返回列表 發帖
心靈作家 正到留位十大先
hehehaha 發表於 2017-8-20 13:18

邊到有得聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-9-29 10:17

諗起個廢老上台就覺得嘔

26 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. 帥小寶`
2. bagfgfcde
3. JasOh103
4. John
5. H0TMAN
hehehaha 發表於 2017-12-26 22:41

好開心攞到第一

條片真係百看不厭
同天敵/萬年最女/環球棄將抱抱

當年開心到癲左
「重奪」真係意義 ...
JasOh103 發表於 2017-12-27 23:11

唉近幾年真係得14年算係合理 同埋幾多感動位
呢兩年俾坤狗入侵之後成個SHOW CHEAP哂

27 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. John
2. 帥小寶`
3. JasOh103
4. bagfgfcde
5. 艾石仔 (New)

Out:  ...
hehehaha 發表於 2017-12-28 01:59

明天要發力

新唱片賣點係live recording,對自己少啲信心、實力少啲都唔得,連live recording都玩埋,Gin下次想玩乜嘢?「其實想再做一次,但需要吸收多點養份,我想再做《Live in the Moment》part 2、part 3,但可能係兩年、三年後,要找一個適合的時機,每一個階段對於「活在當下」都會有不同看法。下一隻碟要focus在一些金曲,或者經典歌曲上。」離鄉別井七年,Gin出年終於夢想成真,六月將會踏上紅館舞台,舉行第一個紅館演唱會。「這一刻的目標是裝備好自己,製作一個好好的第一次,因為「第一次」只得一次,希望可以做到自己都覺得非常滿意的一場騷。」

叫全場大合唱雙雙一定靜哂

三大年度神級專輯
1. The Drug Called Music
2. Live in the Moment
3. I - Jason Chan
hehehaha 發表於 2017-12-28 23:35

不能認同更多

大巧新碟倒數一個月

1. 同枱食飯
2. 兩溝
3. 心靈作家
4. 可惜你是個人
5. 和好
6. (好似話仲有 ...
hehehaha 發表於 2017-12-29 18:22

好期待好期待好期待!!!!!!!!!

2017即將過去
迎來美祖重奪女金的2018
開心

#ginlee肥蘭走音琪全部可以行開 ...
hehehaha 發表於 2017-12-31 18:09

Gin lee係無可能走開架!

2018最多咪拎女銅
好似fiona咁 銀 銀 銅 然後bye bye
hehehaha 發表於 2017-12-31 18:29

環球靠美煎擔大旗架啦 唔可以flop架!

實力Kary 頂上
hehehaha 發表於 2017-12-31 18:38

希望佢兩位做到好姊妹

2017年近代香港樂壇盤點

(這個寫於所有頒獎典禮之前,去年寫,今年PO)

編按:年末,香港各大音樂頒獎禮 ...
nicholashin 發表於 2018-1-2 23:21

見到奉愛之名就知係高質文

HEHA樂壇唔流行榜頒獎典禮2017

"活在當下, Come with Me at 3AM"

地點: 維多利亞公園Pool Side
時間: 1 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 21:36

點解和每天講再見唔係冠軍歌

如果太多冠軍歌會被Aga及Kary的fans質疑造馬
hehehaha 發表於 2018-1-3 19:28

但係至尊歌頒得好!

我買左:
Much Feelings Little Thinking
Live in the Moment
Sophrology
I
We R Mr.1
We R Mr.2
My s ...
hehehaha 發表於 2018-1-3 19:33

我買左:
Much Feelings Little Thinking
Live in the Moment
Love and other things
The drugs called music
花約
神奇之旅
My Spiritual LifeMy Secret live CD/DVD
My Secret
I
Songs Of Love
My Tale
One Step Closer
Loveaholic Vo.1
Loveaholic Vo.2
(Quater)

17年無買過碟
無乜邊隻廣東碟係全部好聽......
放空 發表於 2018-1-3 20:16

Live in the moment

原來JW係演唱會強調左兩次係Phil作《維多利亞》  決定加Joey Wong分
nicholashin 發表於 2018-1-7 18:20

現場一齊大聲歡呼

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-1-7 19:56

嘔

^^奉愛之名2018CM愛霏力排行榜 week1^^ 1/1/2018-1/7/2018

1. jose
2. bagfgfcde
3. hehehaha
4. Frankie ...
hehehaha 發表於 2018-1-8 07:31

要勤力愛霏

香港樂壇重生的開始
HOTMAN 發表於 2018-1-10 21:52

美到

煎煎wiki有番野睇

聽左大半年都係咁好聽
hehehaha 發表於 2018-1-14 17:40

真係好好LOOP

多少妄想 想
追趕理想 想
假使這一生都惆悵
想得到的不遇上
哪個鼓掌 ...
hehehaha 發表於 2018-1-14 21:42

隔住mon都聽到d「想」「想」聲

謝安琪(Kay)早前拍下的擘髀照片被雜誌刊登,Kay接受商台節目主持查小欣訪問時說:「我明明是良家婦女,為 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-15 17:37

其實真係假到喊啲人仲當真 好反智

自由是天多遠多高 不怕

才女好好聽~~~~~

咁先好, 免費宣傳, pr技巧一流
kevinlai1621 發表於 2018-1-26 14:15

太多真係好煩 個個post都活在當下 得啦真係知啦

吳一姐個新碟post三四粒鐘就去到第二頁
林仔 發表於 2018-2-7 22:29

退出樂壇咁大件事喎lol

尤如無人敢碰

今日小巧school tour 得到簽名新碟一隻好歡欣

親愛的  我也想問句你好嗎

希望有至尊
hehehaha 發表於 2018-2-9 23:02

我個榜至尊留位

迷惘既時候 感激有「芝麻開門」

睇完serrini段得獎片對佢+90000分
所以唔out don't text him住

就當普天之下情人節只得數秒

寶貝兒好好聽
bagfgfcde 發表於 2018-2-15 12:27

其實ELLA啲歌好好聽 呢排我係咁loop千帆

其實相對時空同幸福車站都好好LOOP

環球真係好垃圾 要特登search先搵到很堅強既宣傳片
HOTMAN 發表於 2018-2-18 18:30

【本地音樂】「堅Lee」首支堅強痛心歌曲面世

新一年的頭炮主打歌,Gin選擇以一首堅強痛心歌示人 - 《很堅強》。由Eric Kwok 和頡臣作曲,林若寧填詞,Eric Kwok監製的新歌《很堅強》,不論曲或詞都將痛和絕的感覺推到極致,令我們聽到「堅Lee」前所無見的一面。

唔明咩叫堅強痛心同前所無見 好心環球炒左個小編

https://www.umwebzine.com/zh/article/2799

年初三 好想同大家講句 Gin Lee謝安琪吳雨霏唱歌都幾很難聽

#TeamJoey
hehehaha 發表於 2018-2-18 19:09

唔同意後面兩個

鏡子說其實好好聽

人家係大馬之光 有好多家鄉粉架

很堅蛋愈聽愈好聽