返回列表 發帖
Best of Don't Text Him x17
女三甲 x1
十二大 x1
遺珠 x5
Diamond 獎 x1
文藝歌名獎 x17
有心創作獎 x1 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-9 22:31

支持 不過女三甲拎得一個太少啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

又係時間聽slowness
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

聽住live in the moment 做assignment 好有feel

(吸氣)..佢一路咁樣行呢十年....遇到過好多好好既人..遇到過好多..好好既事...就係因為佢我呢十年先有機會....可以好好咁遊歷...好好咁樣去體驗好多野....去見識我以前從來未見識過既世界.....(省略一萬字)...原來真係可以勇敢咁追尋自己既夢想...

呢個人就係.....

十年前既我自己

(啪啪啪啪啪啪)

恩典 今天(wooooooo~~~~~~~~~~~~~)
恩典 今天(wooooooo~~~~~~~~~~~~~)
JasOh103 發表於 2017-11-15 11:29

祖祖都要明日恩典 佢竟然夠膽今天恩典

幻想開口講暗示 當真的對著時 卻無能為力說心事

幾多可笑諾言被作廢了

拾回好難聽

Salute to me I’m your American Queen!

點解可以咁好聽

冬天要聽咩碟呢?

其實我都不夠極端 才大放煙花去冒充
應該反埋蘭蘭之之明明 ...
JasOh103 發表於 2017-12-15 07:21

我呢d gin lee hater好極端咩

@m會員

queens only
JasOh103 發表於 2017-12-23 21:55

演技派好戲過翠如

嘩 終於睇完條片
首先係頭30秒兩人鬥假真係好得 好過自己啲歌
後段就明點解會不和
姓李個位真係一個壞女人 ...
JasOh103 發表於 2017-12-24 00:05

成間公司都好似唔洗做野咁 淨係聽Gin發施號令

26 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. 帥小寶`
2. bagfgfcde
3. JasOh103
4. John
5. H0TMAN
hehehaha 發表於 2017-12-26 22:41

擺明黑箱作業 我咁發力都係得第5

個個都係度+17

寫左既tag=0 打算deadline fight

27 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. John
2. 帥小寶`
3. JasOh103
4. bagfgfcde
5. 艾石仔 (New)

Out:  ...
hehehaha 發表於 2017-12-28 01:59

Fairness is dead

條片真係百看不厭
同天敵/萬年最女/環球棄將抱抱

當年開心到癲左
「重奪」真係意義 ...
JasOh103 發表於 2017-12-27 23:11

呢年係祖祖拎女銀 之後幾年都係暗星拎

28 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. HOTMAN (re)
2. John
3. 帥小寶`
5. hehehaha (new)

Out:
JasOh103
艾石仔

其實點解全cm都知H0TMAN係好人
佢有冇咁開放?
hehehaha 發表於 2017-12-29 18:47

日日都比cm人bully

黑暗 小圈

你支持Gin Lee支持得太掦
比人bully
hehehaha 發表於 2017-12-29 19:08

原來愛gin既身份係唔可以come out

永遠地忍耐 永遠不出來 世界將依然不變改

有次同你 搭長途巴士去瑞典
巴士查飛嘅人問我 另一半喺邊?
當時 我指住你 你排緊喺我後面
然後查飛嘅人話 唔係 係張飛嘅另一半喺邊

30 / 12 / 2017 CM Gin粉排行榜:

1. 616.1314 (new)
2. HOTMAN
3. JasOh103 (re)
5. 帥小寶`

Out:
hehehaha
John

希望佢兩位做到好姊妹
帥小寶` 發表於 2017-12-31 18:40

敵人既敵人先做到姊妹

可以預視到下年Aga會同Kary friend

環球宮心計
Gin派: alan tam, 劉美君, 盧冠廷 林憶蓮 陳慧嫻 eric kwok adrian fu 麥家瑜 Duncan Alex Fung
Kary派: Aga, Robynn, Kendy, Yan Ting adrian fu 陳奕迅 舒文
hehehaha 發表於 2017-12-31 20:04

HOTMAN 發表於 2017-12-31 22:17

排到第二行 好勁

2018希望某d歌手唔好再走數
tom 發表於 2018-1-1 00:59

邊個

HOTMAN轟Gin粉排行榜大細超No Show抗議

今年狀態大勇的歌手HOTMAN在各大頒獎禮入圍不少獎項,卻有傳因為獎項拗唔掂數而缺席前晚的《Gin粉》頒獎禮,實行以行動杯葛。更火上加油的,就是其他有獎冇到的歌手都有機會拍片致謝,HOTMAN得兩個垃圾獎,Gin粉排行榜卻沒有邀請她拍片,被當冇到,令HOTMAN很不好受,故此嬲上加嬲!

