返回列表 發帖
全女班我最喜愛的歌手 TAG
呢個女歌手好多年前攞獎嘅時候
曾經講過自己「咩都無,心口得個勇字」
今個,我地一齊用呢個獎話畀佢聽
佢除咗有個勇字
仲有一大堆鐵票!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

全女班我最喜愛的歌手
楊千嬅(10票—得票率 22.2%)

歷屆全女班我最喜愛的歌手得主
2015 — 楊千嬅(得票率 25.0%)
2016 — 容祖兒(得票率 22.2%)
二〇二三年度全女班投票

全女班我最喜愛的歌手
楊千嬅(10票—得票率 22.2%)

歷屆全女班我最喜愛的歌手得主
2015 — 楊千嬅( ...
616.1314 發表於 2017-12-22 23:03

楊千嬅 — 得票率 22.2%
AGA — 得票率 15.6%
鄧小巧 — 得票率 11.1%
容祖兒 — 得票率 8.9%
Gin Lee — 得票率 8.9%
二〇二三年度全女班投票

全女班我最喜愛的歌
AGA ——《3AM》(投票得分:610)

歷屆全女班我最喜愛的歌曲得主
2015 — 楊千嬅《最好的債》(投票得分:720)
2016 — 謝安琪《山林道》 (投票得分:750)
二〇二三年度全女班投票

全女班我最喜愛的歌曲
AGA ——《3AM》(投票得分:610)

歷屆全女班我最喜愛的歌曲得主
2015 — 楊千 ...
616.1314 發表於 2017-12-22 23:08

3AM - 610
Come With Me - 480
和每天講再見 - 400
假使世界原來不像你預期 - 290
有夢要想 - 200
二〇二三年度全女班投票

林奕匡由草原跑緊上黎!
nicholashin 發表於 2017-12-22 22:57

希望林奕匡快D 寫歌俾祖祖
原來joey咁就攞左兩年
kevinlai1621 發表於 2017-12-22 22:57

ChoB 係咪好叻豬
全女班我最喜愛的歌手

余春嬌!

全女班我最喜愛的歌曲

3AM

希望全中 ...
放空 發表於 2017-12-22 22:57

恭喜你全中噶
我都投左美祖 正呀
放空 發表於 2017-12-22 22:58

good taste
諗起某位會員好on_咁話
「這樣比起你開一百場side cut音樂會的意義來得更大。」

Oh plz
...
bagfgfcde 發表於 2017-12-22 23:02

祖祖: I don't know, I don't care~ who the F is that bitch
希望明年容祖兒再奪!
IN 瑞士卷 we trust!!
siongguan 發表於 2017-12-22 23:04

瑞士卷  
二〇二三年度全女班投票

CWM好慘子
bagfgfcde 發表於 2017-12-22 23:10

期待霏B 出年奉愛之名捲土重來
二〇二三年度全女班投票

最後最後四個獎 !!

入圍「全女班至尊唱片大獎」最後七強
01. Gin Lee — Live In The Moment
02. HANA — 忘記我自己
03. 方皓玟 — My Spiritual Life
04. 王菀之 — Much Feeling Little Thinking
05. 王嘉儀 — Sophrology
06. 泳兒 — Short Stories
07. 衛蘭 — Love And The Other Things

入圍「全女班歌手金銀銅獎」最後七強
01. AGA
02. Gin Lee
06. 方皓玟
07. 王菀之
08. 王嘉儀
12. 泳兒
14. 容祖兒
二〇二三年度全女班投票

全女班至尊唱片大獎 TAG
今時今日 廣東樂壇嘅大碟可以話係買少見少
要搵到一張 GQ 嘅大碟更加係難上加難
而得獎嘅呢一張唱片...
要曲風 有曲風
要主題 有主題
要實力 有實力
其實洗乜成日回到過去話廣東歌新不如舊
活在當下 一樣有好歌聽
二〇二三年度全女班投票

全女班至尊唱片大獎
李幸倪 ——《Live In The Moment》(1045)
唱片監製:馮翰銘、Eric Kwok、Fergus Chow
上榜歌曲:緣.兩半 (58)、好風如水 (28)
冠軍歌曲:空姐 (185)、和每天講再見 (228)、今朝有酒 (280)、隨風而來隨風而去 (154)、曌 (72)、Live (40)

