返回列表 發帖
入場支持祖粉先
jasonng 發表於 2016-12-29 21:17

thx jasonng
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

好圓
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 21:20

用圓規姐
二〇二三年度全女班投票

07. B面第一首

全女班十大第五位
梁詠琪 ——《B面第一首》(122)
01>02>06>05>02>10>07>07>04>03>07>09>09>07

全女班十大第四位 TAG
無需相處 無需風雨
無需要負擔相戀的害處
模仿親暱 模仿一起過日子
製造遐想足夠自娛
如公開了 難以捉住
惟恐你避開就不好意思
示愛都講暗語 但願熱情止於
幻想你 有了靈魂支柱
二〇二三年度全女班投票

122>171 可恥
RVHOCPC 發表於 2016-12-29 21:27

都拎兩首喇
讓吓前輩喇
人地唔拎得幾多
都就返歸相夫教女
二〇二三年度全女班投票

08. 這首歌的名字是秘密

(呢首都趕唔切啊同埋已經無嘢再可以俾我偷嚟用 sor sherman

全女班十大第四位
鍾舒漫 ——《這首歌的名字是秘密》(204)
07>07>07>06>06>06>03>05>01>01

全女班十大第三位 TAG
(小儀 Mode)容祖兒~ 新貴~
二〇二三年度全女班投票

容祖兒夠係前輩啦 咪又係200分調落第十
RVHOCPC 發表於 2016-12-29 21:31

祖兒今晚掃獎所以唔 CARE 十大喇
很定係鍾輸慢
唔好問我點知
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 21:30

cho fsns are so smart
二〇二三年度全女班投票

09. 新貴

喇新貴呢首歌呢係講述一個失咗戀嘅女仔,
隨住時間嘅沖淡已經放下咗段感情,反而嗰男仔仲耿耿於懷...
嘩容祖兒今晚一啲都唔舊歡喎~
「舊!我最近先攞咗個二十五週年金針雲耳獎,真係想唔認老都唔得吖~」
其實喺我哋嘅台下都有一班好漂亮嘅新貴等住上位噶!不過今年就有請每年都坐喺台下面嘅阿 Joyce 上嚟頒獎~
「阿 Joyce!(抱)喔唔得噶!對鞋無踭噶!(笑)多謝!」
「其實我真係無諗過可以憑新貴攞到歌曲,但你哋俾咗個好大嘅驚喜我,我會繼續努力...」

全女班十大第三位
容祖兒 ——《新貴》(258)
02>02>03>04>04>03>03>03>03>01>01>03>XX>04>04>03

全女班十大第二位 TAG
有請我哋嘅頒獎嘉賓視帝 Moses 陳豪
阿 Mo 吖你今年套《潮流教主》聽講成為咗榜主嘅電視劇 Top Pick 喎
「Oh Really? Thank You! 我覺得佢真係好有 Taste~」
係《潮流教主》入面有好多嘅傳奇喎!
好似你飾演嘅葉朗就係時裝界嘅傳奇,
而羅仲謙所飾演嘅范國邦就係 Model 界嘅傳奇。
不過數到香港人最有共鳴就一定係張逸寧喇,
佢拾級而上,由一個小職員慢慢憑藉自己嘅努力,
亦都靠住知音人嘅賞識,另佢一步步成為新一代嘅潮流教主。
呢個咁勵志嘅傳奇故事其實都同我哋嘅得獎者有啲相似。
事不宜遲,馬上有請阿 Mo宣讀賽果!
「嘉欣!上嚟攞獎!」
二〇二三年度全女班投票

10. 你是你本身的傳奇

(呢個 MV 啲字本身已經好正喇!

