返回列表 發帖
施嬅同浩信好襯好cute 鐘意睇佢倆個d戲, 好舒服
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

收規華琴晚場戲好正, 謝生好戲!

(好期待睇佢老婆個套, 睇平時係屋企學到d乜)

講返套戲, 其實真係唔錯, 後面應該會仲緊張, 期待我美麗木偶爆seed/喊個場

講呢D+陰謀誠做final boss真係無得頂, 好正呀佢兩個

追完收規華, 方監製既劇真係有d水準!
4位主角都好俾心機做, 暫時今年既劇來講謝生攞個男角色其實值! 美薇應攞配角/女飛 (如果俾馬面)

好有戲味既一套劇, 綠葉幫助好大. 今年Top 3! (收規, 天眼, 華麗)
又唔知要餓美怡d劇餓幾耐 今年出左4套, 套套都好難點發揮, 係天眼傻大姐有點突破同最正, 希望接落來識揀下角色來接啦 PS 想睇佢同謝生再合作, 最好係時裝

做得係幾好
起碼比起蔡思貝 做得好

有網民列出 明年要見蔡思貝最少四套戲 點頂啊
當鐵馬 ...
Ald 發表於 2015-9-23 23:47

講真佢真係好難頂, 但望佢拍拍下會進步. 不過我覺得詩詠詩樺好唔抵, 又幫你捱咁多年又好戲過佢多多聲點解要俾隻屍做女主/平起平坐

有無人追Scream Queens? 可以一齊討論下邊個係殺手

Kent哥都返TVB, 不過最開心係有苑瓊丹
講真, d猛將返來都無用, 如果劇本差同硬推d仲未識做戲既新人去配班老戲骨會仲失望

唔係反咗面嘅咩
林仔 發表於 2015-10-6 20:17

打漏個t字, Kent哥原來都有反過面ga, 咁今次真係好不容易囉

嘩張保仔套劇真係爛&膠, 個幕水底戲
Grace做戲唔會話差, 唔滿意係返左以前d對白同語氣咁白痴妹, 又成日獨白又講d白痴嘢(原來古代既人比我地更環保㗎!! 原來以前既海咁靚咁清㗎!! Wtf) 差人嚟喎原先, 好似做緊兩個角色咁
個夏sim又係, 曬死人攞住把傘出來話落雨, chimagun, 睇到嘔血呀部劇

琴晚禮公公tag Shiga
呢幾集好睇返, 大戰個集起終於有d戲味, 希望蛇頭虎尾啦
不過tvb既劇多數爛尾

陳小姐係咪又得罪編劇
去到尾又來做埋d on9嘢同男主角反面
未睇過套劇係咁唔爽個女主角色, 佢慘啦今次, d觀眾緣
lm等睇下個被鬧到飛起係個亞軍

張保仔d編劇寫到尾又痴左, 第28集真係睇到嘔
唯一亮點係summersim最後一幕爆seed

你竟然可以頂得順蔡思貝???????陳小姐 點都好過蔡小姐
有時候屋企人睇蔡小姐既戲,我冇 ...
siongguan 發表於 2015-10-22 21:38

我最憎佢喎其實, 把聲同d戲 就係等睇佢明年四套劇做女一點死法
Grace我ok㗎其實, 所以我覺得係編劇害死佢兩次, 殭同巨輪既角色都好似唔討好, 希望佢未來會遇到好角色, 不過如果一連幾套都係咁都幾傷觀眾緣

Grace之後呢幾集D戲都順番D
rubylovessss 發表於 2015-10-22 21:45

戲係順返d, 不過個角色呢幾集好黑人憎, 我一路睇一路wtf are you doing/saying?

張保仔呢幾日啲劇情
十一貝勒係張保仔個兄弟 搞乜 又嚟老套劇情 ...
Ald 發表於 2015-10-22 22:05

睇到好激氣 邊到有人可以寫到咁癲, 成村人都知個秘密次次都開大個門講, 個個角色好似無腦咁講d又信又剩係睇表面, 個wdm先最難頂, 無啦啦咁kiss11下集又懶叻賴11乜唔可以再信佢跟住又say sorry俾次機會我blax3
睇到我痴左線

嘩嘩嘩個結局!!!
Crossover情越海岸線呀!!!

張保仔個結局都唔係結局,一場水龍捲帶左班海盜出來就完,咁求其?咩事? ...
Ching2015 發表於 2015-10-25 22:52

好cult呀成套嘢由頭癲到尾好正呀!!

我都覺得好 SURPRISE
係咪真係全部都係情越海岸線既角色?

不過佢講返抱抱果時我先 GET 到 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-10-26 00:27

酒樓個場戲由妹記(賴公公)開始出場個個係情越既角色
不過張保生肥左好多