歷屆全女班至尊唱片大獎得主
2012 — 吳雨霏《My January》
2013 — 容祖兒《小日子》
2014 — 孫燕姿《克卜勒》
2015 — 連詩雅《大了一歲》
2016 — 容祖兒《J-POP》
二〇二三年度全女班投票

全女班歌手金銀銅獎 TAG
金銀銅三個女歌手

都係第一次攞我地嘅三甲

銅獎嘅呢位歌手
舊年佢憑住一首大熱嘅勵志歌成功入屋
得到好多樂迷嘅認同
今年佢繼續堅持自己嘅創作
繼續創造傳奇 首次嚟到女銅呢個位置

銀獎嘅歌手
老實講 我等佢出道真係等咗好耐
2009 年嘅超級巨聲嗰陣我已經好鍾意佢
所以我一直都好期待佢可能做一個職業歌手
唱更多屬於自己嘅好歌畀大家聽
後來我望住許XX、鄧XX 一個二個出歌出碟
而佢就繼續無任何消息
我都有少少洩氣 以為以後都無機會聽佢唱歌
估唔到喺舊年年尾 佢畀咗個好大嘅驚喜畀我

金獎嘅歌手
今年佢唔單止送咗一張 GQ 嘅大碟畀我地
仲提醒咗我地要活在當下
Live In The Moment
先可以留意到日常生活中嘅每一個小確幸

二〇二三年度全女班投票

全女班歌手銅獎
方皓玟 (452)
上榜歌曲:還要去過生活 (8)、UWILC (20)、Common Sense (1)
冠軍歌曲:Let's Say (228)、假使世界原來不像你預期 (195)

歷屆全女班歌手銅獎得主
2012 — G.E.M.
2013 — 林欣彤
2014 — 王菀之
2015 — 吳雨霏
2016 — AGA
二〇二三年度全女班投票

全女班歌手銀獎
王嘉儀 (878)
上榜歌曲:獵 (164)、愁滋味 (95)、夕陽無限好 (14)、美麗新世界 (160)
冠軍歌曲:深淵 (278)、給男神的面書 (167)

歷屆全女班歌手銀獎得主
2012 — 吳雨霏
2013 — 薛凱琪
2014 — 吳雨霏
2015 — 林欣彤
2016 — 泳兒
二〇二三年度全女班投票

全女班歌手金獎
Gin Lee (1075)
上榜歌曲:天變地變情不變 (15)、緣.兩半 (58)、好風如水 (28)
冠軍歌曲:星足印 (15)、空姐 (185)、和每天講再見 (228)、今朝有酒 (280)、隨風而來隨風而去 (154)、曌 (72)、Live (40)

歷屆全女班歌手金獎得主
2012 — 容祖兒
2013 — 容祖兒
2014 — 容祖兒
2015 — 連詩雅
2016 — 容祖兒
二〇二三年度全女班投票

祖祖又冇份
Wonders 發表於 2017-12-22 23:36

上年先拎完
今年讓吓賽啦
二〇二三年度全女班投票

好榮幸gin lee成為呢個榜第三位女金
kevinlai1621 發表於 2017-12-22 23:43

喇喇喇 今年係實至名歸噶
唔洗好似 2015 年甘調走祖祖

李幸倪 1075
容祖兒 931
王嘉儀 878
泳兒 514.5
方皓玟 452
江海迦 369
王菀之 321
二〇二三年度全女班投票

今晚所有嘅獎項已經全部頒發完畢喇!
恭喜曬所有得獎嘅朋友
2018年好快就到喇
祝大家係新嘅一年轉身再出發!