歌手HOTMAN前晚缺席《CM Gin粉排行榜頒獎典禮》。有傳他缺席的原因是「獎項拗唔掂數」,故此No Show抗議,不過最令他生氣是CM「大細超」及有感自己「不受尊重」。據知情者透露:「HOTMAN好唔開心,相比John同bagfgfcde,覺得自己唔係輸在唔夠努力同冇成績,係佢『衰』在唔係身在共和榜,又唔夠人哋有『人事』。同樣令佢嬲嘅係有獎冇到嘅歌手,hehehaha都會叫佢拍片喺頒獎禮度播,佢同JasOh103有首合唱歌得獎,但CM連邀請佢拍片都冇,覺得有人當佢『冇到』,HOTMAN好Hard Feeling。」

HOTMAN的唱片公司發言人受訪時,被問到HOTMAN為何缺席《Gin粉》頒獎禮?發言人說:「因為要去新城市廣場睇JW倒數。」對於傳聞,發言人只稱:「HOTMAN今年成績,大家有目共睹,其實佢好樂意同任何論壇合作。」而昨晚HOTMAN現身《全女班音樂流行榜頒獎典禮》時否認杯葛Gin粉排行榜,出席到《全女班》純粹是碰巧有時間。問到是否不服失落Gin粉至尊獎?她說:「獎項年年都係得兩、三個,John、hehehaha都有好多好post。(你都有好post。)咁JasOh103同616.1314都好努力,唔係睇獎項,最緊要大家開心。」巧合是祖粉的616.1314與JasOh103都缺席《Gin粉》頒獎禮。

岩岩計完分 有個好恐怖既賽果 都係造馬先

想搞個廢版CM metacritic
bagfgfcde 發表於 2018-1-3 20:33

Live in the moment 99

冇預Gin粉WOR
bagfgfcde 發表於 2018-1-3 21:03

呢個分係kary fans比

群bully Gun Lee
Live In The Moment 0 fun confirmed
JasOh103 發表於 2018-1-4 13:29

祖粉好奸想marginalise gungun

洗乜咁複雜 啱啱喺你個投票淨係唔投某歌手
nicholashin 發表於 2018-1-4 14:37

點解你唔投祖祖丫

各位請支持祖兒

用左100張太空卡投左Gin Lee
hehehaha 發表於 2018-1-5 07:21

gin lee fans真係好有實力
話咁快就上左三甲

某女歌手出道13年都冇人理 flop到

決定改名做J.Kary

^^奉愛之名2018CM愛霏力排行榜 week1^^ 1/1/2018-1/7/2018

1. jose
2. bagfgfcde
3. hehehaha
4. Frankie ...
hehehaha 發表於 2018-1-8 07:31

有d gin粉想食兩家茶禮 可惡

個榜好似係計埋你地有冇"18CM" 同埋一講Gin Lee會自動+17
hehehaha 發表於 2018-1-8 17:44

霏粉咁少 係要混D人入去撐下場

黎瑞恩感恩有你演唱會2018
演出日期:  2018年4月5日及6日 (2場)

樂壇預言家H0TMAN. ...
hehehaha 發表於 2018-1-9 04:07

今年暫時最大成就係預言作曲家吳業坤同佢助手hehehaha拎作曲獎

可唔可以預言下香港地下實力組合goldEN 2018係咪復出?
係唔係0架 重頭戲 新城市 足金金猴 草稿 反擊的愛 ...
hehehaha 發表於 2018-1-9 07:48

你要唔要佢地最後天碟 可以60蚊比你

我tag親佢佢都會reply我
佢真係好正
hehehaha 發表於 2018-1-10 19:27

暫時出現係佢既po兩次 文字上

佢唱歌真係好難聽
可唔可以去學下乜係唱歌?
我要聽唱歌唔係抖氣 抖氣我聽我自己都得啦 仲好聽過佢 ...
JasOh103 發表於 2018-1-10 20:16

咪臭係 咩pop tracks minimize breaths
冇聽過祖兒?

係lo
小故事抖氣聲大聲過我鼻鼾
JasOh103 發表於 2018-1-10 20:30

學祖粉咁講 抖氣係有感情既唱功表現
希望你put yourselves into 兩個joey's shoes

好啦
既然係咁 我都接受埋cherry為大家帶來雞仔聲認知的衝擊
我相信佢都好secretly enjoy incite呢樣野比 ...
JasOh103 發表於 2018-1-10 21:00

「愛」,我們可以輕易說出口的一個字,但你又有否一探箇中意思?

相信你已經參透左奉愛之名既意義

香港樂壇重生的開始

聽歌本來是紓解壓力的方式,
但自己所喜愛的,甚至一直以來聽歌的習慣,這年一一遭到否定,為此感到相當沮 ...
JasOh103 發表於 2018-1-12 11:36

D反gin祖粉令人作嘔 想claim番醫藥費

而家先開始識欣賞不經不覺,好彩比左幸福止痛十大

聽講原本副歌唔係很堅強x4
不過因為雙雙遞mic比觀眾唱不過冇人識唱既big embarrassment之後
就將歌詞重覆
6 ...
JasOh103 發表於 2018-1-12 18:22

2:35

觀眾: ?????

hehehaha舊陣時  輕輕扣著尾指
hehehaha 發表於 2018-1-13 19:26

多謝支持