返回列表 發帖
如何掉眼淚降哂KEY
gooloo 發表於 2016-9-16 22:32

都預左架啦
捨不得你降幾多就一樣咁降幾多

不過睇到佢把聲咁仲唱真係好心痛

跪求左15年終於唱真係喊出來
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

原來touch mi既精髓係火熱動感唔係輸得漂亮

First encore:
26. 愛的輓歌
27. 你愛我愛不起
28. 上一次流淚
29. 心血來潮
CHISIN CHISIN CHISIN AHHHHH!!

仲有捨不得你
應該係medley?

點都好啦真係痴線!!
就算係一段都心滿意足
心血來潮 你愛我愛不起 咁多年來第一次入rundown

沒那麼簡單應該係食左我不是歌手個位?
真係燈中仲有不要驚動+默契
希望會換總有一個人/八公里+Arigatou啦

Anyway個rundown真係好好好好
只能怪佢太多經典作品 無可能唱得曬

你愛我愛不起 心血來潮 都係得chorus
都照收貨啦!!

我都自私地希望SAMMI把聲好番,

唔好嘥咗個咁好既RUNDOWN
唔想連DVD都無 ...
hans_lung 發表於 2016-9-17 02:48

呢個rundown真係歷史上最好
其實睇片除左高音上唔到 都無乜大問題
因為都習慣左佢touch mi 1沙沙聲咁唱

希望把聲好返唔止係因為想聽到靚聲咁簡單
而係唔想佢再講對唔住 再blame herself 再喊
呢樣睇到好心痛

真係晚晚都係蕭煌奇做嘉賓唱多兩首好過喇!
hin0526 發表於 2016-9-17 13:36

點解要係咁
咁多正能量香港歌手唔請
個part有埋放不低 插曲 你話幾好呢 成個rundown會係完美

cut左哭泣遊戲
samson712 發表於 2016-9-17 21:14

無cut到
條裙咁靚無可能剩係獨唱一首

如何掉眼淚再降多個key
咁搞法我可以同key同佢大合唱
真係好彩有得休息兩晚
希望會幫到佢康復

回復  JasOh103

係cut左喎
samson712 發表於 2016-9-17 22:36

唔好意思
Fb page唔可信
今晚把聲點呀

回復  youfuqi

哭泣遊戲
荒漠甘泉
成part 遺珠medley
samson712 發表於 2016-9-17 22:52

全場一齊叫你愛我愛不起6個字!!

佢真係無晒聲,忠粉心痛,但一半以上都係觀眾唱,可以唔cut,真係會失望。 11點未到就走晒人。 ...
samson712 發表於 2016-9-17 22:56

仲要連踩兩晚
可能佢要留力(聲)到錄影個晚(如果有)
咁就會有好d既side track medley聽

其實睇成晚只係失望於佢CUT左個PART。
爛聲唱唔到,歌迷回贈歌聲,件事其實係感動,而且入得場我相信8成都 ...
samson712 發表於 2016-9-18 00:23

係咪cut埋回來我身邊

捱埋呢兩日 (佢講到咁肯肯定唔會退飛)

希望佢 20 號好好休息下

賴爽 發表於 2016-9-18 10:20

佢應該唔會取消
除非完全無聲
其實個演唱會仲有好多野睇
佢精神都OK 跳都無問題

今次入場多左份意義
唔止睇個表演
去感受埋佢份堅持 毅力 正能量
無論尾場有幾好或者有幾差
都做佢和唱既後盾 陪佢笑 陪佢喊

同埋佢都出道咁多年,演唱會都開咁多次,根本唔洗太擔心自己班死忠嘅忠誠度,無咩人真係會要退飛
但我唔 ...
賴爽 發表於 2016-9-18 10:49

睇到好多人落井下石好心痛
佢要承受既真係好多
佢對自己要求咁高 為左個show操到咁行
咁有誠意去排個rundown 最後竟然把聲出事
對佢一定好大打擊
仲要比人話唔專業 貪心 老 唔識唱歌 靠誇張服裝舞台 等等
好多唔知內情又評論一大堆
果然好多黑心人一沉百踩

「一個一個路人又經過 很多人議論 很少人打氣」    呢八場show 係佢嘅8公里 佢應該會堅持跑完
    ge ...
wzx0825 發表於 2016-9-18 12:23

呢兩日猛聽佢d歌
好多句都好中
心血來潮 戰勝自己 衝過去 插曲 輸得漂亮

別為因此而煩惱
在絕望裡投訴

病咗真係好難講,好明顯佢已經控制唔到自己把聲,你話好似陳奕迅食煙食到爛聲就抵死啫,
但落井下石個班 ...
賴爽 發表於 2016-9-18 13:03

Exactly
又或者練歌練live唔夠 無病無痛都走音就話姐
佢已經出盡100%力去準備

其實除左痛心同擔心
接落來呢幾日真係唔想再多講啦
靜待下星期為佢打氣

RUNDOWN CUT左歌。是失望的
hans_lung 發表於 2016-9-18 13:36

我相信保留哭泣遊戲 回來我身邊 遺珠medley
Cut不要驚動愛情 默契
係唔會失望既

要每日去佢IG/FB同佢反映下

估計21號開始先會加番,今晚都唔唱,提早收工番去休息
hans_lung 發表於 2016-9-18 13:56

呢兩晚既真粉好慘
咁難得有呢個rundown竟然cut左去保留d校歌
希望佢/佢團隊會改下啦

睇左第3場 確實比之前兩晚好咗DD 但仍然係沙
不過氣氛真係好好 佢一唱唔到歌迷即刻補上
舞蹈動作方面比起P ...
christer_fur 發表於 2016-9-19 00:18

睇來針灸真係幫到DD
如果繼續cut歌cut到尾
就唯有當crying game+個medley係首場bonus

捱埋聽晚可以休息!!