二〇二三年度全女班投票

我代2015年嘅女金感到傷心
ed8671ed 發表於 2017-12-22 23:50

唔好傷心
專心聽汪啊姐唱歌
二〇二三年度全女班投票

今年唔開po多謝我啦?
bagfgfcde 發表於 2017-12-22 23:58

會有啊放心
不過未寫
二〇二三年度全女班投票

總結(歌手)
6.0 李幸倪
4.0 王嘉儀
2.0 江海迦 / 方皓玟 / 秦馨敏 / 王菀之 / Robynn & Kendy
1.0 泳兒 / 林欣彤 / 容祖兒 / 楊千嬅 / 菊梓喬 / 顏卓靈 / 鄧小巧

總結(公司)
10.0 環球唱片
05.0 寰亞唱片
04.0 Bunny Eats Ltd
02.0 英皇娛樂 / Strawberry Fields / 好好笑音樂
01.0 星夢娛樂 / 手工藝製作

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票

泳兒... so poor
仲要3周冠果首無十大...係果首拎...
kel_kelvin 發表於 2017-12-23 01:45
點解陳家欣俾人調走
帥小寶` 發表於 2017-12-23 01:53

咁我又覺得泳泳今年真係唔值女三甲
同埋佢咁高分只係因為 一隻小豬 Push 得 over 左
個陣係擔心佢其他歌唔掂所以先三週冠隻豬
後尾覺得 習慣愛你 中我多D
所以其實係 replace 左個十大而唔係馬走
同埋我相信唔會有好多人俾膠佢所以都算係咁了
希望唔會太 1999 因為我好眼訓 lol 唔係好知自己打緊 mud 了
二〇二三年度全女班投票

Appendix

歌手
1. 李幸倪 = 1075
— 天變地變情不變 15 = 15      
星足印 40 + 20 / 4 = 15      
空姐 6 + 20 + 40 + 20 + 20 + 6 + 1 + 1 + 1 + 40 + 30 = 185     
和每天講再見 2 + 6 + 10 + 10 + 20 + 40 + 20 + 20 + 20 + 20 + 20 + 40 = 228   
今朝有酒 40 + 40 + 30 + 30 + 30 + 30 + 40 + 40 = 280  
隨風而來隨風而去 8 + 8 + 8 + 20 + 20 + 20 + 30 + 40 = 154  
— 緣.兩半 8 + 8 + 8 + 4 + 4 + 4 + 6 + 6 + 6 + 2 + 2 = 58
— 好風如水 6 + 6 + 8 + 8 = 28   
8 + 8 + 8 + 40 + 8 = 72
Live 40 = 40

2. 容祖兒 = 931

第一百個我 40 + 15 = 55
— 閃光彈 2 = 2
裝傻  1 + 10 + 4 + 2 + 20 + 2 + 40 = 79
最好時光 30 + 40 + 15 + 4 + 2 + 10 + 4 + 30 + 2 + 1 = 138
時間的錯 30 + 10 + 40 = 80
麻煩你 6 + 10 + 20 + 40 + 2 + 1 + 2 + 4 + 4 + 2 = 91
他狠過你 1 + 6 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 20 + 20 + 20 + 40 = 157
男朋友與歌 1 + 1 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 8 + 40 + 40 = 110
星圖 4 + 10 + 40 + 10 + 10 + 4 + 4 + 4 = 86
你沒有好結果 4 + 6 + 8 + 10 + 15 + 20 + 30 + 40 = 133

3. 王嘉儀 = 878

深淵 30 + 40 + 40 + 10 + 8 + 20 + 15 + 40 + 30 + 30 + 15 = 278  
給男神的面書 20 + 6 + 20 + 6 + 4 + 6 + 6 + 2 + 6 + 15 + 20 + 6 + 10 + 40 = 167  
— 獵 10 + 15 + 2 + 15 + 10 + 4 + 15 + 15 + 20 + 30 + 8 + 20 = 164  
— 愁滋味 8 + 1 + 8 + 8 + 8 + 8 + 10 + 6 + 30 + 8 = 95  
— 夕陽無限好 4 + 10 = 14
— 美麗新世界 10 + 10 + 20 + 20 + 10 + 10 + 20 + 20 + 10 + 30 = 160

