

雖然好多歌想佢唱, 但今次個RUNDOWN真係幾乎無可挑剔了

最估唔到係佢會唱身份證歌同花與愛麗絲
同埋用勇 ...
Jacz 發表於 2015-5-31 23:44

其實好多part都好有故事性

要數哩D真係數到2046
最經典都係小城大事, 唱左十一年都係 只因追憶不怕愛會終止 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-31 23:44

上次微博有人統計過,呢句出錯率好似係100%
...

Sammi果隻半個月就出到
偏心到
nicknicknick 發表於 2015-6-8 19:09

結果Sammi d fans 咪成日話 寰亞 偏心 人瑞
根本寰亞兩邊都hea
...

微博有人話 dvd 7月先出
...

DELAY 再DELAY..............
Kyle_ 發表於 2015-6-16 19:07

仲要冇quality 果下先死
...

捨得出dvd未?
...

我見個post 冇啦啦推返出黎,以為有dvd 消息
比你fake 左
Kyle_ 發表於 2015-6-23 22:56

特登引你幫愛瑞力出來  
7月都來啦,消息都冇半個
...

Omg 習慣失戀啊
好啦,我唔怪 寰亞拉

有金句回顧 但 冇 我係我 果part
...

諗住唱k有得唱深紫色。。。。
火鳥呢。。。。
mychart- 發表於 2015-7-2 17:58

逼你買曬 cd+dvd
有嘉賓算係咁
...

係呀,第一同第六場著哩條
Kyle_ 發表於 2015-7-2 19:47

死都唔用粉紅色裙做封面
...

唔知dvd既开大 热血 会唔会又係cd个场呢
kenvincy.cn 發表於 2015-7-2 20:53

有畫面應該冇咁災難級

------
人瑞真係勁,咁就吹左差唔多一頁
...

蛋蛋居然肯放版權
定係出果9隻碟蝕到喊要靠呢筆版權費冚返條數 ...
阻住 發表於 2015-7-2 22:02

半邊生命 係咪 可以換到 習慣失戀 版權
...

其實真係唔想要d嘉賓...只係bonus
我係愛嬅 唔係愛嘉賓...
John 發表於 2015-7-4 02:26

愛瑞唔愛祖
...

我都想講冇佐「化」,見你未蒲頭就算了
同埋「化」始終係甲音樂出品,有冇都唔大影響  ...
Jacz 發表於 2015-7-4 15:50

成堆人 underrated 化
...

話說 寰亞未po過關於呢個碟既嘢
...

阔别三年后再次到云顶云星剧场,势必为大马歌迷朋友们带来一场难忘的听觉享宴!你們準備好全场大合唱了吗? ...
Jacz 發表於 2015-7-10 14:51

Me 想死  考緊final, 唔係KL
...

有藉口去馬來亞!
John 發表於 2015-7-10 21:00

最近馬幣貶值  但係雲頂場非常唔好
...

痴線 珍惜生命呀!

鄧你慘

有冇人係 hmv 以外見到 dvd?
mix_nzi 發表於 2015-7-11 13:47

尋日睇到人瑞share即刻想死 btw,其實馬航都ok安全 出事後我都搭過幾次
---------------

要等碟運來大馬好慘
...

雲頂 聽日開始賣飛! 快點千嬅我
John 發表於 2015-7-12 15:23

有20% discount
...

千千係making-of度話Joey成日上佢屋企!!睇唔出佢地咁frd...
睇DVD覺得唱得比CD好好多,唔通係幻覺?

PS ...
黃家正 發表於 2015-7-15 20:58

之前又話過新年Torres 有收JY 紅包
...

呢次有新加坡站 真係好勁 希望呢次唔好再撞時間
...

知唔知係幾時 有興趣去
electric 發表於 2015-8-5 06:27

個poster 淨係寫 coming soon.. 有further info 再share
...

楊千嬅 Miriam Yeung 【Let’s Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live (Bluray)】
發行日期: 18/08/2015
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌 回憶滿載 一次公開
特別收錄:
Making of Let’s Begin 製作花絮
煉金術 / 飛女正傳 / 楊千嬅
Bluray:
1. Overture / 勇 2. 狼來了 3. 數你 4. 小城大事 5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目 6. 因為所以 7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠 9. 處處吻 10. 色惑 11. 斗零踭 12. Overture 13. 出埃及記 14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風 16. 少女的祈禱 17. 楊千嬅overture 18. E-714342 19. 冰點 20. 笑中有淚 21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子 23. 最好的債 24. 大傻 25. 私奔 26. 開大 27. 熱血青年 + 大激想 28. 抬起我的頭來 29. 飲酒思源
30. 好不容易遇見愛 31. 假如讓我說下去 32. 最後的歌
Bonus Feature:
33. 習慣失戀 (容祖兒 / 楊千嬅)
34. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
35. 你最珍貴 (張學友 / 楊千嬅) (視聽版)
36. 小飛俠 (周柏豪 / 楊千嬅) (視聽版)
37. 大激想 (陳奕迅 / 梁漢文 / 楊千嬅) (視聽版)
38. 煉金術
39. 飛女正傳
40. 楊千嬅
41. Making of Let's Begin

出處 : 寰亞 FB
...

你等澳洲站啦BTW OT下先, PH去澳洲你會唔會去睇
------------------------------------- ...
Kyle_ 發表於 2015-9-19 16:09

係,insta睇到距係彩排
...

痴線,好不容易果part cut曬
...