Rundown 依然係短版
Encore唱多次終生美麗
fifty1205 發表於 2016-9-19 23:11

how's her voice?

我覺得全晚都維持半失聲狀態,慢歌真係靠大合唱搭夠
不過大合唱真係好感動好震撼,尤其係我們的主題曲  ...
fifty1205 發表於 2016-9-19 23:59

頭先睇到不要驚動+默契 都好感動
突然對呢兩首歌好感上升
不過既然有2nd encore再唱校歌就唔應該啦
應該唱回來我身邊啦...

Cut左頭幾句即係chorus入?

仲咳緊
其實個喉嚨一定好痛 未好返仲要唱
尾場都唔知嗌唔嗌encore好

終身美麗其實唱一次/半首無問題
演唱會有全場大合唱個氣氛會好好
原來琴晚第一次唱個時係卡拉OK 有個阿叔亂唱
可能想補償返
不過練左crying game回來我身邊 都唔唱又真係....
我相信入場既都識唱囉...再唔係可以放歌詞

把聲好似好左好多

今日把聲好左好多,加油Mi!
爆裙笑死
fifty1205 發表於 2016-9-21 22:54

咁瘦都爆究竟係咪比人著架?

我睇咁多次演唱會都末試過完全無人叫ENCORE
但又照岀黎

BTW 又係終生美麗 ...
hinz 發表於 2016-9-21 23:13

班觀眾真係錫佢

其實又終身美麗係可以HUR佢

把聲係好咗,特別係sexy part算唱得幾好
如何掉眼淚同如果我們不再見都降哂key,後者仲係hea唱,少少失望
...
hihi 發表於 2016-9-21 23:31

今晚睇佢都幾hea
好多唱錯歌詞咁
尾場如果錄影既佢一定會醒醒定定

第一場之後蘋果講過Encore cut左唯...取替同終生美麗
fifty1205 發表於 2016-9-21 23:45

其實個FB page第一晚前預告左哭泣遊戲 愛的輓歌 romeo&juliet 心血來潮 最後一次 都已經出現
係得arigatou未

其實encore可以唱呢首
相信好多人都識

在歌莉雅微博見到Touch Mi2 Rundown Setlist
同第一場Rundown一模一樣,不過1st Encore原本係closing係不要 ...
fifty1205 發表於 2016-9-22 21:07

嘉賓都睇到
說好的我不是歌手2nd encore?

唔好忘記part 1尾場 Mi話唱首咁多場都無唱嘅歌,點知係唯獨你是不可取替 ...
fifty1205 發表於 2016-9-23 00:40

即係佢本來想唱慢版熱愛島不過band無練過

忍左咁多晚唔上黎, 今晚睇左第六場終於都可以上黎吹水
原來個full rundown係咁正  不過 ...
masterdragon 發表於 2016-9-23 01:22

原來你忍到
其實cut左個7首 真粉真係會好唔開心
咁難得有個part 2可以換下rundown
Cut左呢7首仲係上次無唱既 有d仲完全無唱過有首17年無唱
係偏要唱不要驚動默契終身X2 觀眾可能會鍾意 不過我哋真係聽到夠
咁搞法 其實同part 1有乜分別

其實係咪團隊又ban佢
驚心血來潮 你愛我愛不起 無人識

盲粉都睇唔過眼
個7首真係好正囉!!

罪與罰正到痴線囉!!!!
發熱發亮爬/趴住搖屁股都好正

萬人大合唱真係好正
個燈光舞台親眼見證好震撼
把聲越唱越好聽既 唯獨好聽到!!
唱老公個首最難聽 根本聽唔到唱乜
Side track medley

為哭泣遊戲 回來我身邊 默哀一分鐘thank you

電影part tag緊下一首歌時有fans嗌回來我身邊
Sammi話"唔係回來我身邊呀"
hihi 發表於 2016-9-25 23:47

要嘉許呢個fans!!
明明唱完如果我們不再見都知cut左
仲要為我地爭取
抵讚

2nd encore 唯獨
3rd encore 默契
真係x出聲!
uran 發表於 2016-9-25 23:21

我心不停祈求聽到哭泣intro 回來intro
點知....
可能佢想dvd錄到大合唱

其實個side track都唔係好像side track
愛的輓歌勁hit加季選歌
上一次流淚4台冠
lemontea1069 發表於 2016-9-26 22:31

有上一次流淚都叫side track真係笑死我
佢係咪當左回來我身邊係主打 (近年先知原來無派到)

等睇sidetrackcon開得成都照唱默契不要驚動愛情終身美麗幾首side track

愛的輓歌隔佐好多年無唱過就變side track,上一次流淚其實咁多次紅館有無唱過
你愛我愛不起,心血來潮其 ...
阿mark 發表於 2016-9-27 01:12

兩首都cut我最愛既bridge 仲cut埋心血個music break
回水呀!!

諗返其實Overture+犀利真係型到爆

咁相信同自己同祝你快樂都係first plug啦!演唱會一次都冇唱過
我始終覺得唔應該太大期望,佢對sid ...
uran 發表於 2016-9-28 11:56

其實夕爺寫比佢好多正野都無派
你愛我愛不起心血來潮回來我身邊唉聲嘆氣

強烈要求becoming sammi全碟
世界之最