4. 泳兒 = 514.5

— 四不像 20 = 20   
一隻小豬 40 + 40 + 15 + 15 + 8 + 8 + 4 + 4 + 1 + 1 + 2 + 2 + 30 + 30 + 40 = 240  
搖籃曲 40 + 30 + 15 + 10 + 10 + 4 / 2 = 54.5   
習慣愛你 30 + 40 + 8 + 8 + 30 + 30 + 8 + 30 + 8 + 8 = 200

5. 方皓玟 = 452         

— 還要去過生活 8 = 8            
Let's Say 2 + 6 + 10 + 10 + 10 + 10 + 20 + 20 + 30 + 30 + 30 + 10 + 40 = 228     
— UWILC 1 + 4 + 15 = 20         
假使世界原來不像你預期 15 + 15 + 15 + 40 + 30 + 30 + 30 + 20 = 195
— Common Sense 1 = 1

6. 江海迦 = 369

3AM 40 + 40 + 30 + 15 + 15 + 30 + 8 + 8 + 40 + 10 + 6 = 242
吃定我 40 + 30 + 15 + 6 + 2 + 2 + 6 + 10 = 111
— Nights Without You 1 = 1

7. 王菀之 = 321

— 酷愛 1 = 1   
突然一生人 20 + 20 + 10 + 30 + 40 + 15 + 15 + 15 = 165  
— 星空 4 + 8 + 8 + 6 + 20 = 46  
— 小俠 2 + 2 + 1 + 8 + 30 = 43  
— 愛不曾遺忘任何人 6 + 2 + 2 + 2 + 15 + 20 = 47
— 忘記有時 4 + 15 = 19

8. 秦馨敏 = 272

— 我的燦爛 4 + 4 + 8 + 8 + 15 + 15 + 30 = 84   
分過手請舉手 40 + 30 + 15 + 15 + 8 + 8 + 15 + 15 + 30 = 176
— 長期失戀 2 + 10 = 12

9. 衛蘭 = 242

— 驗傷 4 + 10 + 30 + 30 + 1 + 4 = 79   
— 天敵 4 + 10 = 14   
— 一格格 6 = 6   
差半步 30 + 40 + 15 + 15 + 8 = 108  
— I Don't Know, I Don't Care 1 = 1  
— 一晃眼 2 + 8 + 20 + 6 = 36
— 細細個 1 = 1

10. 菊梓喬 = 182

— 一輩子守候 20 + 2 + 8 + 1 = 31  
手中沙 4 + 40 + 30 + 8 + 6 = 88  
— 傻瓜裏的童話 6 = 6  
— 七歲 2 + 10 + 20 = 32
— 今天的我 1 + 6 + 10 = 17
— 忘記我自己 2 + 4 = 6
— 久別重逢 1 = 1
— 下雨 1 = 1

11. 連詩雅 = 179

說一句 10 + 10 + 30 + 15 + 40 = 105  
— 好好過 4 + 8 + 15 + 30 + 1 = 58  
— 不意外的意外 2 + 10 = 12  
— 不甘示弱 4 = 4

12. 林欣彤 = 165   

奇怪 8 + 15 + 15 + 15 + 8 + 20 + 20 + 40 + 20 = 161   
— 昔鄉只能回味 4 = 4
— 畢業之後 1 = 1

13. 王灝兒 = 142   

安全感 1 + 2 + 6 + 15 + 15 + 15 + 15 + 15 + 40 = 124   
— 妒忌心 1 = 1      
— 你帶著我的青春離去 2 = 2

14. 鄭秀文 = 136

裸體早餐 1 + 2 + 4 + 6 + 8 + 10 + 15 + 20 + 30 + 40 = 136  

15. 江若琳 = 122

小燈塔 4 + 6 + 30 + 40 + 10 + 10 + 4 + 15 = 119
— 思念做宵夜 1 = 1
— 我只不過是我 2 = 2

16. 孫燕姿 = 83  

— 跳舞的梵谷 2 + 6 + 30 + 30 + 15 = 83   

17. 鄧小巧 = 72   

— 強弱 15 + 8 = 23   
— 兩溝 4 = 4     
— 心靈作家 1 = 1     
— 可惜你是個人 4 + 10 + 10 + 20 = 44   

