返回列表 發帖
Wrong at you goodman, good to cannot extra one
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

FEELING ME 我有比 NO.2  呢首真係好掂
chanchan0909 發表於 2015-8-8 22:09

快 7
彼得保羅與瑪莉 6
最好結局 4
Smart Girl 18
我們這一家 9

成績都算係咁啦

我都後面ban曬
其實我覺得偶像劇唔差 係唱得好難聽姐

快 8
彼得保羅與瑪莉 5
最好結局 -
Feeling Me 2
Smart Girl 16
後面 ban 曬  ...
chanchan0909 發表於 2015-8-8 22:35

abella得完美先生 feeling me好聽
彼得保羅係超好聽
其他bye bye la
bagfgfcde 發表於 2015-8-8 22:37

你怎麼可以安心的睡著
只有一事不成全你
好得很
別來無恙
再見不是朋友
年輕人們
思城

還記得 (林奕匡)

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/09/20
RK LW Songs      Singers
01 02 好愛他     李國祥 feat ...
ed8671ed 發表於 2015-9-20 10:42

點解仲未上purple新歌咖

令你始終很想利申 / 我像所有天真女孩寧願相信有一束玫瑰 / 誰話愛你注定好心好報 / 從塵土中高貴地飛身躺下 / 好心一早放開我 / 原來是很幼稚計算 / 只覺得戀愛是於污泥中交戲 / 你諗緊乜野我唔知道 / 多麼的清楚我內心 / 浪漫到一起惹絕症 / 喜愛火腩更愛爵士樂 / 白天纏綿夜晚裸露 / 還沒有供樓的重擔 / 星座甚麼其實假得很 / 最後我領到大夥兒在喝采 / 少理投票少理颱風 / 為著做夢更興奮 /

Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball / Candy Ball /

第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 / 第一眼 /

http://v.youku.com/v_show/id_XMTM0ODcwOTU1Mg.html

OKOKOKOKOK!!!!
btw電音嘅部分響邊

今年四大天后最勤力一定係佢 又有新歌
-Prince- 發表於 2015-10-30 00:09

呢首我有上榜哦

很定有用力一抱分

妖我2013年啲冠軍歌好垃圾
羞恥到嘔
2015堆冠軍歌好聽好多

2013 年度冠軍歌 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-9 18:30

BillBoard 100 冠軍作品       
Week 1        星塵        周國賢
Week 2        夥伙        RubberBand
Week 3        無臉人        何韻詩
Week 4        起跑        連詩雅
Week 5        Last Dance        洪卓立
Week 6        光合作用        Magic Power
Week 7        水滾茶靚        Tonick / Kolor
Week 8        皇后餐廳        王菀之
Week 9        Sucker        Trash
Week 10        舊日理想        Mr.
Week 11        52赫茲        The Verse
Week 12        勁抽        蘇永康
Week 13        It's All About Timing        陳慧琳
Week 14        你你你        羅力威
Week 15        逆蒼生        麥浚龍 / 林二汶
Week 16        撐住        小肥
Week 17        黑暗騎士        林俊傑 / 阿信@五月天
Week 18        音樂殖民地        C AllStar
Week 19        在青木原的第三天        何韻詩
Week 20        Bye Bye        何韻詩
Week 21        無敵        林一峰
Week 22        讓一切美好在現在        Pilot K
Week 23        長大         MastaMic
Week 24        周末畫報        薛凱琪
Week 25        愛戀魔法         陳僖儀
Week 26        超級煩        黃鴻升
Week 27        病入膏肓        麥家瑜
Week 28        Magic of Love        A-Lin
Week 29        主旋律        陳奕迅
Week 30        低調人生        陳珊妮
Week 31        囂張         盧凱彤
Week 32        你倫敦.我紐約        藍奕邦
Week 33        藍蝴蝶         陳詩慧
Week 34        番梘        林欣彤
Week 35        告別裟婆        陳奕迅
Week 36        七不思議        容祖兒
Week 37        什麼風把你吹來的        范逸臣
Week 38        睡前故事        阿肆
Week 39        Wingman        姜麗文
Week 40        摔角        周柏豪
Week 41        深閨        容祖兒
Week 42        火星文        張繼聰
Week 43        薄情歌        C AllStar
Week 44        鶴頂紅        Juno
Week 45        娘娘駕到        莫文蔚
Week 46        浣溪沙        馮翰銘 / 陳奕迅
Week 47        矛盾大對決        陳柏宇
Week 48        LaLaLa        Robynn & Kendy Feat. Ghost Style
Week 49        TMD        方皓玟
Week 50        離開拉斯維加斯        藍奕邦
Week 51        仙境夢遊愛麗絲        Gin Lee
Week 52        異能        周柏豪
Week 53        言贊        吳是閎

