返回列表 發帖
好YUM啊
matthew1990 發表於 2016-8-17 01:45

女版what makes you beautiful mv啫嘛

利申未睇
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

#GAGA
#SEPTEMBER
#PERFECT ILLUSION
賴爽 發表於 2016-8-17 21:38

Omg
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

特登po埋圖話九月有New Single只係一個Perfect Illusion炸

Gaga表示我又要拍新戲了 ...
nicknicknick 發表於 2016-8-17 23:14

識睇一定係咁睇張圖

make me同private show出左之後已經奇袋緊啦
jose 發表於 2016-8-18 23:05

+1

Btw2011,12明明好興diva 而家divass打榜勁廢

呢幾年興既曲風轉得好快就真
一捉唔準形勢就會flop
matthew1990 發表於 2016-8-19 00:47

但我最鍾意班女唱electro dance pop

而家佢地又黑人音樂 又indie化 又玩唱作(又唔係作得好)一係就潛水失蹤打官司

真正做得好既得個幾首

雖然紅左追求characterisation都係必定,但我都係想搵d歌loop得過啫

RE: [!歐美音樂!] 任何人的快樂應該也莫過於此

Gaga 出道嗰類純Dance pop/Synthpop 去到2012年左右就收左皮
而家就算出Dance pop,都要溝啲 Urban vibes/ ...
matthew1990 發表於 2016-8-19 10:34

所以都好頹,唔太想聽AS同MT個種R&B,覺得好悶
Black music又唔岩我,惟有聽下d electro band(krewella)/DJ,不過都已經好少聽(反而香港仲整緊呢種歌

上年仲有段時間走去聽左d band(平時唔鍾意),可想而知而家個樂壇對我嚟講幾咁悶

其實d人成日將dupstep既小陽春歸功britney,但明明首歌唔太hit囉,skillrex出力仲多啦
但dupstep做到咁已經好叻,畢竟dupstep本質係對人類耳朵既摧殘

who is AS? who is MT?
matthew1990 發表於 2016-8-19 11:07

Araina Grande and Megan Trainor打錯

咁你鍾唔鍾意Focus?

MT 今次轉型其實fail fail 地 lol

因為嗰首歌電台都buy (以前 ...
matthew1990 發表於 2016-8-19 11:11

Ok ge唔會loop囉 聽左5次到啦

個dupstep佔首歌廿秒到 播出嚟都唔知原來自己聽左d燥音

咁你本身鍾唔鍾意Focus?
AG 係回歸番佢初出道既風格啫 (不過的確未必夠pop)

至於MT 今次轉型成 ...
matthew1990 發表於 2016-8-19 11:11

今年有loop既歌
Dont let me down
Cant stop the feeling
Cake by the ocean
This is what you came for
Cheap Phils
Blackstar(好唔合群嗄呢首

不過今年主力聽廣東歌嗄

其實啲碟做咩成日都leak
連rebel heart都係咁 (好似係)
邊度出左漏洞 ...
啤啤仔 發表於 2016-8-21 23:26

Marketing

Maybe

hope perfect illusion leaks too
JasOh103 發表於 2016-8-22 00:01

Like applause?

Yasssssssss
睇嚟新碟會有五十首歌
nicknicknick 發表於 2016-8-25 08:47

希望佢地復合

Apple Music Festival line up

September 18: Elton John
September 19: The 1975
September 20: Alicia K ...
阻住 發表於 2016-8-25 15:12

21 27

Good move for her team to get her on the carpool karaoke
matthew1990 發表於 2016-8-26 14:07

Send her to the lip-sync battle

Selena Gomez has been forced to cancel the rest of her Revival tour after revealing she is dealing with depression, anxiety, and panic attacks.