18. 楊千嬅/余春嬌 = 70

— 動地驚天愛戀過  2 = 2   
— 余春嬌 4 + 20 = 24   
— Wonder Woman 2 + 6 + 6 + 30 = 44   

19. J. Arie = 67

— 我錯 30 + 8 + 20 + 6 = 64
— Fantasy 1 = 1  
— 無神論 2 = 2

20. 吳雨霏 = 57  

Come With Me 4 + 1 + 6 + 6 + 40 = 57  

21. 關菊英 = 56

我本無罪 40 + 10 + 6 = 56

22. 謝安琪 = 55

有夢要想 4 + 2 + 2 + 1 + 40 = 49
— 孤嶺花 6 = 6

23. 黎瑞恩 = 54.5

搖籃曲 40 + 30 + 15 + 10 + 10 + 4 / 2 = 54.5  

24. 陳慧琳 = 53

用愛邁步 40 + 8 + 4 + 1 = 53

25. 何雁詩 = 47

愛需要勇氣 6 + 1 = 7
— 太想討好你 2 = 2  
— 我不會撒嬌 2 + 2 + 6 + 20 = 30
— 愛近在眼前 8 = 8

26. 雨僑 = 44   

— 花季 2 + 6 + 6 + 10 + 20 = 44  

27. 顏卓靈 = 42

— 閃光 6 = 6  
— 惡女 2 = 2  
— Baby Stop 2 + 6 + 6 + 20 = 34  

28. 吳若希 = 41

— 你在我心間 1 = 1
泣血薔薇 40 = 40

29. 鄧紫棋 = 30

— 光年之外 30 = 30

30. 林憶蓮 = 20

— 克卜勒 20 = 20

30. 陳慧敏 = 20

— 慧敏歌 1 + 4 + 15 = 20

32. 葉巧琳 = 18

— 能見度 6 + 6 + 6 = 18  

33. 鄭欣宜 = 17

— 月缺 1 = 1  
— 你是什麼時候開始不愛我的 1 = 1

34. 鍾舒漫 = 14

— 從不信自己 6 + 4 = 10
— 小碎步 4 = 4

35. 黃淑蔓 = 10

— 如果青春不會有盡頭 10 = 10

36. 陳明憙 = 8

— 濃霧 6 = 6
— 畫布 2 = 2

37. 譚嘉儀 = 5

— 陪著你走 2 = 2  
— 小堡壘 2 = 2
— 花森林 1 = 1

38. 黃浩琳 = 2

— 纏路 2 = 2

38. 許靖韻 = 2

— Shut Up 2 = 2

38. 趙學而 = 2

— 恨上癮 2 = 2

38. 周二珂 = 2

— 櫻花粉的浪漫 2 = 2

38. 胡琳 = 2  

— 願望樹 1 = 1  
— 一天也不能少 1 = 1  

43. 盧巧音 = 1

— 明日我與你海邊跑一天 1 = 1

43. 鄭融 = 1

— I'll Be With You 1 = 1

43. 閻奕格 = 1

— 萬中無一  1 = 1

43. 張紋嘉 = 1  

— 少女的球鞋 1 = 1

43. 薛凱琪 1 = 1

— 520 1 = 1

43. 簡淑兒 = 1

— 我不是女神 1 = 1  

組合
1. Robynn & Kendy = 153
急救中 40 + 30 + 15 + 15 + 15 + 15 = 130
— Shout n' Cry 4 = 4
— 無敵 10 = 10
— 負攝石 8 = 8
— 世界對我們 1 = 1

2. Twins = 58

— 不愛之恩 30 = 30
— 有約 4 + 20 = 24
— 失約 4 = 4

3. Super Girls = 2

— 女僕 2 = 2
二〇二三年度全女班投票

巧簡動丫 你都要加油

見到個總結就覺得呢個頒獎禮真係好有公信力! ...
HOTMAN 發表於 2017-12-23 01:57
開心
永遠都排第一噶

我知係跟英文字母排
bagfgfcde 發表於 2017-12-23 07:32
每年最期待都係呢個後記
希望有人再update下個人物關係表

2018一齊加油!!  ...
JasOh103 發表於 2017-12-23 09:19

謝謝大家
二〇二三年度全女班投票

今日開 Sem 的我表示唔得閒睇
Sorry
不過都留個美言支持 Robynn
二〇二三年度全女班投票

h(e)aters?
二〇二三年度全女班投票

十大:
第一位:如果青春不會有盡頭(2)(207)             02>06>01>05>08>09>09>04>01>10
第二位:Come With M ...
Yan 發表於 2017-12-28 17:43