全女班十大第二位
方皓玟 ——《你是你本身的傳奇》(170)
04>03>02>01>01>02

全女班十大第一位 TAG
(坐去泳兒隔離)頭先陳豪話「嘉欣!上嚟攞獎!」我見到你好似震咗一震喎
「係啊因為其實我自己係叫陳家欣,所以以為自己有機會,不過應該都唔係我(灰)」
咁又唔好咁灰心,其實仲有一首十大未頒嘅~
「至尊歌?唔會係我喇!」
咁你睇好邊個攞呢個至尊歌呢
「祖兒啊,祖兒首《無人知道雙子座》幾好。」(撕開個信封
家欣!上嚟攞獎!(泳兒爆喊 O 嘴)
二〇二三年度全女班投票

至尊歌係咪會用返呢個
chanchan0909 發表於 2016-12-29 21:43

係啊
你是你本身的傳奇
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 21:43

你又唔俾呢首十大
可能係我結婚了
RVHOCPC 發表於 2016-12-29 21:50

呢首我好似 07>XX
二〇二三年度全女班投票

11. 四不像

全女班十大第一位
全女班至尊歌曲大獎
泳兒 ——《四不像》(342)
06>06>06>05>05>05>02>04>02>02>08>05>04>02>01>01>01>01

二〇二三年度全女班投票

12. 中場休息:美轉 Medley

歌曲獎後小結
02 容祖兒 / 泳兒 / AGA
01 方皓玟 / 鍾舒漫 / 梁詠琪 / 謝安琪 / 林欣彤
二〇二三年度全女班投票

台下反應
jasonng 發表於 2016-12-29 21:56

so sad
二〇二三年度全女班投票

嘩!好精彩吖!真係聽出耳油,大家快啲俾多啲掌聲汪阿姐先!
咁喺呢個時候亦都請汪阿姐為我哋揭曉「全女班生力軍金獎」!
首先問吓阿姐先喇,您覺得作為一位新人要有咩條件先可以攞到呢個獎呢?
「我覺得一個新人一定要勤力喇,有天份喇,學嘢要快,因為機會係唔等人噶!
當然亦都要謙虛喇,要尊重我哋呢啲前輩,要有禮貌,有嘢唔識要虛心請教我哋,我哋肯話你呢就姐係袋錢落你袋,唔好駁嘴!」
唔該曬阿姐,真係警世通言吖!一於睇吓以下呢位得獎者有無上述特質!
二〇二三年度全女班投票

13. 強弱

全女班生力軍金獎
鄧小巧 (57)
上榜歌:雅俗 (15)、煩可寧 (12)、荒唐 (3)
冠軍歌:強弱 (27)

02 谷微 21
03 JC 6

歷屆全女班生力軍金獎得主
2012 — 陳僖儀
2013 — AGA
2014 — SIS樂印姊妹
2015 — JUDE
二〇二三年度全女班投票

14. 月球下的人

之後係「全女班傑出表現大獎」
有請我哋嘅頒獎嘉賓——2013年度全女班傑出表現大獎得主 Gin Lee

入圍「全女班傑出表現大獎」最後五強
01 / AGA
02 / 黃浩琳
03 / 鄭欣宜
04 / 陳凱彤
05 / 許靖韻
二〇二三年度全女班投票

15. 獨一無二

「我嘅好姊妹!AGA!」

全女班傑出表現大獎
AGA (355)
冠軍歌:圓 (171)、孤雛 (156)、獨一無二 (28)

既然 Gin 同 AGA 都喺個台上面
不如兩位一齊合唱呢

02 鄭欣宜 171
03 陳凱彤 63
04 許靖韻 41
05 黃浩琳 26

歷屆全女班傑出表現大獎得主
2012 — 林欣彤
2013 — Gin Lee
2014 吳若希
2015 連詩雅
二〇二三年度全女班投票

祖兒表示要至尊碟+女金先可以安撫到我
jasonng 發表於 2016-12-29 22:13

AGA 拎到第三個獎 , 祖兒超級黑面
二〇二三年度全女班投票

之後到「全女班幕後大獎」
有請四位評審上台揭曉頒獎

最佳旋律評審:chanchan0909
最佳填詞評審:RVHOCPC
最佳編曲評審:bagfgfcde
音樂錄像評審:jose

二〇二三年度全女班投票

AGA 今日可以上幾多次台
  呢d豬肉獎唔係俾d無十大歌手咩 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-29 22:20

