返回列表 發帖
支持Matt Force, Serrini同粉紅A
DM多仔多到覆唔哂

Matt Force, Serrini, 粉紅A我都有份提名
大家可以盡情錫我春袋
DM多仔多到覆唔哂

支持kay 呢個獎好似冇頒過獎比kay
sosad5587 發表於 2020-1-8 21:45

2014 kontinue嗰年掃哂
DM多仔多到覆唔哂

唔知係邊度post
But this is the list that I prefer:

Spill.hk 【年度推薦】2019 年 20 張最佳本地專輯選 ...
bagfgfcde 發表於 2020-1-10 18:42

頭十真係好正
但打後嗰啲有唔少隻碟都有幾明顯嘅問題
DM多仔多到覆唔哂

唔係唔同意
不過一黎香港一年要揀二十碟難度唔低
二黎欣賞佢地對音樂有自己既一套
唔一定係最好、但都幾 ...
bagfgfcde 發表於 2020-1-11 10:05

其實條list選top10或者15都夠
睇佢地啲字feel到佢地有啲都係勉強選啲唔太差嘅入去就算
我覺得不如寫1-10+Honorable mention仲好

樂評選啲碟我都有份提名
去到第6-7隻我已經覺得同真正best of有距離
第8位打後就算OK我都冇填落去
個人選嘅十大係咁(同我提名俾樂評選有少少唔同, 因為樂評選我會set得條線再高啲, 而且deadline唔同)
1. Matt Force - Matt Force
2. Serrini - 邪童謠
3. 粉紅A - 為藝術犧牲
4. GrymeMan - 孤膽
5. Jabin Law - A Bite of Hell
6. 王嘉儀 - 殘
7. Kiri T - Golden Kiri
8. 盧凱彤 - Come What May
9. 陳健安 - 本原
10. Tervier Cheung - Episodes
DM多仔多到覆唔哂

Yeah yeah yeah yeah