返回列表 發帖
Jason's Playlist 2016

2016年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 后會無期 / 親愛的仇人 / 差一點我們會飛  / Superman / 分手是常識吧 / 如一 / 有人共鳴 / Children Song / 你是你本身的傳奇 / 舊街角 / 大吟釀 / 雙雙 / 脂肪葡萄
WK14-26: 我好得閒 / 圓 / 一雙手 / 山林道 / 多少年 / 孩子的天空 / 四不像 / 諸神混亂 / 月球下的人 / 穿花蝴蝶 / 哪裡只得我共你
/ 衝過去 / 女神
WK27-39:
WK40-52:

Week 26
從來也沒有肥胖的環球小姐冠軍
從來也沒有沒化妝的迪士尼公主
從來只有身形纖瘦的Victoria's Secret Angels
從來只有樣靚身材正先會稱為女神

漂亮有天都會流逝
智慧 自信 善良 自然 才能流芳百世
兩位'偉文"前後呼應女士們
[ 因有自信 所以美麗
      不要低頭 光環會掉下來]
管他什麼審美標準
做個忠於自己 愛自己的女神吧!

'Beautiful, gross, strong, thin, fat, pretty, ugly, sexy, disgusting, flawless, woman' - Amy Schumer

如此 度過生活 喜歡我 大過生活
   最好自己更加寵愛自己

RKLWSong Title
Singer
Wks
PeakChart Movement
111女神鄭欣宜10110>10>19>8>11>13>9>14>11>1
218Ah Oh陳凱彤8220>18>12>14>15>9>18>2
34專業失戀30 年C AllStar435>7>4>3
45後知後覺馮允謙733>4>5>6>6>5>4
512上集大結局陳柏宇3515>12>5
67有事發生Super Girls5417>14>4>7>6
79Miss Fiona薛凱琪477>10>9>7
814羅賓張敬軒3819>14>8
918終於好天氣方皓玟/RubberBand3916>18>9
1020無人知道雙子座容祖兒61016>11>11>11>20>10
113如髮 (feat. 盧凱彤)麥浚龍6317>7>12>13>3>11
1217自由飛翔JW31217>17>12
136浮沙之路泳兒4616>8>X>6>13
148愛的履歷J. Arie4816>8>8>14
1515光環Gin Lee31518>15>15
16ne不該周杰倫/張惠妹116ne>16
17ne我的志願許廷鏗117ne>17
1819喜歡一個人陳奕迅31820>19>18
19ne悟空方大同119ne>19
2010拾回謝安琪8520>10>5>X>10>10>5>10>20
OUT:
01  衝過去 鄭秀文 (9wks peak: #1)

02  煩可寧 鄧小巧 (8wks peak: #2)
16  舊街角 連詩雅 (11wks peak: #11)

#SAMMI100SONGS #26
終身美麗
給我自信 給我地位 這叫幸福 不怕流逝
 任他們多漂亮 未及你矜貴

Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

XX>01>XX
自 plug 不該
chanchan0909 發表於 2016-6-19 07:07

冠軍終於唔係pun走勢
不該
ed8671ed 發表於 2016-6-19 12:59

冠完仲唔OUT分分鐘十大
話說今年應該會繼續有歌, 睇定d先
你個榜終於好天氣係咪standby BIL走勢

不該真係越loop越正
睇來會好快成為K房合唱大熱

唔知下星期pun定唔pun好呢?

恭喜祖祖終於入到十甲!!!!!!!!!!!!!! ...
賴爽 發表於 2016-6-19 11:01

* 今期冠軍同 #SAMMI100SONGS 好 MATCH
* 恭喜祖兒終於打入十甲
616.1314 發表於 2016-6-19 12:25

打入十甲之後唔會咁快離開
希望快d派新貴
都已經2年無比jojo十大啦

其實個個禮拜都盡量match架
多謝支持#Sammi100Songs

haha
FYI, 如果計平均呢首歌就 4.67
chanchan0909 發表於 2016-6-21 12:24

呢季3甲真係好難估

女神應該可以跑出
  不過之後個d可能會爭得好緊
大膽估: 女神, 有事發生, MISS FIONA 頭3 ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-21 12:39

又全女班?
Miss Fiona應該會有人投1分唔係好樂觀
睇來都係女神跑出

d男歌手今年都唔發力有咩辦法
me 第二季嘅冠軍歌得2首係男性, 10首係女性, 另外仲有一首fabel,  ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-21 14:41

same
我係1.5/10/1.5

me 聽朝飛, 星期一再見大家啦

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 有沒有我 / 點水蜻蜓 /  ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-22 23:55

國語力榜咁
Fifi!
去邊度玩呀?

