返回列表 發帖
liwaynejason's Music Chart (Week 09)
紀錄自己每週最鍾意嘅十首作品

Week 09 冠軍歌:醬醬醬

上榜機 ...
liwaynejason 發表於 2023-2-26 00:00

Mag冠完就即走了lol

WK09冠軍歌:一個人走走 - 岑寧兒

2023冠軍歌
WK01 - WK13:圍牆倒下前 / 坐看雲起時 / Me and the Moo ...
梨胃言 發表於 2023-2-26 00:03

-O-O stan又發功... 利申仲未聽 07

聽咗08未
梨胃言 發表於 2023-2-26 01:57

演唱會嗰晚現場聽咗一次 CD version未聽所以都已經無印象係點

Daabinlo’s Music Chart 2023 - Week 9

Week 1-13: 滴滴金 / 喔嗚嗚 / 氣流 / 心的全部 / 溫柔暗號 / Me  ...
Daabinlo 發表於 2023-2-28 14:54

一冠完幸兒即刻成為幸運兒入到輪流榜
Gin's impact

Humeny's Music Chart 2023 | Week 09

第九週冠軍歌  不要把冬天衫放回衣櫃 - my little airport
曲:林阿 ...
Humeny 發表於 2023-3-3 00:42

幸兒有望plug接plug

Garacy Music Chart 2023

Sometimes you can’t control yourself
當不能倒帶 無情如鐘擺
擺向離愁和分界
...
GaracyTan 發表於 2023-3-3 15:31

7個星期未冠 幸兒的女金危機。。。

Kelv's 摯愛十大 2023 Week 09

Dum Dum - Gin Lee 第19首冠軍歌

RK        LW       NW       歌曲 - 歌手
01        02        08        Dum Dum - Gin Lee
02        ne        01        永遠潘朵拉 - 潘靜文
03        ne        01        MONEY - 盧瀚霆
04        ne        01        一人傍晚藝術館 - 陳柏宇
05        07        03        My Secret Park - 洪嘉豪
06        06        04        孤獨的戀愛家 - Kerryta
07        09        02        入場人士注意 - 馮允謙
08        10        03        懷舊金曲之夜 - Dear Jane
09        03        02        我這樣活了一天 - 鄭秀文
10        08        07        世一 - 張天賦

誰人走了…
LOVERSE - 呂爵安 03>03>07>06>09>10>10>01
聰明豆 - ANSONBEAN 04
如果有愛 - 泳兒 05

本年度冠軍歌
第1季:快歌慢想 | 誅神的黃昏 | 永順街39號 | 心的全部 | 愛情只是藝術品 | 前排位置 | 溫柔暗號 | LOVERSE | Dum Dum

第二位幾好聽
GaracyTan 發表於 2023-3-3 22:07

第二位個chorus 完全係 現在我很幸福 倒模咁 好難唔好聽喎 不過因為我喜歡幸福 所以都支持呢首倒模嘅
可以循環再用返兩個禮拜前嘅comment 好環保
幸兒係咪冇得plug接plug啦
Humeny 發表於 2023-3-3 22:16

可能有落榜週呢
懷疑榜主係神徒
Humeny 發表於 2023-3-3 22:19

其實主主拎過好多幸兒未拎過嘅金獎

如果有aiiiii注定共和榜0 fun
liwaynejason 發表於 2023-3-3 22:28

本來畀到 不過早兩週提早輪到都無計...
連你都唔上榜 應該無人會上㗎啦

未聽過 多謝AL粉推介 以為講緊Linda嗰首
反而有一刻諗起Kelv's 摯愛2015劇歌金獎{:1_9 ...
GaracyTan 發表於 2023-3-3 22:47

希望大家多多支持A-Lin 喜歡A-Lin

幸福歌十年前都有冠 貼下當年金榜回顧下先
2013年第3週
1.幸福歌[1周冠] 鍾嘉欣
2. Miss You 鄭欣宜
3. 起跑 連詩雅
4. Do Me More (Juicy Girl) [1周冠] JW
5. The Present 吳雨霏
6. 我們的故事 衛蘭
7. 夜半敲門 馮允謙
8. 幸福了 然後呢(國) A-Lin
9. Last Dance 洪卓立
10. 此時此刻 薛凱琪

OUT
2. Let Me Find Love 陳僖儀
3. 新婚快樂 林德信

15劇歌金成績同走勢都好好 有十大同兩週冠
天使 01>01>02>02>10>04
支持01,04-10,11
梨胃言 發表於 2023-3-3 22:48

11係咩?

未聽過 多謝AL粉推介 以為講緊Linda嗰首
反而有一刻諗起Kelv's 摯愛2015劇歌金獎{:1_9 ...
GaracyTan 發表於 2023-3-3 22:47

講漏咗 個劇歌獎當初設立就係想搵個位畀金獎杏兒 喜歡杏兒

要食自plug位先上到嘛 其他榜主通常唔會浪費
呢首好難上得落手 聽多兩次已經訓咗 嗰 ...
liwaynejason 發表於 2023-3-3 23:49

冰兒被拋棄
15金曲金都算係Twins迴光返照之作 之後已經出唔到咁嘅水準 再索性唔出歌sosad

有幸兒幫手食quota
Unpopular opinion: 失約好聽
LOL嗰期之後啲歌最激氣都係 明明好地地 ...
liwaynejason 發表於 2023-3-4 01:11

tune到漏電嘅聲
14合唱歌金都好聽
叫hang兒嘅唱歌都好聽
GaracyTan 發表於 2023-3-4 01:49

是你嗎 淡如逝水一般映照你下落