返回列表 發帖
希望千嬅唱哂近年既宇宙級快歌
應該全場 high 爆

大慈善家 / 啦啦跨啦啦 / Ready or Not / 色惑 / Wonder  ...
-Prince- 發表於 2017-9-16 23:55

睇到呢幾隻都夠大家興奮

唉, 剩低咁少時間,唔知準唔準備得切;

今次要買780啦,坐後d都睇唔到千嬅 ...
Nathan 發表於 2017-9-17 00:15

正面既780,後面既話好悲劇

後面係點架? 未睇過三面台貴飛
Jacz 發表於 2017-9-17 00:30

好鬼遠

3-2-1!Go! 好似想講倒數。 跨年倒數、生命倒數,但倒數得好正能量。佢呢幾年成日提自己倒數緊.... ...
Nathan 發表於 2017-9-17 00:33

但加個go字,成件事就有點膠

老老實實
既然三面台 我就希望佢唔好再扮sexy扮型唱跳舞快歌
佢唱得辛苦 我哋又聽得辛苦
我寧願想睇返以前 ...
JayantL 發表於 2017-9-17 00:31

都唔好再黎處處吻、烈女呢d

識睇一定睇頭場,24號平安夜可以一齊倒數,25號聖誕節氣氛一定好好,26號boxing day又可以拆禮物,甘既係要 ...
黃家正 發表於 2017-9-17 00:41

平安夜開8:15應該唔會倒數吧

佢今年實玩另類野,睇佢黎緊要玩band sound就知
Nathan 發表於 2017-9-17 00:44

希望多d別阻我開心呢類型

咁買廁田位好定780後面好?
Jacz 發表於 2017-9-17 00:47

睇你條頸承受能力la,如果側面近台既section而且好前既話可以考慮

上次1/1叱吒頒獎台見佢唱到咁都灰晒
之後係冇乜expectation既情況下Let's Begin又俾佐好多驚喜我

希望今 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 00:59

31號似乎多d人想睇

反而我覺得拉闊會好hea同爛尾
Jacz 發表於 2017-9-17 00:54

唔好咁多嘉賓

水瓶座 小城大事 呢
仲有如果東京不快樂 飛女正傳
死得,差唔多成個song list 又出曬來 ...
siongguan 發表於 2017-9-17 00:51

如果東京不快樂都還好,另外幾隻真心驚左

如果而家先申請張信用卡仲趕唔趕得切....?
pypy 發表於 2017-9-17 00:48

博下lor

想睇晒成個台係咪揀正面中價霏會比較好?
Jacz 發表於 2017-9-17 01:27

少少側既780/480

唔好丁生亂入,真心二次已經夠,唔好再亂黎
Jacz 發表於 2017-9-17 01:22

認同,唔好再黎

愛人,數你,如果東京不快樂,冰點 老是常出現,極度恐怖,又唔係代表作,佢今次唱硬啦唔洗審
慢歌方面 ...
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:17

小星星呢d都算hit,又少唱,可以代替果d小城大事...

煉金術都可以唱多次喇,上次都唔係場場都有

今次carl做監製,直覺會有 繼續努力 同埋好多1-100入面既 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 01:41

笑中有淚都唔介意再唱,好少唱
  1至100,一些生活、繼續努力、非賣品都好wor

仲有我的生存之道、陌路、木偶奇遇記、自由行 etc
希望今次都會有幾首超級冷門sidecut歌出現,上次有身 ...
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:57

身份證歌超驚喜,深紫色得27/1,不幸無睇果場

可唔可以唱一次 嬅麗緣? 我唔想再聽 飲酒思源
siongguan 發表於 2017-9-17 03:31

唔係咁想有呢隻,曲麻麻地

其實一直都好欣賞千嬅 當年隻原來過得很快樂我都有買 不過身份是祖祖粉所以唔可以明愛美嬅  ...
賴爽 發表於 2017-9-17 12:00

但好多瑞粉明愛美祖,post jy既合照仲多xD
希望香港小姐、友誼小姐、塔羅迷、罐頭湯呢d換走果堆唱完又唱果堆
另外想有忌廉溝鮮奶、別阻我開心、啫喱、台北夜沒有車...

一晩邀請一個給我愛過的男孩:
Eason - 剛剛好
鄭中基 - 無賴
丁子高 - 原來過得很快樂
囝囝 - 星星同學 ...
l00540 發表於 2017-9-17 15:58

4隻都唔會聽

其實上次演唱會無請kelly有d可惜,請乜鬼比比鳥啊第六場
fifty1205 發表於 2017-9-17 16:18

係lor,請kelly好過la

諗緊睇唔睇好
因為跨年檔都係預左個main rundown係大路歌為主
可能有一part全side
又或者encore位會唱一兩 ...
masterdragon 發表於 2017-9-17 20:33

應該會有d side track掛,side track喺佢演唱會反應都ok

當年都有唔少人既電話鈴聲係用Mr. 個陣仲要係單音鈴聲
唔講都唔記得,熱血青年,楊千嬅,慳D,沒有目的 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 22:51