AGA 拎完就可以 FREE 翻出嚟做豬肉獎
二〇二三年度全女班投票

四位可以揭曉噶喇
二〇二三年度全女班投票

多謝曬四位專業評審
二〇二三年度全女班投票

20. 不愛之恩

緊住到「全女班組合金獎」
有請我哋嘅頒獎嘉賓——2012年度全女班組合金獎得主 Twins

好多人都以為係五個人嗰隊,但其實得獎嘅係二人組合
二〇二三年度全女班投票

@jasonng 快啲出嚟舉牌
二〇二三年度全女班投票

21. 謝謝你

全女班組合金獎
SIS樂印姊妹 (131)
上榜歌:新世界 (5)
冠軍歌:謝謝你 (126)

02 Super Girls 121
03 Twins 20
04 A2A 4
05 As One 2

歷屆全女班組合金獎得主
2012 — Twins
2013 — 從缺
2014 — 從缺
2015 — A2A
二〇二三年度全女班投票

自己頒俾自己
kevinlai1621 發表於 2016-12-29 22:42

下年可能有機
不過今年真係無
二〇二三年度全女班投票

數字會員tag錯左, 應該tag個俾十大佢地嘅d會員
kevinlai1621 發表於 2016-12-29 22:51

其實我都有諗過俾十大 SIS
組金就可以俾 SG
但最後因為十大唔夠位
所以唯有犧牲 SG
二〇二三年度全女班投票

22. 大了一歲

入圍「全女班至尊唱片大獎」最後五強
01 / AGA - Ginadoll
02 / Gin Lee - BeGin
03 / 容祖兒 - J-POP
04 / 鍾舒漫 - Sherman, I, Me and Myself
05 / 泳兒 - 鏡像
二〇二三年度全女班投票

23. J-POP Dance Medley - 鴛鴦襪 / 閃光彈

全女班至尊唱片大獎
容祖兒 ——《J-POP》 (817)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙子座 (123)、新貴 (258)、鴛鴦襪 (67)、玩家 (86)、閃光彈 (75)

連同舊年嘅 黃昏點唱機 同 Gotta Get High,呢隻碟所有歌都係冠軍歌,一共取得10個星期嘅冠軍位置!

02 泳兒 - 鏡像 (407)
03 AGA - Ginadoll (327)
04 鍾舒漫 - Sherman, I, Me and Myself (230)
05 Gin Lee - BeGin (214)

歷屆全女班至尊唱片大獎得主
2012 — 吳雨霏《My January》
2013 — 容祖兒《小日子》
2014 — 孫燕姿《克卜勒》
2015 — 連詩雅《大了一歲》
二〇二三年度全女班投票

24. 最好的債

之後係三個投票獎項
有請舊年橫掃曬呢三個獎嘅千千為大家頒獎

「全女班我最喜愛的歌曲」領先五強
01 / 容祖兒 - 我好得閒
03 / 連詩雅 - 舊街角
04 / 方皓玟 - 你是你本身的傳奇
15 / 謝安琪 - 山林道
25 / JW - 矛盾一生

「全女班我最喜愛的歌手」領先五強
02 / Gin Lee
03 / JW
05 / 連詩雅
06 / 容祖兒
09 / 謝安琪

「全女班我最喜愛的演唱會」領先四強
01 / Twins LOL Live in HK
02 / 拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會 2016 香港站
05 / Shiga VS Shiga Live 2016
07 / JW王灝兒 "Stage of Grief" 2016 演唱會
二〇二三年度全女班投票

25-26. 山林道 / 拾回

全女班我最喜愛的歌曲
謝安琪 ——《山林道》(750 fun)

02 你是你本身的傳奇 260
02 矛盾一生 260
04 我好得閒 220
05 舊街角 210

全女班我最喜愛的演唱會
拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會 2016 香港站 (13 votes, 28.9%)

02 Twins LOL Live in HK 20.0%
03 JW王灝兒 "Stage of Grief" 2016 演唱會 11.1%
04 Shiga VS Shiga Live 2016 8.9%
二〇二三年度全女班投票

緊住到「全女班我最喜愛的歌手」
啊唔好意思啊謝安琪你係候選女歌手
麻煩你落一落去坐翻底先好唔好麻煩你
二〇二三年度全女班投票

750分
bagfgfcde 發表於 2016-12-29 23:19

山林道  首選 x 14 + 次選 x 02 + 三選 x 01
你是你  首選 x 03 + 次選 x 03 + 三選 x 05
矛盾一  首選 x 02 + 次選 x 04 + 三選 x 08
好得閒  首選 x 03 + 次選 x 03 + 三選 x 01
舊街角  首選 x 03 + 次選 x 02 + 三選 x 02
二〇二三年度全女班投票