OMGGGGGG 呢個榜極度高質
二〇二三年度全女班投票

突發!
小道消息話我仲有兩個獎要頒
究竟係乜?賣個關子先...
首先邀請我哋嘅表演嘉賓出場
為我哋呢個「真‧最少獎」嘅頒獎禮揭開序幕

二〇二三年度全女班投票

唔該曬 Elsa!
宜家馬上就要頒發我哋今晚第一個獎

Weekly Disney Pick — Most Frequently Picked Song of the Year
Part of Your World from "The Little Mermaid" (1989)

呢首歌喺我哋嘅「Weekly Disney Pick」環節入面
一共出現過三次 (Week 20, 34, 51)
次數係所有歌曲之冠
二〇二三年度全女班投票

恭喜曬 Ariel
開心嘅時間過得特別快
眨吓眼就到今晚最後一個獎喇

Weekly Disney Pick — Most Frequently Picked Animated Feature of the Year
"Tangled" (2010)

呢套戲嘅歌一共出現過六次咁多!

Week 10 — Healing Incantation
Week 21 — Mother Knows Best
Week 25 — I've Got A Dream
Week 35 — I See The Light
Week 44 — When Will My Life Begin
Week 52 — When Will My Life Begin (Reprise 2)
二〇二三年度全女班投票

Weekly Disney Pick 2017
01. I’m Wishing | Snow White and the Seven Dwarfs | 1937
02. For The First Time In Forever | Frozen | 2013
03. Let It Go | Frozen(2) | 2013
04. So This Is Love | Cinderella | 1950
05. Honour To Us All | Mulan | 1998
06. How Far I’ll Go | Moana | 2016
07. Try Everything | Zootopia | 2016
08. Be Our Guest | Beauty and the Beast | 1991
09. Try Everything(2) | Zootopia(2) | 2016
10. Healing Incantation | Tangled | 2010
11. Just Around the Riverbend | Pocahontas | 1995
12. Beauty And The Beast | Beauty and the Beast | 2017
13. How Does A Moment Does Forever | Beauty and the Beast(2) | 2017
14. Zip-a-Dee-Doo-Dah | Song of the South | 1946
15. Colours Of The Wind | Pocahontas(2) | 1995
16. I Am Moana | Moana(2) | 2016
17. You Can Fly | Peter Pan | 1953
18. Beauty And The Beast | Beauty and the Beast(2) | 1991
19. Reflection | Mulan(2) | 1998
20. Part Of Your World | The Little Mermaid | 1989
21. Mother Knows Best | Tangled(2) | 2010
22. Days In The Sun | Beauty and the Beast(3) | 2017
23. God Help The Outcasts | The Hunchback of Notre Dame | 1996
24. Touch The Sky | Brave | 2012
25. I’ve Got A Dream | Tangled(3) | 2010
26. Can You Feel The Love Tonight | The Lion King | 1994
27. Belle(Reprise) | Beauty and the Beast(3) | 1991
28. Circle Of Life | The Lion King(2) | 1994
29. When Can I See You Again? | Wreck-it Ralph | 2012
30. Belle | Beauty and the Beast(4) | 1991
31. Evermore | Beauty and the Beast(4) | 2017
32. When Can I See You Again?(2) | Wreck-it Ralph(2) | 2012
33. I Won’t Say I’m Love | Hercules | 1997
34. Part Of Your World(2) | The Little Mermaid(2) | 1989
35. I See The Light | Tangled(4) | 2010
36. A Dream Is A Wish Your Heart Makes | Cinderella(2) | 1950
37. Colours Of The Wind(2) | Pocahontas(3) | 1995
38. Almost There | The Princess and the Frog | 2009
39. Dig A Little Deeper | The Princess and the Frog(2) | 2009
40. Once Upon A Dream | Sleeping Beauty | 1959
41. Let It Go(2) | Frozen(3) | 2013
42. Fixer Upper | Frozen(4) | 2013
43. Under The Sea | The Littler Mermaid(3) | 1989
44. When Will My Life Begin | Tangled(5) | 2010
45. When We’re Together | Olaf’s Frozen Adventure | 2017
46. Once Upon A Dream | Maleficent | 2014
47. Making Today A Perfect Day | Frozen Fever | 2015
48. A Dream Is A Wish Your Heart Makes(2) | Cinderella(3) | 1950
49. Cinderella | Cinderella(4) | 1950
50. I’ll Make A Man Out Of You | Mulan(3) | 1998
51. Part Of Your World(3) | The Little Mermaid(4) | 1989
52. When Will My Life Begin(Reprise 2) | Tangled(6) | 2010

