返回列表 發帖
追緊What Happens to My Family...唔知今晚大賞會不會攞d獎le...連老豆唔睇韓劇都話好睇
希望Seoul x Dalbong 可以攞Best Couple
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

What Happens To My Family 聽日係KBS World TV大結局, 好唔捨得佢地一家人, 追到第51集, 睇來Cha爸爸都係凶多吉少
最開心就係Dalbong上完RM後就到Seoul上之前Eunho都上過
其實Hyojin, Taeju, Yeongseol都有上過RM, 尤其金正蘭(Yeongseol)在Citizen vs Mafia個集真係好恐怖, 真係無唸到佢係...

聽日有得睇啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 807# Wonders

其實都算係三大男主角之一既...戲份仲多過佢大佬 演得好好架! 同d老戲骨d戲絕不遜色, 大結局場戲我好印象深刻. 其實套戲咁高收視唔係無原因架, 佢條條線都好睇, 個個角色都好鮮明

回復 828# Wonders

咁又係年年d最高收視都係周末家庭劇唔出街架佢地 不過呢齣堅好睇

嗰度好緊張
佢真係幾落力嘅

佢有一度勁蠢
企喺池邊俾人推返上去  ...
jasonng 發表於 2015-3-29 14:55

我覺得最搞笑係光熙信心滿滿咁問個女學生最鐘意邊個, 佢話係植, 光熙嬲到推開個女學生, 一d都唔留情 (其實益左佢) 玩個時又係好好笑...好似有兩個queen咁 套劇應該幫阿植儲唔少人氣

光熙呢啲係專業效果王

估唔到仲有美會員識a植
其實繼承者個二打六角色都幫佢吸咗唔 ...
jasonng 發表於 2015-3-29 16:30

睇家族之間同Happy Together識架 繼承者無睇喎, 對男女主同劇種無乜感...

繼承者我之前都係冇乜興趣
但無意中睇咗一兩集 跟住就煲晒成套  

識貨嘎

呢集好好 ...
jasonng 發表於 2015-3-29 17:38

可以做豆腐店老闆咁開心 之前就係睇左家族既幾位演員(包括a植)上HT覺得好似會幾好睇所以開始追, 好鐘意Seoul 最後求婚好正

未呀 越講越多嘢要睇

通常見到咁多集都唔會追
我係因為a植先追嘅
話晒都係第一次擔正 {:1_8: ...
jasonng 發表於 2015-3-29 18:04

我都係第一次咁瘋狂追53集既劇 不過好就好在一直想知跟住會點, 無諗過棄劇. 笑中有淚, 好正!

套劇其實me都有啲興趣 不過真係太長
mamakin 發表於 2015-3-29 18:16

真心正架, 好relatable, 每條線都有佢既吸引之處&亮點, 睇左實唔會後悔 (好似做左宣傳人員咁)

有時間先睇啦 有好多劇同綜藝要煲
mamakin 發表於 2015-3-29 18:28

其實我都係因為有三個月大假先有時間睇, 53集的確需要d時間

雖然一套十六集既劇我四日就睇得哂
但係最近好多野做 遲下又要考試 ...
mamakin 發表於 2015-3-29 18:36

嘩好勁!! 我最盡一日可以睇兩集, 我係慢慢煲個種 考試重要d, 遲d先好追劇啦

有幾集簡直睇到痛哭
jasonng 發表於 2015-3-29 19:16

我都係!! 尤其是第52集, 我係由頭喊到落尾, 大結局又喊 (karaoke個part雖然搞笑但係睇到好唏噓, 其實從阿爸有病開始已經好多金句同埋令人感動既場面),

佢係指邊個

前面仲有有兩part 都係崩潰位
(三姊弟一齊睇返拍俾老豆嗰條片;
車江心 ...
jasonng 發表於 2015-3-29 20:36

個片好正...未睇過大哥咁含蓄 其實我好鐘意Taeju, 佢d表情同動作好搞鬼

講兩講又有啲興趣

尹博堅好戲 睇HT就覺得佢性格好傻仔
同江才性格完全唔同

Taeju  ...
jasonng 發表於 2015-3-29 21:04

佢突然間(?)被江心迷倒開始就不停笑料  HT係邊套? 尹博崩潰跪地個場我睇trailer已經好激動, 個場戲都好正. 其實d子女同阿爸既戲真係好好. a植疑似失戀個part抱住阿爸喊話'點解乜都做唔好'個場又係催淚