27. 玩家

作為一個女歌手
如果第一次攞呢個「全女班我最喜愛的歌手」呢個大獎嘅時候
無試過喺台下面行上呢條樓梯好似唔係好完美
所以我哋有請容祖兒行上嚟攞呢個獎!!

全女班我最喜愛的歌手
容祖兒 (10 votes, 22.2%)

02 謝安琪 20.0%
03 JW 15.6%
04 Gin Lee 8.9%
05 連詩雅 6.7%
二〇二三年度全女班投票

28. 習慣失戀

千千話可以親手頒獎俾祖兒好開心
所以即興合唱一曲!

大家一路聽一路估三甲喇

全女班歌手銅獎
呢位女歌手喺 13 年攞完生力軍獎項之後 14 年、15 年、16 年從未停打入我哋既全女班十大。
今年更加係好事成雙,唔單止歌曲獎攞兩次,歌手獎都係!繼傑出表現獎之後今晚佢已經係第四次上台喇

全女班歌手銀獎
呢位女歌手繼 13 年之後再次推出自己既大碟,通過呢張專輯佢做咗好多新嘗試,
加上碟入面嘅兩首慢歌反應良好,令到佢首次嚟到女銀呢個位置

全女班歌手金獎
呢位女歌手 14 年同 15 年出完翻唱歌之後今年終於都出翻原創作品喇,
年度大碟入面既慢歌更加勇奪我哋四個星期既冠軍位置,
啱啱佢已經攞咗我哋一個至尊獎項,宜家拎埋個女金就真係雙喜臨門喇!
二〇二三年度全女班投票

連詩雅全部包尾 $@&%*%$^&^%@&$%*@$%
ed8671ed 發表於 2016-12-29 23:32

全部都入都五強已經好叻
二〇二三年度全女班投票

29. 為何要我愛上你

大家應該都好緊張
呢個時候先請去年嘅金獎得主

「喺過去呢一年入面我肩負住『全女班歌手金獎』嘅重任,
有機會去到世界各地宣傳廣東歌俾唔同嘅人認識,
that was truly an eye-opening and fruitful experience~
好希望新一任嘅金獎得主可以薪火相傳,青出於藍!」
二〇二三年度全女班投票

30. Superman

全女班歌手銅獎
AGA (355)
冠軍歌:圓 (171)、孤雛 (156)、獨一無二 (28)

(已經唱曬今年啲歌,唯有唱舊歌喇)

歷屆全女班歌手銅獎得主
2012 — GEM
2013 — 林欣彤
2014 — 王菀之
2015 — 吳雨霏
二〇二三年度全女班投票

31. 獨一無二

全女班歌手銀獎
泳兒 (407)
上榜歌:浮沙之路 (14)、我的情書 (28)
冠軍歌:四不像 (342)、獨一無二 (23)

歷屆全女班歌手銀獎得主
2012 — 吳雨霏
2013 — 薛凱琪
2014 — 吳雨霏
2015 — 林欣彤

大家都好單純喔
「繼 13 年之後再次推出自己既大碟」= 我自在 ➝ 鏡像
「新嘗試」= 空中瑜珈 + 新曲風
「兩首慢歌反應良好」= 四不像 + 獨一無二
「14 年同 15 年出完翻唱歌」= 共你痴痴愛在 + 這麼近那麼遠
「慢歌更加勇奪我哋四個星期既冠軍位置」= 新貴 2 wks #01 + 無人知道雙子座 2 wks #01
「啱啱佢已經攞咗我哋一個至尊獎項」= 全女班至尊唱片大獎
二〇二三年度全女班投票