極多國語歌

今日聽左兩次八星期第二十一位歌曲 有林海峰rap 第一個字係黃最後一個字係機 嗰首

頌讚詩
安徒生的錯
一雙手
高山低谷
有人共鳴

熱烈地彈琴熱烈地唱

CM男女神越級挑戰《告白》同《羅生門》   
唔知《告白》上唔上到R會員個榜呢

...
nicholashin 發表於 2015-11-29 13:40

依家先睇到你召喚我 下星期安排下

RVHOCPC 迷你音樂會rundown當我知道你們相愛
阿樂
剛剛好
有人共鳴
為何要我愛上你
我的歌聲裡
天下大亂
他一個人
無人之境
傷逝
大了一歲
Medley: 念念不忘 / 耿耿於懷

十二月二十

encore:
到此為止

別來無恙

而我一首都冇錄低

反OT:還記得(林奕匡)

遠征 (Dear Jane) / 不許你注定一人 (Dear Jane) / Just Go (狄易達) / 一凍一熱 (狄易達) / 想跟你去野餐 (糖妹) / 別放著我 (糖妹) / 年月匆匆 (馮允謙) / 我好想你 (馮允謙) / 細雪 (J. Arie) / 第一志願 (J. Arie) / 流行無罪 (MastaMic) / Hate Me (MastaMic) / 如這麼愛他 (胡鴻鈞) / 化蝶 (胡鴻鈞) / 有人共鳴 (林奕匡) / 高山低谷 (林奕匡) / 給最開心的人 (鄭欣宜) / 分手是常識吧 (鄭欣宜) / 煩擾中起舞 (Supper Moment) / 無盡 (Supper Moment) / 我的快樂時代 (以上歌手 :o)

同上
咦你都喺現場喎 我exactly坐喺歌手後面 正到暈Mc好得意 同左佢影相!!!
hehemamama 發表於 2015-12-2 22:24

我響你左前方 大概係sunny一嘢衝過去嗰個位 著新亞tee

新亞 真係好有錢
成日都請到咁多人唱歌

究竟新亞全盛時期一年可以請Phil 表演幾多次?  ...
matthew1990 發表於 2015-12-3 00:30

今次都唔係新亞主辦 新亞主辦活動total有三次kolor呀一年

利申 來自手空空無一物書院

舊街角 (連詩雅) / 莫失莫忘 (周柏豪)

拿我冇話過兩首歌似呀

不要到最後才發現等待很無謂。
想要的,去吧。現在就正好。

床邊雨水,拼命地侵擾安睡。
就求你留下,給我一個擁抱。

你估Happily Ever After真係咁易?

當喜怒哀樂都圍繞着同一個人,你叫我怎麼辦?

真係少左個人啵

有人話Shin 去左韓國參加真人騷喎

2:15
matthew1990 發表於 2015-12-17 17:12

四個變三個又真係難跳嘅 之前new girl三個變四個好易適應原來係條音樂cut seven左 冇計啦

個MMO 播播吓由bridge 翻番去第二段pre-chorus
笑死 (尢其係最尾嗰度 ) ...
matthew1990 發表於 2015-12-17 17:43

執生都算係執成咁

我覺得新嗰個kayan 好過shin
matthew1990 發表於 2015-12-17 18:46

only one 嗰度好聽D

Lonely Christmas
愁人節
雙失情人節
他一個人
天下大亂
為何要我愛上你
別來無恙
那一個我
愛一個上一課