COOL MUSIC HOT HITS 100
Vol. 3   17/6/2016 - 23/6/2016
jose 發表於 2016-6-23 10:07

嘩女神個live正到 實力呀!
睇來有排冠
原來一冠Sammi即跳24位

2016 CBM 第 2 季季選

季度歌手 候選人 (排名不分先後)
方皓玟
Supper Moment
Nowhere Boys
鄧小巧
Yellow ...
chanchan0909 發表於 2016-6-26 22:15

SUPPORT SUPPORT!
930見!

Sponsor乜
約定下季相見
JasOh103 發表於 2016-3-27 20:28

只要相信夢 定能飛
今晚930 自豪地飛出去吧

2016 CBM 第2季季選

結尾才是新的開端
第2季的圓滿結束
便成就了前路裡振翅再高飛
還未知下季什麽歌
先有資格 去做你歡喜的那個
但也永遠記得 這一季的每首歌曲
就算人來人往 不忘記 曾陪你
度過了各種情緒
留低餘溫 藏一點收進心坎

歌曲 彷如好知己
誰可知道我心事
始終有你棲息於心裡
有幸繁忙填密每一秒的同時
讓我們一起
專心抱住這最渺小一刻
成就最渺小的壯舉

祝福大家新一季裡
一切困境 回平定 變成路
就用數分鐘的時間
來回顧第1季的季選歌曲吧!
送俾大家

山林道

好滄桑
kevinlai1621 發表於 2016-6-27 21:34

為求tag上季十大

yeah 大家仲記得上季嘅季選歌
仲以為選完你地會唔記得曬
chanchan0909 發表於 2016-6-27 21:34

上季咁正 一定記住啦

之後仲有3首, 多謝大家支持先!!

「那裡無人被嫌棄 那裡無人被人欺
浪漫溫馨一世紀 那裡只得我共你
勝過絕美的晨曦

...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 21:54

Angela!!

「想為你 以笑臉暫時 代替你愁眉
能幪著眼睛欣賞你
何其任性地 我不講道理
死都 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 22:01

首悶歌都入到十大
又係最尾先衝入來
有一個人俾1分

歌曲評選 第五位

「在無論何時,現在只是一個交點,為過去與未來相遇之處,我們對 ...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 22:16

過去與未來係hint呀咁多位~~~

第四位真係好正呀

歌曲評選 第三位

是有種人 自創無數可能
哪管這叫 娛樂還是責任

第三位真係幾爆, 之前無人估過

第二位睇tag應該估到(不過都聽下啦)
第一位就要聽全首oh

歌曲評選 第二位

任他們多漂亮 未及你矜貴

唔知係咪今日無人估中 , NO.2 竟然無人估
chanchan0909 發表於 2016-6-27 22:45

好似係我唱到嚇走左班觀眾

歌曲評選 季度歌曲
就算受挫 但靠倚在家裡風景
Baby everything will be OK

唱唱下爆埋賽果

I'm back
等我黎支持下陳陳先
matthew1990 發表於 2016-6-27 22:55

點呀上任sponsor咁遲既

多謝曬 JASON 嘅幫忙 !!!
我地再比多 D 掌聲 JASON !!!

跟住係季度歌手  ...
chanchan0909 發表於 2016-6-27 23:00

我要多謝你先真 比機會我唱下歌仔
嗱 以下d獎我就唔知賽果既
不過我估同一個人掃獎

我最欣賞歌手
容祖兒 - 6 (17.14%)
chanchan0909 發表於 2016-6-27 23:10

PUN

早知投Gin啦
1票真係好想知係邊個投
SG唔係mmk就係jasonng
如果係jasonng咁mmk就投左碎雅

我覺得呢類歌比啲女人歌更加岩你唱
matthew1990 發表於 2016-6-28 01:58

搵到歌路
咁我投左邊個