32. 無人知道雙子座

全女班歌手金獎
容祖兒 (1008)
上榜歌:第一百個我 (52)、裝傻 (17)
冠軍歌:我好得閒 (208)、無人知道雙子座 (123)、新貴 (258)、鴛鴦襪 (67)、玩家 (86)、閃光彈 (75)、突然想愛你 (122)

歷屆全女班歌手金獎得主
2012 — 容祖兒
2013 — 容祖兒
2014 — 容祖兒
2015 — 連詩雅
二〇二三年度全女班投票

14 共你痴痴愛在
15 這麼近那麼遠
Wonders 發表於 2016-12-29 23:56

祖粉好醒
二〇二三年度全女班投票

33. 華麗轉身

今晚所有嘅獎項已經全部頒發完畢喇!
有請所有出席嘅歌手上台祝酒!
得獎固然值得高興,不過失獎嘅朋友亦都唔好唔開心,
因為好快就係新一年嘅開始,等我哋一齊華麗轉身!向自己嘅目標再!出!發!

經過那些年 跟你重回那天暑假
熱愛一切也昇華 心意無用多說話
經過那些年 恰似長流細水優雅
在我轉身的以後 再出發
二〇二三年度全女班投票

我一向都係CM至純真會員
jasonng 發表於 2016-12-30 00:03

我哋好愛你啊!
二〇二三年度全女班投票

係咪暗串祖兒
nicholashin 發表於 2016-12-30 00:09

呢句的確有少少 mean 已改
二〇二三年度全女班投票

等我今晚接棒頒獎俾祖兒
kel_kelvin 發表於 2016-12-30 00:13

期待
希望繼續有女金
二〇二三年度全女班投票

霸道!
kel_kelvin 發表於 2016-12-29 23:23

你話 K 粉霸道定我叫 K 落台霸道先
如果係後者其實唔關我事 , 段野係林海峰-inspired

二〇二三年度全女班投票

Bonus Tracks - 總結及後記

總結(歌手)
6.0 容祖兒
4.0 江海迦
3.0 泳兒 / 謝安琪
2.0 鄧小巧
1.0 方皓玟 / 鍾舒漫 / 梁詠琪 / 林欣彤 / 王菀之 / 鄭秀文 / SIS 樂印姊妹

總結(公司)
10.0 英皇娛樂
05.0 寰亞唱片
04.0 環球唱片
03.0 邁亞音樂
01.0 G Major Limited / 手工藝製作 / GME