星之碎片勁好聽,不過無咩機會live吧

同意最正係AAL,無論歌單同演出都係震撼!最衰冇出碟,其實寰亞可唔可以出返?當搵錢出隻CD都好吖。 ...
Serendipity 發表於 2017-9-18 00:13

燭光夜、八步半超驚喜,而且唱得好好

買1/1實避到美毒, 但可能林狗會嚟頒奬然後講二十分鐘棟篤笑
阻住 發表於 2017-9-18 23:50

好毒既詛咒

可能自稱嘔像派的美毒會合唱
Kaybb 發表於 2017-9-19 18:32

啋,咪亂up

但Home質素唔差喎,起碼冇開大後面個幾首煩膠主題曲先
呼吸需要 我要依家都仲係覺得好正

初見我就嘛嘛, ...
Jacz 發表於 2017-9-20 00:28

我係我好正,斗零踭live就ma ma

Citi staff呢兩日有得訂

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏
Nathan 發表於 2017-9-21 08:28

好老舞feel

真係行前人地好多年,之後D 時裝潮牌都有出類似咁既設計

其實L&G嗰啲西裝友男Dancer都好好J㗎 ...
Jacz 發表於 2017-9-22 09:05

L&G 有幾個日本仔真心幾型

AAL有好多紀念品買
有meridian簽名CD, T-shirt陳冠希設計, cap帽
L&G先係場內派扇仔 ...
electric 發表於 2017-9-21 20:50

好想佢出poster副眼鏡,當年d tee算唔平(喺果時),我買左件黑色搣lin tee xD

淨係搵返呢D咋,水舞間其中一個好似香港人黎 (唔sure)

...
Jacz 發表於 2017-9-22 23:23
有幾個呢張無影,無咁醜

艾石仔 發表於 2017-9-22 23:53

又無主題贊助商?

幾個日本dancer係幾正
個poster真係hea到呢,Let's Begin實在靚太多
btw, 3!2!1! 改成 三二一 ...
Jacz 發表於 2017-9-22 23:58

三二一即刻7曬

明顯唔系正式海報喇
Qmen 發表於 2017-9-23 00:00

但通常主題贊助預訂果時都有埋

愈改愈衰,好心用返3! 2! 1! 喇~
Jacz 發表於 2017-9-23 00:03

係lor,依家好九五搭八

可能仲有final version呢,今次加咁多場,出多幾款poster都得啦
膠膠 發表於 2017-9-23 00:08

L&G果次都有兩款,希望今次都有

張poster個look, 佢上中國新聲音幫eason做嘉賓都係呢個look, 佢想rock, 但把薄到痴線,高音上唔到:(

佢 ...
Nathan 發表於 2017-9-23 00:09

別阻我開心果隻啱佢

佢今年咁咁多廣告點會冇贊助,應該係好似L and G咁,太多贊成,又冇間特別多,所以冇冠名贊助囉我估 ...
膠膠 發表於 2017-9-23 00:11

或者開價太高,所以無人肯冠名,只贊助xD

諗起佢L & G個次夾band
結果ellen一開聲唱summer of love完勝=.=
John 發表於 2017-9-23 00:12

果part 十足鬧劇

John 發表於 2017-9-23 00:17

7到

其實請返以前模擬城市陳生幫手整張poster得唔得,雖然陳生喺依家搬左北京,請佢落黎整一整poster姐

差D唔記得佐上次西隧個d無厘頭又煩膠既banner
其實let's begin 係邊個design架? 真係史無前例 ...
Jacz 發表於 2017-9-23 01:43

上次係all rights reserved

真心覺得寰亞好垃圾,拉闊張poster不知几靚
ericp222 發表於 2017-9-23 12:10

宣傳又差

以前對前輩級歌手成日有個感覺,就係佢地甩左個樂壇一段時間,造歌開始唔貼個樂壇
而家千嬅開始比我呢種感 ...
John 發表於 2017-9-23 18:36
有d過氣既....

Predict 到有一part 適量運動與均衡飲食跳aerobics
快劍俠 發表於 2017-9-23 22:13

跳唔郁wor佢

其實又唔止演唱會問題,仲有其他方面都反映到,只不過今次呢張海報令我覺得以前既佢已經翻唔黎喇,真係好驚 ...
Gary 發表於 2017-9-23 23:25

翻唔到黎正常,以前最啱佢既班底都無乜合作

其實班底換左都可以有新鮮又適合佢d野出黎,重點係佢而家既諗法、計劃都有少少飄上天,同歌迷越來越遠。我 ...
Gary 發表於 2017-9-24 13:30

以前新人作既歌都有人山人海幫下手睇住定係佢無曬sense

有朋友話影左兩輯,但呢輯已經係第二輯,之前果輯好唔滿意

今次既攝影師係Wing Shya,Let's Begin 都係佢?
Jacz 發表於 2017-9-24 17:27

Let's begin唔記得係咪wing shya,l&g好似係wing shya