今日由MV出街 狂睇到放工
matthew1990 發表於 2016-9-6 22:02

原來關orlando槍擊案事

Katy Perry - An Emotional Surprise for an Orlando Survivor

http://atrl.net/forums/showthread.php?t=1052808

真係好唔同 如果係香港發生 一定比人鬧搶光環

意思即係PI 係全隻碟入面喺頭幾位最radio-friendly既歌

咁你都唔洗太擔心既
如果PI 出埋video都重繼續und ...
matthew1990 發表於 2016-9-20 15:07

要多首坊間大hit唔難 但要其他成績好就....未必呢隻碟做到

開始覺得Ariana唔錯

有冇人聽歌會picture埋自己表演首歌既畫面

gaga好比到呢種滿足感

回復  HOTMAN

picture 自己定gaga lol
利申:兩樣都有,仲要picture埋mv etc.   
...
mc) 發表於 2016-10-9 11:23

Me2我有時播歌個腦會run個自製mv出嚟

'

美到!

GTA?
matthew1990 發表於 2016-10-14 05:33

做兵姐 個mv咁激烈呀

Donald T.Rump
matthew1990 發表於 2016-10-14 23:30

好正!!

我係BTW同The Fame既愛好者

呢隻暫時無感

真心唔明closer有咩好聽:(

matthew1990 發表於 2016-10-28 22:03

呢個mv震撼左我兩日 真係東方人先拍得出呢種精緻
係就係個plot好rigid一段段咁分,但個transition做得好好,而且每一秒都有新野睇

之後睇番廖生之前mv都係勁用心 睇嚟要睇下個導演

matthew1990 發表於 2016-11-4 01:32

Chisin

我首首都鍾意

點解冇人鍾意work
work 先最好笑
matthew1990 發表於 2016-11-5 11:06

我最鍾意work呀

其實我偷偷地希望首歌可以打爆Mariah Carey 紀錄然後收皮
matthew1990 發表於 2016-11-8 00:06

明明Don't let me down好聽10倍

其實我覺得One Sweet Day 都唔好得去邊
matthew1990 發表於 2016-11-11 00:35

都唔好搵首仲難聽既頂上去 但其實one dance唔錯

岩岩先見到sing me to sleep係香港拍

屮SiU霖屮 發表於 2016-11-18 16:45

岩岩睇見 個mv有d到喉唔到肺

Slumber Party聽到停唔到

今年Mainstream 既歌都真係幾悶
(如果你唔鍾意黑人音樂就更加悶)

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
matthew1990 發表於 2016-12-12 23:45

味臭係 今年d hit歌勁難頂

而且我連堆dj都like唔落 電子野mix落sad songs完全係唔夾

唔知做咩咁多人追捧呢味野最衰justin bieber 早知當初唔撐purpose

kesha希望出到

美國啲Digital sales 都死得七七八八
今年啲單曲週間銷量試過跌到好似十年前iTunes岩岩開咁
得番六萬幾七 ...
matthew1990 發表於 2016-12-29 12:04

個走向睇到靠Streaming取勝既歌通常都係具備social既能力,即係一班人圍埋聽住首歌可以玩/跳舞/唱既歌,但通常都唔耐聽唔豐富,只要求玩味

Harlem Shake,watch me,juju on that beat,trap queen

Digital必定會耐聽d 質素好先引到人買

2013開左streaming 就愈來愈唔岩聽 咁落去真係唔洗再聽billboard hit歌

係咁玩十架

[old news]The 1975隻碟好正bor

Somebody elseIf I believe you
唯一唔鐘意係中間drag得 ...
nicknicknick 發表於 2017-1-17 09:25

但我中意佢地呢隻碟既風格 聽多幾次先落定論
The sound做single都係幾正確既決定

[old news]DNCE隻碟好正bor
stopzi 發表於 2017-1-17 20:28

未聽 但d singles都好口水下 好似想做maroon5 2.0咁

JasOh103 發表於 2017-1-31 23:45

點解唔係Vevo?

唔期望聽朝後人氣會V型反彈
不過我對佢好有信心 vocals + 跳舞一定slayyy
舊歌sales應該會升既 ...
JasOh103 發表於 2017-2-5 23:33

有片未

真係有d感動 咩感覺都番哂嚟

睇halftime show睇到停唔到
其實今次反應咁好 以後實會有佢份 就算唔solo都會做嘉賓 (佢欠全世界the edge o ...
JasOh103 發表於 2017-2-7 21:54

The Queen真係遺珠之首

遺珠之首= SchieBe, Gypsy
JasOh103 發表於 2017-2-7 23:57

Eletric Chapel

Personally 我幾喜KP呢plug 好好loop