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票

歌手
01 容祖兒 [ 我好得閒 70 + 24 + 20 + 24 + 18 + 12 + 20 + 20 = 208 ] + [ 突然想愛你 5 + 10 + 5 + 8 + 10 + 33 + 8 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 1 + 5 + 2 + 1 + 27 = 122 ] + [ 無人知道雙子座 5 + 6 + 10 + 29 + 41 + 12 + 20 = 123 ] + [ 新貴 25 + 30 + 18 + 15 + 10 + 14 + 12 + 12 + 14 + 39 + 28 + 15 + 5 + 10 + 11 = 258  ] + [ 鴛鴦襪 30 + 3 + 5 + 7 + 4 + 10 + 4 + 4 = 67 ] + [ 玩家 4 + 9 + 10 + 15 + 18 + 20 + 1 + 1 + 3 + 5 = 86 ] + [ 第一百個我 10 + 9 + 6 + 10 + 8 + 5 + 4 = 52 ] + [ 閃光彈 3 + 11 + 13 + 48 = 75 ] + [ 裝傻  8 + 5 + 4 = 17 ] = 1008
02 泳 兒 [ 四不像 17 + 17 + 17 + 12 + 10 + 16 + 20 + 15 + 31 + 27 + 5 + 9 + 15 + 17 + 31 + 29 + 32 + 22 = 342 ] + [ 浮沙之路 10 + 4 = 14 ] + [ 我的情書 17 + 8 + 2 + 1 = 28 ] + [ 獨一無二 15 + 8 = 23 ] = 407
03 江海迦 [ 14 + 22 + 20 + 22 + 22 + 28 + 25 + 18 = 171 ] + [ 孤雛 45 + 40 + 9 + 21 + 3 + 15 + 2 + 12 + 5 + 4 = 156 ] + [ 獨一無二 10 + 2 + 12 + 2 + 8 + 2 + 2 + 18 = 56 ] / 2 = 355
~~~~~~~~~~(03)~~~~~~~~~~
04 李幸倪 [ 雙雙 67 + 10 + 4 + 3 = 84 ] + [ 月球下的人 8 + 7 + 15 + 31 + 15 = 76 ] + [ 光環 12 ] + [ 芝麻開門 9 + 3 + 7 + 4 + 1 + 13 + 2 + 1 + 8 + 4 = 52 ] + [ 很想要吧 2 ] + [ 獨一無二 10 + 2 + 12 + 2 + 8 + 2 + 2 + 18 = 56 ] / 2 = 254
05 方皓玟 [ 你是你本身的傳奇 40 + 25 + 22 + 40 + 26 + 17 = 170 ] + [ 終於好天氣 6 + 1 + 4 + 2 + 9 + 5 = 27 ] + [ 還要去過生活 2 + 2 + 15 + 12 + 8 + 4 = 43 ]  = 240
06 鍾舒漫 [ 這首歌的名字是秘密 17 + 17 + 17 + 12 + 10 + 16 + 20 + 15 + 40 + 40 = 204 ] + [ 苦茶 17 + 9 = 26 ] = 230
07 連詩雅 [ 舊街角 68 + 26 + 35 = 129 ] + [ 血一般紅 21 ] + [ 一走了之 8 + 14 + 15 = 37 ] = 187
08 鄭欣宜 [ 女神 4 + 5 + 11 + 6 + 6 + 6 + 12 + 16 + 7 + 4 + 18 = 95 ] + [ 懶人包 3 + 6 + 3 + 9 + 1 = 22 ] + [ 無表面傷痕 1 + 24 + 6 + 5 + 9 + 1 + 2 + 3 + 2 + 1 = 54 ] = 171
09 林欣彤 [ 幸運是我 9 + 1 + 4 = 14 ] + [ 懸崖花 16 + 16 + 11 + 21 + 7 + 14 + 15 + 5 + 16 + 4 + 5 + 6 + 4 + 1 + 3 = 144 ] = 158
10 謝安琪 [ 拾回 3 ]  + [ 諸神混亂 17 ] + [ 山林道 15 + 17 + 25 + 19 + 12 + 38 + 11 = 137 ] = 157
~~~~~~~~~~(10)~~~~~~~~~~
11 王灝兒 [ 多少年  18 ] + [ 自由飛翔 18 ] + [ 豉油飛牆 2 ] + [ 太空人 3 ] + [ 小故事 39 + 5 + 9 + 1 + 1 + 1 + 1 = 57 ] + [ 矛盾一生 2 + 20 + 7 = 29 ] + [ Runaway 4 + 1 + 1 + 1 + 1 = 8 ] + [ Stupid BOII 2 ] = 137