最後喺呢度送上即將完結嘅香港迪士尼煙花匯演「星夢奇緣 (Disney In The Stars)」
祝願大家都可以 always follow your dreams!!

二〇二三年度全女班投票

支持 Gin Lee
二〇二三年度全女班投票

JW:大細超!當我無到!
二〇二三年度全女班投票

HOTMAN's Music Picks of 2017

年度歌曲第一位

是約定見一面曲詞編都不是最突出的一首歌,但 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-5 23:36

原來我 Miss 咗...
好傷心 Sorry 壇草
好開心 Gin Lee 又攞多個獎
二〇二三年度全女班投票

恭喜王嘉儀
二〇二三年度全女班投票

年度新人

王嘉儀
上榜歌曲: 深淵, 愁滋味, 獵, 給男神的面書, Leaving Home, 美麗新世界

沉下去迷戀 沉 ...
JasOh103 發表於 2018-1-6 15:31

Congrats Sophy!!!!
呢個榜好 GQ

小道消息話 JW 嬲到離場,連個獎都無拎到
仲留低咗一疊演唱會飛,十幾連位添
二〇二三年度全女班投票

竟然係 AGA
:shocked: 不過好開心
恭喜美迦嘎~
二〇二三年度全女班投票

仲以為係林家謙

不過都恭喜aga
kevinlai1621 發表於 2018-1-6 15:39

Yupppp
我睇完個 Tag 都以為係林生
二〇二三年度全女班投票

AGA >>>>>> Gin Lee
bagfgfcde 發表於 2018-1-6 15:46

原來係比較緊走音次數
二〇二三年度全女班投票

係呀
話哂Gin Lee都係唱歌機器
bagfgfcde 發表於 2018-1-6 15:50

容祖兒同 Gin Lee
邊部唱歌機器好啲
二〇二三年度全女班投票

支持 TeamGinIvana!
二〇二三年度全女班投票

好耶!恭喜 Gin Lee!
#talentalwayswins
#hatersgonnahate
二〇二三年度全女班投票

年度專輯
Live In The Moment - Gin Lee

上榜歌曲: 空姐, 和每天講再見, 隨風而來 隨風而去, 今朝有酒, 曌 ...
JasOh103 發表於 2018-1-6 16:18

聽講 AGA 已經走左
榜主可以調走 3AM 個十大
俾 Gin Gin 拎多首
二〇二三年度全女班投票

CAS 銀獎??
希望金獎會係 R&K
二〇二三年度全女班投票

所有俾 R&K 組金既榜都值 10000000000000 分
二〇二三年度全女班投票

Ivana 女銅 ??
二〇二三年度全女班投票

omg janice...
二〇二三年度全女班投票

Janice!!!!
金獎 - KARY!!!!!!!!!!!!
bagfgfcde 發表於 2018-1-6 16:38

Kary 已經成為神台級歌手以特別嘉賓既身分黎頒女歌手獎
仲一路頒一路唱奉愛之名添
唔似得某姓李既歌手仲係度爭獎
二〇二三年度全女班投票

GIN LEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
二〇二三年度全女班投票

恭喜 Jason!
二〇二三年度全女班投票

係咪 空姐
二〇二三年度全女班投票