真係架 !!??
我會記得架喇

Happy Together

套劇其實真係帶到幾層意思出嚟
成班人都 ...
jasonng 發表於 2015-3-29 21:23

哈哈我傻左...唔記得左 HT佢真係超傻, 一開始睇套劇佢咁唔孝順都一下反應唔來 話說佢又上緊一套周末劇, 但係我未有動力去睇 配佢個女仔係之前沒關係配光洙那個

佢傻到人哋問佢有冇女朋友
諗都唔諗就話有
佢ig d 片又係傻仔到一個點

知佢有新劇呀
乜原來又係 ...
jasonng 發表於 2015-3-29 21:53

仲爆埋拍左幾多日 智賢個集跳NoNoNo真係 當然仲有a植扮光熙

講起智賢跳舞
仲有康俊亂跳
jasonng 發表於 2015-3-29 22:50

個part又係笑死, 個腰離開個頭好遠 講真如果個集唔係咁好睇好笑我都唔會追到部好劇

成班人都咁cute cute^^
完咗劇仲要一齊去旅行
jasonng 發表於 2015-3-29 23:18

我都有睇到d相 好warm, ig同Twitter都睇到佢地有聚餐, 真係好一家人feel

原來套新劇會有南志鉉 雖然唔鐘意個女主都應該會煲下既

啱啱refresh ig就睇到a植同Kim Ambition既相

我諗佢可能就嚟分身不暇噶

身為帝國之子後援會宣傳大隊長
正式爲大家介紹金桐俊啱 ...
jasonng 發表於 2015-4-8 00:46

桐俊啱啱用都識tag但係a植無tag佢 (如果係光熙就會係專登唔tag, 費事幫你宣傳左followers多過我)

#朴敘俊#-#文瑾瑩#辭演《財閥之女》。兩人曾接到出演該劇男女主角的提案,但經過多方面探討和協調最終決定 ...
jasonng 發表於 2015-4-9 15:29

同康俊爭完女又爭收視 (同時段播華政) 希望女主正正子啦!

希望個角色討好可以hit 到

康俊嗰套又係做男一 ?
jasonng 發表於 2015-4-9 17:39

男配 不過個套好似好多大牌下...得閑既話兩套都追 (其實好希望女主可以係志鉉, 我仲未夠候)

EXID有新歌. 好Up & Down下 幾正架!

其實你地係邊個網站睇韓劇? 想睇女王之花但係我睇開個網站無 唔該晒

我用開呢兩個 呢兩個都有女王之花架 ~
bananaidol 連舊少少既劇都有
mamakin 發表於 2015-4-14 21:19

多謝多謝!

光洙同魯鐘國既(考試)能得利廣告笑死我

真係睇完showtime 就已經睇得出佢份人係點

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
jasonng 發表於 2015-4-27 00:28

嘩! 已經係EXO入面最樣衰, d行為原來仲咁衰

智孝套劇大家會唔會睇? 等緊追製作人

美俊好似好少對白...
冇諗過智孝個partner原來係阿邊個邊個

魔女的戀愛 me仲未得閒睇{:1 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-11 17:34

好正吖, 接應個時反應好正 美俊過hurdles好勁!!

今集個主題好有以前某啲集數嘅感覺
haha嗰度笑死咗

美俊 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-11 19:58

哈哈扭計真係笑死 光洙聽到智孝話腳痹之後...

有人話如果在石太快搵智孝個 game 機本上就會完, 所以為左節目效果, 在石扮聽唔到拖多陣時間

其實石鎮聽 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-13 00:00

我都覺 應該佢無懷疑, 平時既佢咁想做主角如果諗到就會好勝心爆發  
    在石第一應該係為節目效果, 第二就因為有第三者在場, 何況剪輯左, 實情智孝第一次講完之後隔幾耐在石再同佢會面我哋都唔知 不過應該第一次係聽到既, 唔知係咪睇得多, 由個刻起我就懷疑係在石 (走得好慌) 其實candy alliance成日都好慘, 乜嘢都唔知

啱啱先發現原來 '信者得愛' 既原唱就係Jessi 當時仲係Jessica H.O.

咁啱電視睇到看見味道的少女, 好吸引, d死屍好似有barcode(?), 即刻dl左8集來追
啱啱開始睇第一集, 原來有RM成員, 原來上RM除左宣傳係有呢嗰作用

佢兩個都幾多對手戲
聽日等中字再睇~

出現咗EXO個名
ed8671ed 發表於 2015-5-15 22:05

聽日出中字一定睇 鐘國出現左未?

少女好有追看性第一集開頭幾恐怖, d動作戲好勁下

睇左producer第一集, 孝真同IU都好正

producer 我睇左1/4第一集, 有d悶, 再加上d translate ma ma, 意慾大減

都係睇埋pinnocchio先再算 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-20 00:15

我都係咁覺, 12集既劇情仲去的咁慢 , 個主任(?)又煩又唔好笑但勁多戲份
    不過後段同第二集有好多四個主角既對手戲 (其實睇套戲係為左佢哋) 曉振 x IU 場戲好正