12 梁詠琪 [ B面第一首 40 + 16 + 8 + 7 + 14 + 2 + 3 + 4 + 6 + 11 + 2 + 2 + 1 + 6 = 122 ] + [ 紅棉路上 4 + 2 + 2 = 8 ] = 130
13 孫燕姿 [ 在,也不見 1 + 1 + 1 + 1 + 11 = 15 ] + [ 簡愛 4 ] + [ 半句再見 1 + 15 + 22 + 14 + 3 + 23 + 1 + 8 + 1 = 88 ] = 107
14 麥家瑜 [ 給自己的命書 3 + 12 + 10 + 5 + 3 + 38 + 19 = 90 ] = 90
15 陳凱彤 [ Ah Oh 4 + 6 + 10 + 2 + 14 + 9 + 8 + 8 = 61 ] + [ 少女時代 2 ] = 63
15 鄭秀文 [ 衝過去 4 ] + [ 犀利 1 + 9 + 4 + 31 + 2 = 47 ] + [ 八公里 2 + 8 = 10 ] + [ Fabulous 1 ]  + [ 我不是歌手 1 ] = 63
17 陳慧琳 [ 偽君子 3 + 12 + 10 + 5 + 3 + 4 + 20 = 57 ] = 57
17 吳若希 [ 5 + 27 + 5 + 2 = 39 ] + [ 完美的生活 5 + 3 + 3 + 2 = 13 ] + [ 可以背負更多 5 ] = 57
17 鄧小巧 [ 雅俗 15 ] + [ 煩可寧 12 ] + [ 強弱 1 + 19 + 7 = 27 ] + [ 荒唐 2 + 1 = 3 ] = 57
20 閻奕格 [ 也可以 3 + 3 + 5 + 8 + 20 + 15 = 54 ] = 54
~~~~~~~~~~(20)~~~~~~~~~~
21 何雁詩 [ 最真心一對 12 + 2 = 14 ] + [ 只想可以跟你走 1 ] + [ 愛需要勇氣 2 + 1 + 10 + 18 = 31 ] = 46
22 許靖韻 [ 蝴蝶 3 + 7 + 3 = 13 ] + [ 大個之後 3 + 1 + 9 + 2 + 3 + 3 + 1 + 7 + 1 = 28 ] = 41
23 衛 蘭 [ 穿花蝴蝶 6 + 6 + 6 + 16 = 34 ] + [ 失戀的意義 2 ] = 34
24 王菀之 [ 之乎者也 3 ] + [ 該死的快樂 26 ] = 29
25 楊千嬅 [ 剛剛好 27 ] = 27
26 黃浩琳 [ 青鳥 26 ] = 26
27 谷 微 [ 安守本份 16 ] + [ 聽海 5 ] = 21
28 鄭 融 [ 親熱 20 ] = 20
28 雨 僑 [ 大奇蹟日 10 + 5 + 5  ] = 20
30 雷琛瑜 [ 天平先生 8 ] + [ 愛的履歷 2 ] + [ 我錯  2 ] = 12
30 糖 妹 [ 實驗青春 10 + 1 + 1 + 1 + 3 + 1 + 1 ] = 18
32 胡定欣 [ 從未知道你最好 17 ] / 2 = 8.5
33 鍾嘉欣 [ 我結婚了 8 ] = 8
34 薛凱琪 [ Miss Fiona 3 ] + [ Miss Tuen Ng 2 ] + [ 十年後的我 2 ] = 7
35 J C [ 說散就散 6 ] = 6
36 張惠雅 [ 自己的情歌 5 ] = 5
37 關心妍 [ 像我這樣的一個雅茲迪女子 2 ] + [ 空心人 2 ] = 4
38 劉佩玥 [ 一起向前 12 ] / 4 = 3
38 王君馨 [ 一起向前 12 ] / 4 = 3
38 黃智雯 [ 一起向前 12 ] / 4 = 3
38 陳凱琳 [ 一起向前 12 ] / 4 = 3
38  陳曉琪 [ 終身幸福 3 ] = 3
43 張紋嘉 [ 歌莉亞 2 ] = 2
43 李蕙敏 [ 不分不散 2 ] = 2
43 蔡立兒 [ 絕戀 2 ] = 2
組合
01 樂 印 [ 新世界 5 ] + [ 謝謝你 5 + 27 + 5 + 8 + 5 + 4 + 10 + 12 + 18 + 32 = 126 ] = 131
02 超 女 [ 無中生有 3 ]  + [ 有事發生 10 + 9 + 6 + 3 + 2 + 3 + 7 + 6 = 46 ] + [ 分手的美 25 + 21 + 11 + 5 + 10 = 72 ] = 121
03 美 孖 [ 不愛之恩 9 + 3 = 12 ] + [ 就說我們都是華麗的單身族 5 + 2 + 1 = 8 ] = 20
04 A2A [ You Ain’t Comin’ Back 4 ] = 4
05 AS1 [ Hey Ya! 2 ] = 2
二〇二三年度全女班投票

入場
二〇二三年度全女班投票

吳業坤(1)
二〇二三年度全女班投票

Kelv’s 2016十大摯愛金曲獎 - 第1、2首金曲

或者,自己從來只是配角,
一個不顯眼的配角,
為了搏得你注 ...
kel_kelvin 發表於 2016-12-30 20:55

係咪有四不像
二〇二三年度全女班投票