返回列表 發帖
Gin 問鼎專輯、女金、至尊 叫三飛
Support Jason

[遊戲] 玩過幾年投票獎,今年來點轉變,就改做競猜至尊歌啦。

從  五十二首冠軍歌中競猜 年度至尊歌曲
首 ...
JasOh103 發表於 2020-12-30 00:05

競猜
年度至尊歌曲 - 幸福門

bagfgfcde - 天生二品 (陳凱詠)
CunninG - 天生二品 (陳凱詠)* 包括fans tg live version*
on07111 - 四書 ...
JasOh103 發表於 2020-12-31 19:50

美男子四票 眾望所歸 係咪已經順利奪獎

班柳柳粉未到 我做住先 呀Jer!

Cloud 拎唔到年度新人

年度專輯
Awaken - 馮允謙

上榜歌曲: 開始倒數, 地球來的人, A New Day, 遠在眼前

...
JasOh103 發表於 2020-12-31 20:44

Dear Secret is robbed
甦醒後穿透黑暗的光線,\\開燈。熄燈、開錯燈
在冰冷中給予溫暖。\\別人的家
新世界裡沒有恐懼,沒有焦躁 ,\\搬
能呼吸到新鮮空氣,無憂無慮地起舞就是我們今年的期盼。\\成家

Gin Lee!

Jay Fung 加點傻 加點Gin Gin Gin持

幸兒等到眼瞓了

Gin Lee is robbed.

明明我就俾曬 JACE 兩首歌入圍我個頒獎禮
616.1314 發表於 2021-1-1 00:57

做咩對人彘咁好

係 雖然今年作多過三粒音 但唱作頒得一個位好難啦
碟 實在派得太遲 雖然計廣東碟都真係最愛呢隻 之前贏過三屆讓下人
之後就歌曲十大(睇第幾位) & 三甲 (睇咩色)
JasOh103 發表於 2021-1-1 02:26

年度歌曲20大
01 我在切爾諾貝爾 等你 168*
01 地球來的人 168*
01 美男子與香煙 168*
04 再度 159*
04 愛斯基摩人之吻 159
06 一千零一頁 158
07 幸福門 157
08 銀河修理員 157
09 網絡安全隱患 156*
09 天生二品 156*
09 廢學 156*
09 隔離 156*
09 So Called Love Song 156*
09 金都 156*
09 阿茲與海默 156

年度女歌手
謝安琪 455.5 | Gin Lee 455 | Serrini 454
AGA 414 | 衛蘭 380 | 陳凱詠 312 | 鄧小巧 295 | 林欣彤 285 | 王嘉儀 274
JasOh103 發表於 2021-1-1 03:08

留意到幸福門勁格硬俾人調出十大 (喺容許一人2首十大嘅情況下)
然後三大獎又係勁格硬被拉下馬, e.g. 贏過三屆讓下人、同分排第3、靠自plug搶女金

難怪幸兒心灰到成日諗住返家鄉 poor gin